Noz - nosenie za opaskom
-
Adulko1
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Noz - nosenie za opaskom
Chcel by som sa opytat - ak nosim na opasku v puzdre zatvaraci nozik (nie svajciarsky) na bezne pouzivanie a nahodou by mi ho nasli policajti, co by mi mohli povedat, urobit? Noz ako taky nie je ako strelna zbran a preto nie je nikde v zakone, ze by sa nemohol nosit tak je? nemam na mysli nosenie do lesa, ale bezne nosenie po meste, v praci, tak ze ho nie je vidiet. Ak by bolo treba, mozno v krajnej nudzi aj na sebeobranu. Ake mate vy s tym skusenosti?
Re: Noz - nosenie za opaskom
Pokiaľ viem, tak ho nesmie byť vôbec vidieť - takže skrytý ho môžeš mať a nemali by ti nič spraviť, pokiaľ tým niekoho neohrozuješ...
Ja som mal taký žabykláč zavesený na kľúčoch, takže som ho mal vždy, keď som bol ďalej od domu a pohoda
No nech tu napíše napr. pinhead a pod. aby to bolo 100% lebo aj mňa to dosť zaujíma...
Ja som mal taký žabykláč zavesený na kľúčoch, takže som ho mal vždy, keď som bol ďalej od domu a pohoda
No nech tu napíše napr. pinhead a pod. aby to bolo 100% lebo aj mňa to dosť zaujíma...
Tuším, že ti nemôžu povedať ani spraviť nič. Ja so sebou zvyknem nosiť riadne dlhú kudlu, keďže často cestujem v noci vlakom a podobne a raz keď železniční policajti kontrolovali ľudí v kupé, tak videli, že ju mám pri sebe a nepovedali mi na to nič.
-
Adulko1
Light Professional
tak to som si vydychol
Predsalen sa clovek citi istejsie a navyse je to uzitocna vec. A ked by vam nasli policajti nejakou nahodou alebo niekto taky noz pri sebe ako by ste sa vyhovorili?
preco by si sa mal vyhovarat, mas to na obranu
-
Adulko1
Light Professional
No aby to nezobrali zle, ze idem niekoho prepadnut alebo tak ...
Ak by som mal nejaku potycku a prisli by tam policajti, tak by videli, aha ten ma noz, toho musime dat prveho dole ... 
Prečo by som sa mal vyhovárať ? Môžu si myslieť čo chcú... Ak si ho nevyťahoval kade tade a zistia, že ho máš normálne by som im povedal, že na sebaobranu a viac by som sa k tomu nevracal...
neviem ako to je teraz, ale ak sa nemýlim kedysi to bolo tak, že nôž nie je klasifikovaný ako zbraň, pokiaľ dĺžka čepele nepresiahne šírku dlane(dohadom)... takže ak nenosíš 30cm kukri so sebou, tak ho kľudne nos aj na krku a nemali by ti nič povedať...
coldrain: to mi vravel známy zo zásahovky... neskúmal som, či je to pravda
coldrain: to mi vravel známy zo zásahovky... neskúmal som, či je to pravda
blbost
je to urban legend, dlzka cepele nema vplyv na nosenie, taktiez nie je nutnost skryteho nosenia, to sa vztahuje jedine na strelne zbrane, chladne zbrane mozes nosit ako chces, pokial sa nespravas tak, ze by si mohol ostatnych vystrasit alebo by si mohol navodzovat dojem, ze sa chystas nejakych nasilnosti, pre ukoncenie dohadov a diskusie expresis verbis §47 zakona o priestupkoch (precitat dokonca! )
(1) Priestupku sa dopustí ten, kto
h) nosí na miestach prístupných verejnosti chladné zbrane, najmä dýky, bodáky a šable, okrem prípadov, keď sú súčasťou rovnošaty, historického alebo národného kroja, výstroja a výzbroje ozbrojených síl, ozbrojených zborov a ozbrojených bezpečnostných zborov, alebo na športovú činnosť, výkon práva poľovníctva, rybárskeho práva, povolania alebo zamestnania, ako aj iné predmety, ktorými možno ublížiť na zdraví, ak možno z okolností prípadu alebo správania sa osoby usudzovať, že sa majú použiť na násilie alebo hrozbu násilím.
je to urban legend, dlzka cepele nema vplyv na nosenie, taktiez nie je nutnost skryteho nosenia, to sa vztahuje jedine na strelne zbrane, chladne zbrane mozes nosit ako chces, pokial sa nespravas tak, ze by si mohol ostatnych vystrasit alebo by si mohol navodzovat dojem, ze sa chystas nejakych nasilnosti, pre ukoncenie dohadov a diskusie expresis verbis §47 zakona o priestupkoch (precitat dokonca! )
(1) Priestupku sa dopustí ten, kto
h) nosí na miestach prístupných verejnosti chladné zbrane, najmä dýky, bodáky a šable, okrem prípadov, keď sú súčasťou rovnošaty, historického alebo národného kroja, výstroja a výzbroje ozbrojených síl, ozbrojených zborov a ozbrojených bezpečnostných zborov, alebo na športovú činnosť, výkon práva poľovníctva, rybárskeho práva, povolania alebo zamestnania, ako aj iné predmety, ktorými možno ublížiť na zdraví, ak možno z okolností prípadu alebo správania sa osoby usudzovať, že sa majú použiť na násilie alebo hrozbu násilím.
-
Adulko1
Light Professional
Super chlapci, dakujem! Inak jedneho chalana som videl, on nosi tiez neustale pri sebe takyto noz. Ma vraj aj zbrojak, tak ked uz on ho tak nosi, malo by to byt ok. S tou dlzkou cepele som este nepocul nic take, ze nesmie byt dlhsia ako dlan. Ale aspon sme k zaveru prisli na to, ze to nie je nic hrozne nosit u seba. Aj tak, ved kto vie ci nechodim do lesa alebo podobne?
A v sucasnosti je dobre nosi nieco pri sebe pre vsetky pripady, ze by niekomu preskocilo a ohrozoval by ma.
So zbraňami opatrne.Môže sa veľmi ľahko stať, že niekto vytiahne niečo silnejšie resp. použije proti tebe tvoju vlastnú zbraň 
boze kolko gangstrov tu je co nosia noze
nie kazdy sa poserie ked vytiahne niekto noz a potom co ? zapichnes ho ? 
K mi ukradnuta...
K mi ukradnuta...
Väčšina ľudí si to v takomto prípade rozmyslí 
Muffi napísal:Tuším, že ti nemôžu povedať ani spraviť nič. Ja so sebou zvyknem nosiť riadne dlhú kudlu, keďže často cestujem v noci vlakom a podobne a raz keď železniční policajti kontrolovali ľudí v kupé, tak videli, že ju mám pri sebe a nepovedali mi na to nič.
ked na neho niekto zautoci, tak je to sebaobrana, vtedy ho moze aj zabit
naozaj? a mas aj nejaku realnu skusenost s takymito pripadmi? to sa mi naozaj nechce verit, ze niekto mi da par ran cez hubu, ja mu poskodim nejaky vnutorny organ tak, ze skonci na JISke a po spisani zapisnice bez opletaciek a problemov odidem.
Treba chápať rozdiel medzi primeranou obranou a neprimeranou... Ak pôjde bez zbraní, tak sa moja obrana premení v útok (budeš mať problémy) Ak ťa napadne on nožom, alebo niečim iným je to obrana a vtedy ho môžeš aj zabiť...
No minimálne zastrašovací efekt. Aj potencionálny útočník si iste rozmyslí, či sa o niečo pokúsi, keď mi to vidí za opaskom. A keby už šlo do tuhého tak neváham a použijem ju, nakoľko moje zdravie a majetok sú mi prednejšie, než zdravie nejakého vagabunda. Všetko ale samozrejme podľa okolností. Už ma raz napadli hneď niekoľkí naraz, ale vtedy som mal vypité a presila bola tak zrejmá, že kebyže vytiahnem nôž, iba by mi to uškodilo. Tak som radšej dostal bitku a kudlu nechal bezpečne odpočívať v puzdre.M142 napísal:a co by si spravil keby na teba niekto zautocil? snad mi nechces povedat, ze by si ho prevrtal kudlou. to nie je ziadna sranda zapichnut niekoho, mozes si z toho spravit poriadne problemy.
ColdRain presne odcitoval platný zákon.... Teda nôž sa nosiť kľudne môže.... Priestupkom sa to stáva až vo chvíli keď ...."ak možno z okolností prípadu alebo správania sa osoby usudzovať, že sa majú použiť na násilie alebo hrozbu násilím"....
Inak povedané, pokiaľ má niekto nôž za opaskom a správa sa normálne, tak sa nič nedeje.... Ale pokiaľ sa tento niekto začne s ním oháňať v reštaurácii so slovami "tak kde je ten čašník, čo chcel fajku od mojej ženy", tak už problém nastáva.... Chápeme sa, dúfam....
A k tej prípadnej obrane pri útoku.... Ako je doba je zlá, niečo je lepšie mať pri sebe.... ALE POZOR!..... nosenie noža (či pištole alebo pre mňa za mňa raketového krížniku) ešte neznamená, že človek z každého konfliktu vyjde ako víťaz.... Pretože to nie je o tom, čo kto má, ale o tom či to má človek v hlave zrovnané (mnoho dnešných ľudí má obrovské morálne zábrany použiť silu voči inému, radšej sa nechajú zmrzačiť - ovce
....) a taktiež treba poznať aj to, ako sa daný obranný nástroj používa.... Ono sa to môže zdať použitie nejakého noža ako jednoduché, ale netrénovaný človek ho buď behom konfliktu ani nestačí vytiahnuť (lebo nikdy necvičil rýchle tasenie) alebo jednoducho mu vzhľadom k jeho neistote (aj keď je maskovaná falošným sebavedomím, ale0 ono túto neistotu každý čo i len trochu od priemeru lepší bitkár z iného rýchlo vycíti...) bude nôž odobratý protivníkom (lebo človek s nožom akurát tak celý život krájal chleba, ale boj s ním či techniky, pozná akurát z filmov....)....
M142,
keď chceš, tak sa nechaj kľudne otĺkať... len aby to neskončilo tak, že protistrana Ti fakt bude chcieť dať "iba".... "par ran cez hubu".... lenže Ťa ktosi dobre trafí, padneš hlavou na obrubník a game over.... bez možností "save" a "load".... Pre podobné prípady dvaja známi toho času budú tráviť Silvestra (nielen tohoto, ale aj nasledujúce) vo väzení.... Tiež chceli len tak komusi dať po papuli.... Však aj dali (ide ale o dva na sebe nezávislé incidenty - podstatná je len pointa - zle odhadnuté údery zmenili "pár po papuli" na masaker).... Výsledok stretnutia č.1 bol jeden mŕtvy (po jednom zásahu došlo k pádu, následnému zakrvácaniu spodiny lebečnej a smrti).... prípad bol aj medializovaný.... Stretnutie č.2 dopadlo tak, že jeden mladý dedinský skinhed síce pád na dlažbu prežil, ale ostal z neho ochrnutý invalid..... Takže len toľko k "pár po papuli", ako to môže dopadnúť.... Takže mám za to, že obrana (aj dôraznejším prostriedkom) je namieste.... Výklad zákona a stanoviská viacerých súdov mi dávajú za pravdu....
Inak povedané, pokiaľ má niekto nôž za opaskom a správa sa normálne, tak sa nič nedeje.... Ale pokiaľ sa tento niekto začne s ním oháňať v reštaurácii so slovami "tak kde je ten čašník, čo chcel fajku od mojej ženy", tak už problém nastáva.... Chápeme sa, dúfam....
A k tej prípadnej obrane pri útoku.... Ako je doba je zlá, niečo je lepšie mať pri sebe.... ALE POZOR!..... nosenie noža (či pištole alebo pre mňa za mňa raketového krížniku) ešte neznamená, že človek z každého konfliktu vyjde ako víťaz.... Pretože to nie je o tom, čo kto má, ale o tom či to má človek v hlave zrovnané (mnoho dnešných ľudí má obrovské morálne zábrany použiť silu voči inému, radšej sa nechajú zmrzačiť - ovce
M142,
keď chceš, tak sa nechaj kľudne otĺkať... len aby to neskončilo tak, že protistrana Ti fakt bude chcieť dať "iba".... "par ran cez hubu".... lenže Ťa ktosi dobre trafí, padneš hlavou na obrubník a game over.... bez možností "save" a "load".... Pre podobné prípady dvaja známi toho času budú tráviť Silvestra (nielen tohoto, ale aj nasledujúce) vo väzení.... Tiež chceli len tak komusi dať po papuli.... Však aj dali (ide ale o dva na sebe nezávislé incidenty - podstatná je len pointa - zle odhadnuté údery zmenili "pár po papuli" na masaker).... Výsledok stretnutia č.1 bol jeden mŕtvy (po jednom zásahu došlo k pádu, následnému zakrvácaniu spodiny lebečnej a smrti).... prípad bol aj medializovaný.... Stretnutie č.2 dopadlo tak, že jeden mladý dedinský skinhed síce pád na dlažbu prežil, ale ostal z neho ochrnutý invalid..... Takže len toľko k "pár po papuli", ako to môže dopadnúť.... Takže mám za to, že obrana (aj dôraznejším prostriedkom) je namieste.... Výklad zákona a stanoviská viacerých súdov mi dávajú za pravdu....
ak sa v pripade c. 1 bavime o Prejte, tak je rozdiel dat niekomu po hube a niekoho dokopat
http://krimi.cas.sk/clanok/187370/vyhad ... mstva.html
http://krimi.cas.sk/clanok/187370/vyhad ... mstva.html