Zdravim, dufam ze som to zaradil spravne, ak nie tak sa ospravedlnujem, prezeral som temy ale takuto som nenasiel....
Takze k veci...
potreboval by som kameru k domu na vonku.. uz som pozeral nejake stranky o tom, no nejak som z toho nevysiel
takze ak tu je nejaky manik co sa tomu rozumie nech napise...chcem mat prehlad co sa deje okolo domu ked tam niesme, bolo by dobre keby to malo aj infra videnie a neviem co vsetko k tomu potrebujem aby to ficalo, ako to vlastne nahrava atd...
nechcem nejake pro zariadenie..takze cena podla toho primerana...ani nie najlacnejsie aby nieco bolo aj vidno...ale zas nechcem nato minut niekolko tisic E
Pocitaj, ze potrebujes DVR zariadenie, ktoreho cena sa pohybuje od 100-200 eur, ale tie kvalitnejsie stoja aj 400 eur. Na bezne pouzitie v kombinacii do 4 kamier ti postaci z tych lacnych zariadeni, teda pocitaj 100-200 eur za DVRko a k tomu par eur za disk. Z bazaru kupis nejaky 200GB SATA disk za mozno 20 eur. S vyberom kamery je to uz ine, ponuka je siroka, najdes kamery hadam od 40 eur az po par stoviek, na bezne pouzite v tvojom pripade pocitaj s cenou 100-150 eur za kameru, ktora je kvalitna a toci velmi dobre aj v noci.
Kameru, ktoru som daval ako poslendu domov, tak ta toci najlepsie, je to 1/3 snimac s cipom Sony Super HAD, 600 televiznych riadkov, 48 kusov led diod..., kamera ma na vystupnom kabli malicky joystick s ktorym sa da nastavit, teda je mozne nastavit uroven snimania, vyvazenia farieb atd... Cena kamery bola okolo 160 eur pred pol rokom alebo tak nejak, nepamatam si to presne. Urcite je kvalitou tak 5x lepsia ako kamera, ktoru som kupoval pred dvomi rokmi. Ked si porovnam videozaznam z prvej alebo druhej kamery, tak je to sto a jedno, pocas dna ten rozdiel nie je viditelny, ale pri tme je to o inom, nakolko tato nova kamera za uplnej tmy dokaze krasne snimat a osobu by bolo mozne v pohode identifikovat.
K tomu este pocitaj par eur na kable, 20 ci 30 metrovy kabel dokazes dnes kupit za 10 eur.
Kedze nepises ake dlhe kable treba a kolko kamier chces zakupit, resp. do akeho cenoveho rozpoctu sa chces zmestit, tak ti tazko poradit. Mozes si teda spravit skladacku alebo si kupis set, povacsine sa predavaju 4 a viac kamerove sety, cena zacina niekde od 400 eur za komplet balenie (DVR, 4x kamera, 4x kabel, potrebne napajacie adaptery, ku niektorym sa dodava este dialkove ovladanie, mys alebo podobne..., harddisk v lacnych setoch nebyva prilozeny). K tomu by sa urcite zisiel zakupit aj zalozny zdroj.
vdaka za rychlu odpoved, uz v tom mam vacsi prehlad
ja rozmyslam len o jednej kamere max 2, to uvidim podla ceny, kedze mame dobre stavany dom a potrebujem vyhlad len na prednu cast...takze fakt asi bude stacit 1 kamera,
nasiel som napr toto tu http://www.gsmalarm.sk/index.php?main_p ... d=55554734
kable by trebalo mozno tak 20m,co vsetko by mi k tomu este trebalo aby to slapalo? DVR neviem vybrat, tak keby si mohol poradit este
proste co vsetko by mi trebalo k tej kamere, dalo by sa zmestit do 200e? bez kamery? takze tak dokopy 200-250e? ci som z lacneho kraja?
Tebou vybrana kamera bude vzlahom na cenu nejaky smejd, urcite by som sa tomu vyhol. To, ze na tej stranke bola akoze za 118 eur, tak tomu never, kedze DGS092 sa aj na inych weboch predava v cene okolo 50 eur. Taka kamera je vhodna tak na tocenie cez den, neverim tomu, ze pri poulicnom osvetleni alebo uplnej tme nieco natoci, aby bolo mozne rozpoznat osobu. Kabel si kup radsej dlhsi, lebo ani nevies ako a bude ti chybat par metrov, tak ako sa to stalo mne v lete.