zlenivene auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
m4jor
Medium Star
Medium Star

Re: zlenivene auto

Príspevok od používateľa m4jor »

asi to je nepravdepodobné, ale je to auto 100% v poriadku? filtre ok? spotreba v norme? možno sú to hlúpe otázky ale už som videl auto, kde sa majiteľ sťažoval že nejde, nezrýchľuje, na plný plyn nejde o otáčok.....výsledok po hodinách laborovania s karburátorom bol taký, že majiteľ mal pod nohami 4 (!!!) koberčeky, čo dosť podstatne prekážalo plynovému pedálu.
a ďalší prípad, už som videl ženu, ktorá si akosi nevšimla že jej auto ide na 3 valce....proste chodila stále po tej istej trase v meste, nie viac ako 50km/h......auto nejaká Lancia, asi Delta. Takže pokiaľ to auto nepoznáš, nič by som nevylúčil, síce je to nepravdepodobné, ale nie nemožné.

alebo mu daj trošku zažiť pocit tehly na plyne a trošku mu ukáž slovenské dialnice :)
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa tomasmate »

Skontroluj sviecky ci niesu na konci zivotnosti.
Lukas217
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Lukas217 »

Racius napísal:Ako znáša Suzuki Ignis 1.3i podtáčanie ?

Nikdy som ešte nevidel aby to otec vytočil viac ako na 1,5 tis. ot. Výnimkou je hádam iba dialnica :?
Uprimnu sustrast vasemu ignisu. Ignis ma vysokootackovy motor kde mu najviac prospievaju otacky 3000 a vyssie. Optimalne je jazdenie tak 3000-3500 otacok kvoli spotrebe. Ak vsak nehladis na spotrebu tak mu kludne slapni na krk a poriadne ho pretiahni na vysokych otackach, motor je nato stavany, vtedy objavis potencial auta. Auto je spolahlive...samozrejme ma svoje muchy, ale to sa rychlosti ani spotreby netyka
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

...tak takto ospievaneho ignisa som este nevidel :D prospievaju mu otacky nad 3000, pri 3000-3500 ma najlepsiu spotrebu, treba na to slapat, lebo motor je na to stavany, potencial auta, vvti je benzinove turbo :lol:

hlavne, ze na tej 1,3 vychadza spotreba skoro 7l podla spritmonitoru :D

// aaa, uz to niekto stihol aj editnut... :)
Lukas217
Medium Expert
Medium Expert

Kludne si precitaj na suzukiclube o ignise a skusenostiach tích co ho maju a nie co o nom poculi z rozpravania :) A hej spotreba je tak okolo 6,5-7L, ale tak je to benzin aku by si chcel spotrebu? Netvrdim, ze je to najlepsie auto na svete, ale ma skvele zrychlenie a jazdne vlastnosti. A to najpodstatnejsie ma nenechalo nikdy nikde v štichu :) S tou spotrebou som to myslel tak, ze do tych 3400ot. je normal inak rapidne stupne a tocit ho okolo 3000ot
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

a co, ze to je benzin? preto musi zrat 7 litrov? ja sa mimo mesta blizim k 5l a to mam vyssi objem pri rovnakom vykone, a to je auto, ktoremu tiez zazlievaju vyssiu spotrebu... a ake moze mat 100k ignis zrychlenie a jazdne vlastnosti mi uz prosim Ta dalej neopisuj...
Lukas217
Medium Expert
Medium Expert

v poriadku, vobec som nemal potrebu sa s tebou o tomto bavit. Nepisal som to ani tebe ale chlapikovi co na tom jazdi na 1500 ot. a napisal som svoju skusenost+skusenosti ludi, ktori su majitelmi ignisov. Kazdy si bude obhajovat to s cim je spokojny
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

pri novsich autach nie je problem jazdit okolo 1500ot...

// no ktoryze karmista by sa so mnou chcel o tomto porozpravat? :wink:
Lukas217
Medium Expert
Medium Expert

Ano lenze to je ignis a viem co to je za zdochlina ak s tymto tak jazdis. Tymto by som to uzavrel
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ved je samozrejme, ze ked potrebujes vykon, tak tam das nizsi kvalt... pri konstantnej rychlosti pri beznej premavke tam tych 1500ot. staci a nevadi ani motoru, ani spotrebe...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

To neni moje auto, ale rodičových auto a foter nech si na tom jazdí ako chce :D
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

Mňa by zaujímalo že kde je optimum otáčok pre motory od wv group rocnik od 2002-2008 tie co sa davali do wv polo,seat ibiza a podobne.Kubaturu berme 1.4 16ventil ja s tým jazdievam do 3000 potom preradujem na dalsi stupen treba tomu dávať ešte viac alebo stačí tých 3000 pre tieto motory?
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

K jazdnym vlastnostiam suzuki ignis asi toľko, že keď som šiel na tom do zákruty 40, tak som sa modlil, aby sa to neprevrátilo :P
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Nič proti Ignisu, ale na Friksovi som sa dobre zasmial :lol:

@DeLay ak je to auto lenivé, kontroloval si aj také "banality", ako je olej v motore a podobne? Ak ho teta naposledy menila pred päťdesiatimi tisícami, tak sa tomu motoru nedivím. Čo sa týka toho uhlíka, tak obetuj 5-10 eur a kúp na to nejaký sajrajt, natankuj 10 litrov a šupni to tam (pre istotu čekni maximálny pomer, v ktorom sa to má do paliva dávať)...

Ja raz za pár dní točím do 8000, môže byť? :D
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Treba skontrolovať vzduchový a ak sa k nemu dostaneš, tak aj palivový filter. Auto má normálnu spotrebu?
janto33
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa janto33 »

Páni jedna rada odo mňa.
Karbón z nízkych otáčok je najmenší problém. Ja som teraz absolvoval výmenu rozvodov a repasáciu hlavy válcov. Prvý majiteľ (šéfova žena) celý čas s tým autom jazdil iba v meste. Nízke otáčky, štart stop atď. Mechanik mi vravel že pre motor je to náročnejšie, potom som to trochu študoval a pravda. Servisné intervaly pre chod auta v ťažkej prevádzke (jazda v meste) sa skracujú na polovicu.
A teraz k tej hlave.
Nízke otáčky spôsobujú nadmernú tvorbu karbónu. Ten sa usádza aj na ventiloch, tie nedosadajú na svoje miesto ako majú a to spôsobí, že sa pri explóziach podpaľujú sedlá ventilov, ničia sa vodítka, zdvýhatka sa oslabujú a deformujú. Proste sa ničí hlava ale nie tým že sa ohne a začne prepúšťať okolo tesnenia. Ničia sa mechanické časti vo vnútri.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

kolko malo to auto nabehane ked si robil ten repas?

//autoeditácia príspevku (06 Jan 2012, 22:44)
btw ja sa v poslednom case snazim to auto drzat v otackach od 2000 vyssie.Boli časy kedy som ho držal na 1500 ale nezdal sa mi zvuk motora..počul som že sa ten motor trápi už pri tých 1500 ot./minutu pri 4-tom kvalte.preto som ho začal viacej točiť na nižžších prevodových stupňocha dosiahol som pri 50km rýchlosti za hodinu otáčky 1900-2000 pri 4-tom kvalte..Ono zas viem že sa to nedá globalizovať na všetky uatá lebo každé je zas inak sprevodované..na mojom je to takto ako som uviedol tak dufam že tomu karbónovaniu motora apsoň trocha pomáham aby sa to tak nezakašlavalo tým karbónom.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

dekarbon: je to v poriadku, pri konstantnej jazde po rovinke s prazdnejsim autom mu neublizi ani tych 1500ot... ale pri zrychlovani si uz podraduj... motor raz za tyzden povytacaj za mestom (ale nie preboha na tom vyjazdenom oleji), tankuj kvalitne palivo a je to bez problemov...
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

ratzi olej je uz vymeneny novy mam ho este ani nie tyzden
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Ono staci si pozret co robia DSG na VW group.
Bratova 1.6TDI CR prehadzuje pri jemnom plyne v 60km/h na udrzanie rychlosti do 6. st. a v 65km/h tam hadze 7. st. a toci 1150ot./min. Na DSGcku s Benzinom sa to chova identicky.
Samozrejme pri minimalnom naznaku stlacenia plynoveho pedalu to hodi do 5. alebo 4. st. pripadne pri maximalnom plyne (bez KD) aj do 3. st. Kick Down tam samozrejme hodi 2.st.

Ono benzinovym motorom nevadi 1500ot pokial iba udrzujes rychlost na rovinke. Akonahle sa chces rozbehnut, resp. ides do kopca, je dobre si podradit do takeho stupna aby sa motor netrapil.

U dieslovych to je velmi podobne. V pripade nizkej kubatury, klasickeho zotrvacniku a turboduchadla bez variabilneho naklapania lopatiek (zabudol som odborny nazov) je rozumne minimum 1500ot. Ak chces pridat tak 1800-1900ot/min je minimum.
V pripade 1.6l, dvojhmotnaku a variabilneho naklapania lopatiek turba ti staci 1200-1500ot./min.
Ak v 1600ot./min. zatlacis dno tak okolo 1700ot./min. dosiahnes skoro maximalny tlak turba a s nim dojde aj maximalny krutiaci moment.
Problem je ze u dvojhmotnaku nesmies pod 1500ot./min prilis tlacit na plyn. Vibracie prenesene na zotrvacnik su potom prilis silne a likvidujes si dvojhmotnak.

Karbon nahromadeny nespravnym plynom v nespravnych otackach "odstranis" prevetranim motora v otackach. Staci par krat pridat na plny plyn z krizovatky a ist na dialnicu a tam to vyvetrat na maximalke a hned sa auto chova inac.
Samozrejme komplet to nevycistis ale toho najvacsieho sajrajtu sa zbavis.
Napísať odpoveď