Noz - nosenie za opaskom

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Pinhead
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Noz - nosenie za opaskom

Príspevok od používateľa Pinhead »

beardie,
Ty si si prečítal v novinách, pozrel na Narkóze/TV Hnoj.... ja som to mal priamo z prvej ruky....

//autoeditácia príspevku (30 Dec 2011, 17:20)
a ešte aby som nezabudol.... vo všeobecnosti - každé fyzické napadnutie (myslím agresiu, nie "zápas" v posteli s priateľkou) je potenciálny smrtiaci útok....
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

obavam sa, ze tvoj aj moj nazor su irelevantne, kedze sudca podla dostupnych dokazov rozhodol tak ako rozhodol :)
Pinhead
King
King

No tak si ho Lukáš odsedí, urobil rozhodnutie a musí niesť následky.... To, že pôjde do basy, ale bolo jasné, hneď ako sa toho chytili médiá.... Ale v každom prípade je to len potvrdenie toho, čo som spomínal, že pre niekoho "obyčajná bitka" môže veľmi rýchlo skončiť pre jednu zo strán tragicky (aj keď možno nebolo prvotným cieľom niekoho ukončiť, ale je tam milión premenných) ....

edit. OT doriešený v SS....
beardie
Redeemer
Redeemer

no jaksi za tazke ublizenie na zdravi s nasledkom smrti sa chodi do basy takmer vzdy, ze by tomu media nejak vyrazne pomohli, to si netrufam povedat
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

naco nosite pri sebe noz? to radsej niekoho dopichate a pripadne prizabijete aby ste neprisli o tych par eur v penazenke? Keby sa nieco dialo a vidim ze je to presila, tak im dam penazenku a nech sa tym aj zadrhnu...
beardie
Redeemer
Redeemer

gogo: toto je na teba, ani som necakal, ze si to svojho adresata najde tak skoro
Pinhead napísal:mnoho dnešných ľudí má obrovské morálne zábrany použiť silu voči inému, radšej sa nechajú zmrzačiť - ovce :nono:
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Už to tu bolo vysvetlené: na obranu. Vždy lepšie, ak dopadne horšie útočník ako ja. Napr. lúpežné prepadnutia neprebiehajú len tak, že ťa obkľúčia a najprv si vypýtajú. Teraz jedného kamaráta napadli, dokopali na zemi a okradli. Skončil v nemocnici s polámanými rebrami a inými zraneniami.

Samozrejme, ide o to zachovať ako-tak chladnú hlavu a docieliť to, aby sa tá sebaobrana nepremenila na útok.

To, čo spomínal Pinheda o tom obyčajnom daní na hubu - áno, stať sa to môže, aj keď šanca je malá, ale môže sa to stať. To je však už smola.

Ja som sa dostal nedávno od konfliktu a prvýkrát v živote som použil boxer. Celkom zdrvujúca vecička. Nebudem vám opisovať priebeh konfliktu a prečo som mal boxer na ruke, ale výsledok bol taký, že "bitka" sa skončila jednou ranou, oponent ma ani nestihol trafiť. Skončil v nemocnici na CT s posunutými koreňmi predných zubov a ľahkým otrasom mozgu. Tým sa samozrejme nechválim, naopak, bola to skôr nerozvážnosť, lebo ten boxer určite nebol nutný, aj keď nebyť jeho použitia, konflikt by mal dlhšie trvanie a možno by pre dotyčného skončil ešte horšie, to ťažko povedať. Čo som tým chcel napísať je to, že používanie nožov, boxerov, teleskopov môže mať už naozaj vážnejšie následky a ich použitie naozaj treba zvážiť a použiť ich len vtedy, ak ide do tuhého.
senator8008
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa senator8008 »

beardie napísal: ze by tomu media nejak vyrazne pomohli, to si netrufam povedat
Médiá takto vyvíjajú veľký tlak na sudcov, pretože tohoto človeka čo toto spraví vykreslia ako toho najväčšieho grázla a vcíť sa do pozície sudcu, ak by ho neodsúdil tak by bol v novinách vykreslený ako skorumpovaný a pod. Ide tam o jeho povesť.(Nehovorím o tomto konkrétnom prípade, pretože o ňom nič neviem)
pripadne prizabijete aby ste neprisli o tych par eur v penazenke?
Nie vždy ide o peniaze. Sám poznám pár jedincov, ktorí sa pobijú radi kvôli hocičomu, aj keď nemajú dôvod("Hej ty si sa kukol mojej čaje na kozy" a pod.). A ak aj ide, necháš sa radšej doživotne od neho okrádať? Ja osobne by som pravdepodobne nebol schopný niekoho zabiť, no ako píše Pinhead, nie vždy tam musí byť úmysel.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Adulko1 »

Ved prave o to ide, nie ze niekoho prizabit, ale proste ukazet, ze sa nebojis a v pripade potreby na sebeobranu mas aj pomocku, ktoru samozrejme nemusis pouzit. ide iba o "ukazanie", ze nieco mas pri sebe cim by si mohol ublizit (ale aj tak by si to neurobil). Proste vystrasit protivnika. V najhorsom pripade sa strhne bitka. Narp. taky romovia, mne sa stala tiez raz taka vec, ze isiel jeden rom po ulici a namieril na mna nejaku zbrat - pistol a rovno do tvare. A ani som sa nestihol spamatat stisol kohutik, no nanestastie tam nemal nic. Mozno vedel o tom, ze tam nic nema, ale co by ste urobili? Alebo stalo sa mi viacero situacii, kedy mladsi fagani - romovia zacali otravovat, mali narazky, co som si nevsimal a nakoniec ma prenasledovali az na dalsie ulice + hadzali kamene a rozne sutre co nasli. A ked proste nieco mate v ruke a vyhrozite s tym, tak je to tak 50 na 50 ze dostanu rozum, aj ked nie je tam umysel pouzit tu "zbran".
hughito
Redeemer
Redeemer

Však áno, do istej miery tieto zbrane ako odstrašovač fungovať môžu.
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Maro. »

No to aj fungujú, včera som sa bol naobedovať s kamošom v reštaruácií, majú to tam tak oddelené, takže v miestnosti sme boli len mi dvaja, keď tam zrazu vošiel vyholený "maniak" s cca 30cm nožom za opaskom, v tej chvýli nám všetko jedno nebolo. :)
RaiN
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa RaiN »

Podľa mňa by zraň, či už je to nôž, alebo pištoľ nemala byť viditeľná! Aj keď nemá v pláne ňou niekoho ohroziť... Ak ju má niekde podšatamy prosím, ale takto ? Straší ľudí tak istko, ako keby sa ňou vyhrážal... Aspoň mi to takto príde...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ked niekoho napadne skupinka, tak dotycnemu pravdepodobne ziaden noz ani boxer nepomoze. Ine je, ked je to napr 1 vs. 1, alebo maximalne tak 1 vs. 2. Ja som tiez kedysi nosil teleskop, ale je to tazka neforemna krava.. to iste plynova pistol.
senator8008
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa senator8008 »

gogo956 napísal: ked je to napr 1 vs. 1
Smutné je, že toto sa stáva takmer výhradne iba vo filmoch. Väčšinou je to presila a to viacnásobná. A ak je náhodou 1 vs. 1, tak to je väčšinou 100 kilové hovado proti bežne vážiacemu človeku. Skrátka, keď je človek v presile, ľahko sa útočí.
hughito
Redeemer
Redeemer

Záleží na jednotlivcovi, ktorý je napadnutý a takisto záleží aj od útočníkov. Potom sa tie pomery môžu ľahko meniť.

Inak si tiež myslím, že akékoľvek tieto zbrane by mali byť zakryté, nemusí to hompálať. Teleskop nosím výnimočne, lebo áno, je to menej praktickejšie, ale celkom som si zvykol na boxer v zadnom vačku. To je dosť v pohode, nezavadzia to a dá sa s tým namútiť trocha vody. V prípade ohrozenia lepšie ako "holá" päsť.
Pinhead
King
King

K skrytému noseniu.... skryto nosená zbraň má jednu dosť podstatnú výhodu a síce to, že pokiaľ o nej protistrana nevie, tak ju to môže veľmi nepríjemne prekvapiť a celkovo sa zvyšuje šanca na úspešné prežitie situácie.... ak si odmyslím určité pracovné nasadenia, tiež nosievam výbavu skryto.... ale pokiaľ niekoho baví producírovať sa ako chodiace železiarstvo, nech sa páči, ja to nezakazujem nikomu.... Každému, čo jeho jest....

K tomu, že teleskop a pištoľ sú údajne veľké a nemotorné kravy.... tak s týmto vôbec nesúhlasím, už roky pri sebe nosievam dennodenne kombináciu krátka zbraň, náhradné zásobníky/strelivo, k tomu 21" palcový teleskop, malý vreckový nôž a z času na čas aj multitool či malý binokulárny ďalekohľad.... A tento equipment dokážem pri svojej postave (180/90) úplne v pohode skryto nosiť (a pritom všetko na dosah).... akurát nenosievam úplne vypasované oblečenie a potrpím si na kvalitné opasky.... Takže tak, je to len o zvyku....

//autoeditácia príspevku (30 Dec 2011, 21:00)
....a ešte k tomu skupinovému napadnutiu.... pokiaľ človek okolo seba podvedome nesleduje okolie, nevyhodnotí možné hrozby včas a teda nezariadi sa na to, že môže nasledovať agresia, tak potom bude kukať prekvapene ako teľa na nové vráta, že naraz odkiaľ sa tá skupinka vzala a o čo vlastne ide....
Imadden
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Imadden »

mozno by som len ohladom tej vrazdy v sebaobrane. Ono totiz za vrazdu sa chodi sediet vzdy, len je tam je to delenie vrazd (planovana vrazda, vrazda pre organy, objednana vrazda, vrazda v hneve, vrazda pod vplyvom alkoholu alebo iných omamných / psychotropných látok....... a v neposlednom rade aj vrazda v sebaobrane)
hughito
Redeemer
Redeemer

A na to si ako prišiel ? :roll:
Imadden
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Imadden »

znamy bol jeden casom fizlom, nieco take spominal newm to s urcitostou, ak je to blud, tak sorry.....
Pinhead
King
King

gogo956 napísal:to radsej niekoho dopichate a pripadne prizabijete aby ste neprisli o tych par eur v penazenke?...
Hodnota života násilníka je do posledného centa rovná hodnote majetku, ktorý sa snaží si neoprávnene prisvojiť.... čo mu dáva práva iného okradnúť???? To, že si inak nevie zarobiť.... To je jeho problém.... Pre svoju životnú dráhu sa rozhodol sám, a teda musí počítať aj s rizikom povolania, že niekto nebude ovečka, ale "vlk v koži baránka", ktorý sa jeho jednaniu postaví.... Zlu sa nesmie ustupovať.... Lebo tým sa len a len posilní.... A pokiaľ sa bude iba posilňovať, tak nakoniec toto zlo utopí tých slušných ľudí v ich vlastnej krvi....
Čisto osobne tieto veci beriem tak, že sa niekto snaží narušiť moju integritu (integritou pre tieto prípady rozumiem život, zdravie, majetok mňa a mojich blízkych).... Akcia vyvolá reakciu.... narušeniu integrity bude zabránené všetkými prostriedkami, a ak pri výkone opatrenia niekto zomrie, tak to vôbec nie je z morálneho hľadiska môj problém, nakoľko sa tak stalo na základe cudzieho rozhodnutia vykonať proti mne nejakú akciu, nie na základe mojej voľby.... Kauzalita ako vyšitá.....

gogo956 napísal:tak im dam penazenku a nech sa tym aj zadrhnu
To je Tvoja voľba, nikto Ti ju neberie.... Ale rovnako ten čo Ťa prepadne, môže mať podmienku za nejakú inú vec.... a radšej prípadného svedka po okradnutí aj "umlčí".... však nechce ísť predsa do väzenia....

//autoeditácia príspevku (30 Dec 2011, 21:19)
Imadden napísal: vrazda v sebaobrane)
A to je čo ako???? Kde sa v zákone takéto niečo spomína????.... Pokiaľ viem, človeka neodsudzujú policajti, ale súd....

Odporúčam naštudovať Trestný zákon konkrétne časti pojednávajúce o nutnej obrane, krajnej núdze a veciach podobných.....
Napísať odpoveď