Benzín a predstih zápalu zmesi
Benzín a predstih zápalu zmesi
Poprosil by som o vysvetlenie kedže sa tomu velmi nerozumiem.Na webe somsa dočítal už neviem kde presne to bolo že pokial chce užívateľ auta začať používať vyššie oktánové číslo benzínu ako predpisuje výrobca auta a chce ho používať dlhodobo mal by vraj si dať upraviť predstih zápalu zmesi nakoľko ten benzín ktorý má to vyššie oktánové číslo má inú zápalnú teplotu.neveim čo je an tom pravdy preto sa obraciam na vás s touto otázkou.
Ďakujem.
Ďakujem.
Re: Benzín a predstih zápalu zmesi
je to pravda
mhm aa vlastne prečo má napríklad benzín s 98 oktánmi iné zápalné vlastnosti ako 95 oktánový?
nie je to myslene tak, ze pokial chce tankovat, tak musi meit predstih (bud si to zle pochopil alebo zle prepisal)..predstih sa upravuje kvoli zvysenej efektivite spalovania paliva a tym padom jeho lepsieho vyuzivania - vyuzivania vyssieho oktanoveho cisla
cim vyssie oktanove cislo, tym kvalitnejsi je benzin a predlzuje sa jeho spalovanie
cim vyssie oktanove cislo, tym kvalitnejsi je benzin a predlzuje sa jeho spalovanie
hmm takze to sa upravuje pototm aj kvoli spotrebe nie? kedze píšeš že efektivnejsie vyuzivanie paliva...alebo som zle pochopil?
no...ja by som skor povedal ze sa to robi kvoli vykonu ako spotrebe,
aspon ja som to skusil za ucelom vyssieho vykonu
aspon ja som to skusil za ucelom vyssieho vykonu
A pomohlo to?
//autoeditácia príspevku (30 Dec 2011, 18:36)
A ešte sa spýtam takto čo vlastne znamená ten predstih zápalu? čo to vlastne je?
//autoeditácia príspevku (30 Dec 2011, 18:36)
A ešte sa spýtam takto čo vlastne znamená ten predstih zápalu? čo to vlastne je?
Ak máš motor stavaný na 95-ku a nejakým zásahom nezvýšiš kompresný pomer, tak vyšším oktánovým číslom zvýšiš veľký prd a nie výkon...
Predstih je to, že ti sviečky zapália zmes skôr, ako sa dostane piest do hornej úvrate.
Predstih je to, že ti sviečky zapália zmes skôr, ako sa dostane piest do hornej úvrate.
whisper aa na akých autách to podla teba má zmysel nastavovať?
zmysel? no na tych, na ktorych chces pouzivat vyssi oktanovy benzin, ako je predpisane, za ucelom zvysenia vykonu
a ci mi to pomohlo? neviem...placebo efekt tam urcite bol a keby som to nejak meral tak by som mozno dosiahol lepsie tabulkove hodnoty ako s default predstihom...predstih som kazdopadne nastavil naspat tak, ako ma byt, vravim - bola to iba skuska, tankujem to, co tam patri - BA95
a ci mi to pomohlo? neviem...placebo efekt tam urcite bol a keby som to nejak meral tak by som mozno dosiahol lepsie tabulkove hodnoty ako s default predstihom...predstih som kazdopadne nastavil naspat tak, ako ma byt, vravim - bola to iba skuska, tankujem to, co tam patri - BA95
ja som kedysi uvazoval ze zacnem tankovať 98 oktánový benzín ale upustil som do toho lebo čo som čítal nikde nieje isté že to zvýši výkon auta alebo že je benzín kvalitnejší.Čistejší asi bude kedže 98 oktánov ale osobne som sa rozhodol ostať pri tom tiež čo tam patrí 95-tka a nešpekulovať zbytočne nemeniť a podobne
Ja som niekedy nútený tankovať 95ku do motora na 98ku a rozdiel vo výkone je badateľný a garantujem, že to nie je placebo efekt 
ja to musím vyskúšať
To áno, ale my hovoríme o 98 v motore stavanom na 95-kubegbeee napísal:Ja som niekedy nútený tankovať 95ku do motora na 98ku a rozdiel vo výkone je badateľný a garantujem, že to nie je placebo efekt
Ja viem, myslel som to ako vtip, na oživenie a zmena vo výkone je samozrejme negatívna 
a cital som vraj ze prdstih nije az take komplikovane nastavit ci?
nie, nie je, robi sa to pomocou rozdelovaca, ale najprv si zaznac ako ho mas povodne, napr srubovakom nanom zaznač ryhu, aby si vedel ked to budes davat naspať
vraj tam ide o nejake stupne natočenia či čo ale nerozumiem presne o čo tam ide s tým rozdelovačom..možno na starších autách sa to tak robilo neviem ako teraz an nových ale to sa uz asi robí cez Riadiacu jednotku nie?
robi sa to rozdelovacom a ano - natacas nim, prave preto si to treba nejak poznacit, poznacit miesto, ako bol povodne, najlepsie je to donho vyriť
takze aj na novsich autach je rozdelovač podobný ako mali napriklad škodovky staré? alebo je to riešené inak?