Ahoj
Pokúšam sa už dlhšiu dobu zpojazdniť nasledovné pomocou Routeru Airlive WP-5460AP v2.
Mám dva počítače na ktorých je WinXP pro SP3 a tieto dva Pc sú zapojené do toho Routeru. Pomocou daného routeru sa pripájam aj na internet a zároveň mám aj LAN, čiže môžem zdielať súbory medzi týmy dvomi pripojenými počítačmi. Problém však nastal v okamihu, keď ma napadlo, že by som chcel mať internet iba na jednom PC a na druhom aby internet nešiel ale potrebujem mať stále LAN. Ako to urobiť? Pridanie 127.0.0.1 192.168.1.1 do hosts je blbosť (teda si to aspoň myslím, skúšal som to a nefungovalo). 192.168.1.1 je ip adresa wifi modemu na ktorý sa pripájam pomocou toho Routera.
Moja predstava:
Ďakujem za prípadnú reakciu.
LAN vs. Internet
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: LAN vs. Internet
Nepouzijes DHCP na pocitacoch, ale pevne IP adresy. Na PC2 nenastavis DNS a je po probleme
Viacmenej bude v prehliadaci nebudu fungovat www/url adresy. Alebo mozes pouzit program na obmedzenia.
-
weroro
Flash coder
- Kontaktovať používateľa:
Už aké jednoduché ďakujem. 
btw: otázka, ktorá ma iba zaujíma a neplánujem to použiť v praxi.
Čo v prípade, že by som potreboval, zabezpečiť na oboch PC internet ale nechcem aby sa videli v sieti?
// jasne, pracovná skupina.. omg. sry za blbú otázku
btw: otázka, ktorá ma iba zaujíma a neplánujem to použiť v praxi.
Čo v prípade, že by som potreboval, zabezpečiť na oboch PC internet ale nechcem aby sa videli v sieti?
// jasne, pracovná skupina.. omg. sry za blbú otázku
Nainstalujes TuneUP Utilities a tam nastavis vyhladavanie v sieti, skrytie pocitaca v sieti, zdielanie registrov po sieiti a ine.