je WI-FI skodlive?

Zbytočné, duplicitné, nevhodné alebo zamknuté témy...
Zamknuté
marrrtin
Amateur
Amateur

je WI-FI skodlive?

Príspevok od používateľa marrrtin »

Zaujimalo by ma či to škodi alebo nie
Sused mi hovoril ze ked u seba doma vypne na noc wifi tak za mu lepsie spi ked to ma zapnute tak ho boli hlava.A to netusil ze hned za stenou kde ma postel ani nie 1meter mam 3 roky nonstop zapnuty wifi router ked to zistil tak domna pindal ze sa mu zle spi ked otym nevedel tak sa mu spalo dobre.
Mna by len zaujimalo ci to wifi co okolo poletuje niejak navas vplyva alebo nie.
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: je WI-FI skodlive?

Príspevok od používateľa uplink »

Samozrejme že je škodlivé, rovnako ako každé iné žiarenie, ktoré prejde povrchom Tvojej kože. Slnečné žiarenie, mobilné telefóny, mikrovlnné, etc. Niektorých ľudí z Wi-Finy údajne aj bolieva hlava, ale vedecky to nebolo dokázané. Jediné čo zatiaľ vedci dokázali že Wi-Fina zabíja živé bunky, napríklad na rastlinách.

P.S.: Ja mám klienta, ktorého údajne páli tvár z wi-finy :|

Nemáme niekde na fóre už tému o škodlivosti wi-fi? :hmm:
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

U mňa wi-fi spôsobuje nechuť do práce, prežieranie sa sladkoťami, odkladanie povinností a všetky ostatné neduhy ktoré mám :)

Na jednom fóre zas spomínali, že je to bezpečnejšie ako kábel, pretože o kábel môžeš zakopnúť a rozbiť si hubu...

- v každom prípade je to menej škodlivé ako GSM žiarenie z telefónov ... wi-fi sa využíva zatiaľ relatívne krátko v takomto objeme.
Pokiaľ sa nachádzaš vo väčšom meste, je pravdepodobné, že budeš stále pod dosahom ... takže presnejšie výsledky sa dozvieme
predpokladám až za pár rokov ... ale neočakávam žiadne hrôzostrašné výsledky - možno budeme fungovať ako hotspoty :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...na mňa má Wi-Fi blahodárny účinok, pretože keď sa vyhrievam na slnečných lúčoch jeho žiarenia počas surfovania webom, cítim sa ako ryba vo vode...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tie vase problemy wifi su najskor vsugerovane, i ked na niekoho to moze mat skutocne vplyv. Neviem o tom, ze by bol vyskum, ktory by dokazal skodlivost wifi, ba naopak, niektore vedecke vyskumy v podani Journal of Alzheimer's Disease dokazali, ze prave ziarenie mobilov a wifi zabranuje vzniku demencie a vzniku alzhaimerovej choroby u zvierat. Prieskumy navyse hovoria, ze tolko elektromagnetickeho smogu co vyprodukuje wifi za rok, tak tolko zvladne pocas telefonatu mobil za ani nie hodinu. Pomer v prospech wifi je preto na prvy pohlad viditelny.

Zatial som nezachytil studiu, ktora by potvrdila skodlivost wifi na cloveka, vsetko su len domienky a hadky medzi dvomi stranami vedcov, kde jedna strana tvrdi, ze wifi neskodi a druha, ze skody. Zatial vsak neboli podklady, ktore by dokazali skodlivost a nieco podobne je aj pri mobiloch, ak ma pamat neklame.

uplink: Tvojho kolegu pali tvar z toho, ked sa pozri do zrkadla.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

už len čakám, kedy sa "tím vedcov" podujme na tento pokus, ktorý bude trvať 30 rokov, bude dobre dotovaný / granty a neviem čo možné ... a nakoniec vyhlásia, že wi-fi nemá žiadny vplyv :D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Ešte jeden fakt na margo veci, že sila signálu wi-fi klesá od zdroja parabolicky, tzn. že "najškodlivejší" je ten signál len pár centimetrov od vysielača, už od polmetra, či metra je sila toho signálu pre ľudský organizmus "zanedbateľná".

A druhý fakt, je to rovnaká lotéria ako UV žiarenie. Pri UV žiarení, ktoré Ti preniká povrchom kože až po nejakú úroveň [neviem aká "derma"] Ti rozbíja DNA jednotlivých buniek, ktoré je následne "opravované" do pôvodného stavu "robotmi", ktoré nesú zaujímavý názov, jedno písmenko a tri číslice, alebo tak nejak, toto si fakt nepamätám, videl som o tom dokument na Spectre, keď ešte nevysielalo v HD pred asi 6timi rokmi. A keď sa DNA nepodarí dať dokopy, tak môže a nemusí vzniknúť rakovinová bunka, dosť malá pravdepodobnosť, aby vzniklo niečo funkčné, obvykle proste len odumrie.

Každé invazívne žiarenie robí podobnú šarapatu v Tvojom tele a má väčšiu, alebo menšiu šancu spôsobiť "collateral" damage.

Čiže ak by si človek ľahol do postele s 5timi mobilmi a obložil si ich okolo hlavy a zapol na nich HSPDA a z ľavej a z pravej strany by dal wi-fi router s dosahom viac ako 300M, tak si myslím že ráno by sa nemusel cítiť zrovna vo svojej koži.

A úprimne, skôr človeka zabije rakovina hrubého čreva z toho, že žerie sr*čky z LiDLU, Tesca a Billy, ako to že ho zabije wi-fi signál...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

uplink napísal:sila signálu wi-fi klesá od zdroja parabolicky
si si isty, ze parabolicky?

skor bych tipol, ze logaritmicky, parabolicky je v tomto slovnom spojeni imho blbost
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

uplink napísal: A úprimne, skôr človeka zabije rakovina hrubého čreva z toho, že žerie sr*čky z LiDLU,Tesca a Billy, ako to že ho zabije wi-fi signál...
a teraz pekne povedz s kadial ty papas ked nie z tadial? :D

//uplink: kým sa dalo žral som z Delvity, teraz žeriem z Billy a Jednoty a to len niektoré výrobky...:)
RaiN
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa RaiN »

Zaujímavé, že mu to začalo vadiť až vtedy, keď sa to dozvedel :D Ale potom škodí všetko... Mikrovlnky a všetko čo má cievku, či ? :)

Typek ešte tu je Jednota :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Zamknuté