Ojazdené auto do 3000 €

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
145839
Zablokovaný
Zablokovaný

Ojazdené auto do 3000 €

Príspevok od používateľa 145839 »

Ahojte, bol by som rád, keby ste mi vedeli poradiť ohľadom nákupu ojazdeného auta do 3000 €. Ide mi najmä o to, aby som nemusel veľa investovať do servisu a aby to malo primeranú spotrebu (tak do 9 litrov v meste). Neviem ako veľmi rastie poruchovosť pri starších autách, zdá sa mi ale, že by to malo byť staré tak do 10 rokov a asi do 150 000 kilometrov (aj keď asi to záleží aj od značky, servisu, atď...). Výkon by mal byť ideálne medzi 80 kW a 100 kW. Mal by to byť manuál, najlepšie sedan, prípadne aj niečo iné, čo nemá maličký kufor. Na palive samotnom mi nezáleží, ale čítal som, že staršie dízle sa vo veľa prípadoch kupovať neoplatí.

Nemalo by to byť nejaké miniautíčko, nie sú mi ani z týchto starších modelov príliš sympatické Fiaty, Peugeoty, Citroeny, Toyoty, Renaulty, Hyundaie. Predpokladám, že sa v tejto cene nedajú zohnať značky BMW/Audi/Mercedes/Volvo ktoré by si nevyžadovali ďalšie väčšie investície (ak sa mýlim, tak ma prosím opravte, potom by som sa pozeral aj medzi tými, aj keď spotreba by do môjho limitu asi nezapadla).

Okrem týchto troch spomínaných značiek mi boli sympatické hlavne Astry, Golfy, Oktávie, Ibizy, Civic sedan, 323, 626, prípadne Focus, keď som to tak pozeral a trochu o tom čítal.

Vopred ďakujem za rady, prípadne ak som ešte na niečo zabudol, tak doplním :)

//edit: Jazdenie hlavne po meste a na občasné výpady mimo tak 50 - 300 km. Tak isto by bolo dobré, keby malo 4/5 dverí a aby nebolo vnútri príliš tesné.
//edit2: V tom výkone mi ide hlavne o to, aby nebolo lenivé, lebo napríklad 72 kW Thalia sa mi zdá neskutočne lenivá, s 55 kW sa pomaly nedá jazdiť.
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ojazdené auto do 3000 €

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

ahoj, tu je na to urcena tema http://www.hojko.com/chcem-kupit-auto-t116299.html

ak chces okolo 3000, preluskaj z tej temy tieto prispevky http://www.hojko.com/search.php?keyword ... sf=msgonly

...ale inak je to presne, ako hovoris: astry, civicy, 323, 626, focus, a ak vacsie, tak potom este vectra, accord, mondeo :)
Napísať odpoveď