Herne sluchadla

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Luxferi
Expert
Expert

Herne sluchadla

Príspevok od používateľa Luxferi »

Gentlemani idem si zakupit sluchadla primarne urcene na hranie (na hudbu mam Bose) takze by som si velmi rad nechal poradit s nakupom.
Thommas
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Herne sluchadla

Príspevok od používateľa Thommas »

http://www.alza.sk/tritton-pro-dolby-7- ... 253921.htm

//Keď niekto nevie udať cenový rozpočet a nevie polbúdiť po témach...
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

a čo takto radšej položiť otázku, aby doplnil rozpočet a nie ironicky hádzať to najdrahšie čo si našiel ? ..schválne, že čo by Ti zabralo menej času
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

ked sem príde Ryan Giggs, asi ho porazí :D .
Tieto sú v pohode, počuješ každý krok. http://www.alza.sk/creative-sound-blast ... .htm#popis kvalita zvuku ale nič moc
edit: ak chceš dobrý zvuk a zároveň herný headset tak: http://sluchadla.heureka.sk/sennheiser-pc-360-g4me/
Luxferi
Expert
Expert

Mno rozpoctovo je to okolo 100E +-, celkom som pozeral po Corsair Vengeance 1500 vzhladom na to ze este nemam dedikovanu zvukovku v pc.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Poraziť ma neporazi. Niekto ale musi širiť osvetu a bojovať proti marketingovej mašinerii. :D
Nič take ako herne sluchadla neexistuje. To je len marketingova fraza. Čo zahra dobre hudbu, je dobre aj na hry. Kvalitne "hudobne" sluchadla budu na hry lepšie ako "herne" sluchadla. Vratanie podania priestoru a pod. Headset jedine ak z nejakeho dôvodu potrebuješ mať miktofon na sluchadlach. Inak "hudobne" sluchadla a stolny/klopovy mikrofon. Plusom je, že take sluchadla sa daju použiť aj na hudbu, "herne" nie.
Luxferi
Expert
Expert

Ano headset potrebujem vzhladom na to ze som v podstate permanentne na TS ked hram. Ako som uz spominal chcem sluchadla na hry co maju lepsie priestorove podanie leb na hudbu uz par rokov mam svoje verne Bose :). Cize otazka znie ktory headset, popripade aku zvukovu kartu, ked ma naozaj zaujima len vykon v hrach.

Jedna sa mi hlavne o to ze mal som moznost vyskusat kamaratove "marketingove herne" Corsair 1500 a pocul som uuplne ine veci v tej istej scene ako so svojimi sluchadlami a popravde viac mi vyhovovalo to. Samozrejme ze o hudobnom podani nejakych audiophile sluchadiel si mozu len nechat zdat.

//autoeditácia príspevku (05 Jan 2012, 19:49)
//autoeditácia príspevku (05 Jan 2012, 19:46)
Niekto Vám zanechal komentár:

Ostaň pri hudobných a neplať za nič. Ako píše Ryan. Ak si v scéne počul iné zvuky, tak to vyrieši ekvalizér a nie zbytočne nové sluchátka,... A tiež trochu nechápem, že chceš viac menej high-endové sluchátka a nemáš dedikovanú zvukovku. Skôr sa zameraj na to! Lebo dovtedy nevyužiješ ani tie svoje Bose. :)////

Ok takze neznamemu odpoved na tu pm kedze absolutne netusim kto to poslal. Corsair 1500 a ine "herne" sluchadla riesim preto lebo maju v sebe integrovanu zvukovku...zapajaju sa cez usb. Ja hlavne riesim to ci a)poriesit dedikovanu zvukovku + sluchadla
b)poriesit nejaky integrovany system
a to vsetko pri nejakych relativne rozumnych nakladoch.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ten dac v takych sluchadlach stoji za ... A zosilovač detto. Akakoľvek interna či externa zvukovka bude lepšia. Najlepšie nejaky dac/amp. Tie ale nepodporuju žiadne herne efekty ako klasicke zvukovky. Zvuk z toho ale polezie lepši.
Luxferi
Expert
Expert

Tak fajn ... asi mi je vsetko jasne ... takze asi zmenme temu z herne sluchadla na herna zvukovka a s cca rovnakym rozpoctom. Trosku som sa obzeral a toto nevyzera zle ... > Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD alebo ASUS Xonar Essence STX. Kupovat budem v USA takze ma to vyjde relativne lacnejsie ako tu. Poprosim vas o nejaky odborny komentar
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Ryan, ale hudobné slúchatká nemajú moc veľa driverov v sebe, ako napríklad Roccat Kave a im pod. Na hry sú fakt iné niektoré herné, ale čo sa týka "overall" kvality, tak na hudobných chýba len mikrák. Roccat Kave sú fakt ťažko v pohode, aj keď kvalitou dosť zaostávajú od bežných hudobných...

Proste ak chceš vyslovene 5.1 slúchatká na hry, tak je fajn si zobrať viacdriverové, ináč je to šum a fuk, radšej dobré hudobné.
Ryan Giggs
VIP
VIP

uplink napísal:Ryan, ale hudobné slúchatká nemajú moc veľa driverov v sebe, ako napríklad Roccat Kave a im pod.
To nemaju. Ale zato zahraju oveľa viac detailu (dôležite napr. v onlinovkach ako CS atd.), je tam lepšia separacia zvukov, bas ide hlbšie (väčši zažitok) atd. a aj priestor je podany prirodzenejšie. Ten priestor s viac meničmi je aj tak len vytvoreny pseudo, kedže tie meniče su aj tak v tej mušli natlačene nakope. Ja som to pochopil sam na sebe, keď som mal preve tie Roccaty ktore spominaš, po kupe lepšich "normalnych" sluchadiel som ich na hlavu už nedal ani pri hrach.
Nevravim, že take sluchadla su na hranie zle, aj na takych sa hry daju užiť paradne. Obzvlašť ak potrebuješ z nejakeho dôvodu mať na nich aj mikrofon (napr. ak ich prenašaš medzi viacerymi PC), alebo ak maš na hudbu ine. Ibaže v konečnom dôsledku je to len marketing. A ak chceš sluchadla aj na hudbu aj na hry, je lepšie siahnuť po normalnych.
Luxferi
Expert
Expert

Ako som povedal, na hudbu mam separe a tie mi celkom casto ukradne moja draha priatelka takze som odkazany na repro. Preto chcem nieco este mimo poriesit. Roccat som na hlave mal, ale po dlhsej dobe ma zacali neprijemne tlacit a tuhol mi z nich krk ... neviem ci vahou alebo tvarom alebo cim , jednoducho nesadli.
Momentalne som celkom nakloneny tym corsairom 1500, par recenzii co na ne bolo tvrdia v podstate to iste --- >
celkom ich odporucaju a hybu sa hlboko pod cenovou hladinou napriklad takych Sennheiser pc 360.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Kedy si ich kupoval? Čo ja pozerám tak už sa nedajú kúpiť na väčšine obchodov.

Ale mám ich doma a sú naozaj veľmi dobré ale niekedy ma z nich bolí hlava a nikedy nie.

Teraz došli Sennheiser PC 360 G4ME a tie sú kvalitou zvuku lepšie ako Kave ale inak sú si vyrovnané (Kave majú lepšie basy ak aktivuješ vibračnú jednotku).
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa xXPAINKILLERXx »

Oživujem starú tému, nakoľko som aj ja premýšľal nad hernými slúchadlami. Pozeral som niečo takéto - Mad Catz F.R.E.Q. 5. Len podľa toho čo som tu čítal, tak neviem čo by som teda mal vziať. Na týchto F.R.E.Q. 5 sa mi páči možnosť odnímateľného mikrofónu, vraj super konštrukcie pričom sú ľahké a veľmi dobre vraj hrajú tiež + majú krásne basy. Okrem iného majú aj priamo na sebe equalizéry a môže si človek vymeniť kábel do PC(USB) pomocou redukcie na 3.5mm Jack, čo by nebolo niekedy zlé, ak by som si ich plánoval vziať vonku. Neviem teda, čo by ste(hlavne Ryan :D ) na to povedali? Za všetky rady budem vďačný :) Ak to nie je nič moc, tak by som poprosil nejakú alternatívu, najlepšie s čím sú vlastné skúsenosti.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Za tie peniaze radšej Sennheiser PC 360, ak potrebuješ izolaciu tak PC 350, alebo aj Asus Vulcan.
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Tie Sennheiser PC 360 sa mi celkom pozdávajú...

Čo som pozeral a čítal, tak väčšinou vyhrávajú slúchadlá Astro A40, neviem čo si o nich myslíš :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Astro som nepočul. Ale podľa toho čo čitam, to na PC 360 nema ani nahodou.
Inak u sluchadiel bez mikraku by si už mohol za ten rozpočet byť po zvukovej stranke v highende. To len tak na okraj.
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

čiže keby som si zohnal slúchadlá bez mikráku, a mikrák nejakým spôsobom dokúpil tak by to išlo, hej? Tak mi poraď prosím niečo z HighEndu, mikrák si vyriešim nejako externe, pôjde asi na stôl :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

V tejto cene su "hudobne" sluchadla zvukom niekde uplne inde ako headsety. A všetko čo zahra dobre hudbu, je veľmi dobre aj na hranie, ta lepšia separacia zvukov, detaily, basy, vyšky... to všetko sa prejavi aj v hrach.
Aku maš zvukovku? Iba integrovanu, alebo nejaku lepšiu?
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

X-Fi Titanium HD mám :)
Napísať odpoveď