príliž velke vyskočenie otáčok

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

príliž velke vyskočenie otáčok

Príspevok od používateľa dekarbon »

prosím vás stáva sa mi pri štarte auta taká vec.Nie stále.ja vv 99% prípadov štartujem s vytlačenou spojkou ako ma to učili v autoškole ale..problém je že nie vždy aleobčas sa stane že ešte predtým než otáčky ukáže otáčkomer tak je počuť ako keby vybehli na minimalne 2000-2500 a pototm to klesne na standardne tych 900-100 a pototm klesne an okolo tých 800 a motor sa stíši na volnobehu.Je mi to divné lebo toto mi ten motor nerobil.Sice je pravda že keď štartujem tak nenehám pozhasínať všetky kontrolky vždy hlavne ked sa niekam ponáhlam takže sa nestihne dostatočne natlakovať ani palivový sytém ale aj tak by to nemalo robiť či?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Re: príliž velke vyskočenie otáčok

Príspevok od používateľa CheZteR »

aky velky je ten casovy usek, kym tie otacky padnu na normalnych 800?
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

par sekund 2-3
CheZteR
Redeemer
Redeemer

tak zase neverim tomu ze ti to nikdy nerobilo, pri startoch, teda pri studenych startoch ti vyssie otacky drzi sytic automaticky vysoke aby sa motor zohrial a po chvilke padnu na normal 800-900, hlavne teraz v mrazoch a zime to trva ale ovela dlhsie, to si si musel vsimnut
takze ked prides rano k autu, nastartujes tak ti otacky padnu do 5 sekund na tych 800?
to co mas, vyhrievanu garaz? :)
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

a ako vravím ked tolko točí tých 2000-2500 tak otáčkomer tie otáčky neukazuje ručička je na nule..zrejme riadiaca jednotka nejako nestíha alebo je to normálny jav.neviem.ale poväčšinou do tých 2 sekund to padne an normál rposte vyletí to motor zareve a pototm to klesne do normálneho volnobehu ale nezvykavalo to az takto velmi.

//autoeditácia príspevku (07 Jan 2012, 9:41)
CheZteR napísal:tak zase neverim tomu ze ti to nikdy nerobilo, pri startoch, teda pri studenych startoch ti vyssie otacky drzi sytic automaticky vysoke aby sa motor zohrial a po chvilke padnu na normal 800-900, hlavne teraz v mrazoch a zime to trva ale ovela dlhsie, to si si musel vsimnut
takze ked prides rano k autu, nastartujes tak ti otacky padnu do 5 sekund na tych 800?
to co mas, vyhrievanu garaz? :)
možme povedať že s ajedná o studené štarty napriklad včera mi auto stálo vonku na parkovisku nieco vyse hodiny takmer dve a vetdy to urobilo.Aha takze to bude teda tým automatickým sytičom?Nie nie nemám vyhrievanu garáž aa netrva to ani tých 5 sekund kym to padne do normálu maximálne 2 sekundy.

a ešte sa opýtam je velmi zle ak nenehám zhasnuť kontrolky všetky a hned startujem?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

tankoval si nejaky sajrajt benzin? (neviem preco ale zda sa mi ze mas benzin, asi si to uz niekde spominal?) mohol si nim upchat cerpadlo a regulator paliva, mozno odisiel snimac otacok ked ti ich neukazuje alebo cidlo teploty, klapka, motorcek...chod s tym na diagnostiku

//autoeditácia príspevku (07 Jan 2012, 9:46)
praveze by to urcite nemalo trvat 2 sekundy, malo by to trvat tak 3-4 minuty
ked motor vypnes a nastartujes znova, uz ti to neurobi ze?
zle to nie je ale ani to nepomaha, kontrolky zhasnu do 2 sekund, to by si fakt pockat mohol
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

noo z hladiska ze moja financna situacia nieje bohviekaka nemozem si dovolit tankovat benzin na pumpach ako je slovnaft,omv,shell a podbne takze tankujem kvalitu nieco poodbne ako ma tesco..lacne benziny takmer najlacnejsie tu v okoli za 1.438 takze tak.a ano mám benzín.

takze ano sajrajty som nutený tankovať.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

NIKDY ti auto predsa nestartuje do volnobehu ... aj v lete pri zohriatom motore to spravidla prepali na 1000+ 1/min ... v zime je to este podporene automatickym syticom - tym, ze motor ide bez zataze naprazdno, tak ta energia musi z paliva niekam ist a kazda kvapka sa prejavi vysiimi otackami :-)

benzinova 1,6 i mi bezne v zime startuje na 2000 1/min a nevidim v tom problem :-)
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

aha takze podla tohoto co pises by to malo byt normálne okej:) diki moc
drop
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drop »

Ano, aj ja mam 1,6 a ked rano startujem tak mi vyskoci na cca 2000ot. a hned to klesne na 800-900ot. Nerobi to minuty, len to vyskoci a padne. Tankujem omv, agip, shell.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Ja mám dvojliter benzín a pri roztočení mi na sekundu-dve vybehne tiež na takých 2200-2500 a odtiaľ sa zastaví na 1500 vďaka sýteniu v zime... Tankujem Slovnaft, ale nemyslím si, že palivo by robilo rozdiel v otáčkach.

Inak, je to pre teba naozaj taký rozdiel medzi 1,438 a 1,460? Si zober, že pri plnej nádrži to spraví rozdiel menší ako 1 euro a nebudeš tankovať potencionálny sajrajt (to je samozrejme diskutabilné, pretože do konkrétnej nádrže nikto z nás nevidí)...
CheZteR
Redeemer
Redeemer

tak nakoniec bude chyba u mňa? :D mne to vyletí na 1500 - 1650, tam sa to ustáli a po chvílke jazdenia - aj 3min klesne na 900 :hmm:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

je to motor od motoru ... ale proste principialne su tie otacky vyssie, ako volnobezne, tak stale neviem co sa riesi :-) ...

je to dobre, hlavne to neskrabat :-D
stuka
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa stuka »

Tiez so uvazoval ci je to normalne spravanie sa pri starte. Mne vsak tak vysoko nejdu tie otacky max 1100 mozno 1200. Tiez benzin 1.6. Startujem stale tak, ze cakam pokial vsetky kontrolky zhasnu, spojku nedrzim.
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eras »

CheZteR napísal:tak nakoniec bude chyba u mňa? :D mne to vyletí na 1500 - 1650, tam sa to ustáli a po chvílke jazdenia - aj 3min klesne na 900 :hmm:
neviem ako u ostatnych, ale najvyssi sytic, co som videl, bol 1100-1200rpm... aj to v najvacsej zime hadam max 20s, potom klesali
po nastartovani vyleti kazdy motor hore, sa rozbehne silnou dodavkou paliva, tak to musi ujst (ako uz niekto pisal)...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

ja som videl sytic aj na 2500ot. a auto bolo v perfektnej kondicii, takze je to v poriadku...

chezter: 3min uz je celkom dost, to uz musis mat maly motor zohriaty na prevadzkovu teplotu...
Acer01
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Acer01 »

ratzinger 3min je malo na zohriatie motora... aj ked ti bezi sytic na 1500-2000 otacok....mne tiez na primere klesnu otacky na cca 800-900 po 5min jazdy ale motor nema prevadzkovu teplotu ale mozno 60st,..
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ratzi: nemam maly motor, mam dvojliter
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

to je proste individualne u kazdeho auta, na HTP je sytic cca 1100 asi minutu, na 2.0TDI CR bol sytic 900 alebo 1100 podla toho ci bol alebo nebol zapnuty ventilator a na mojej 20 rocnej 1.3 mam sytic v krutej zime takmer 3000 aj niekolko minut a auto je v uplnom poriadku...
pokial niesu volnobezne otacky zvysene pri zohriatom motore tak je to ok
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

ratzi s tym zohriatim motora to je tazke. Kazdy motor sa zohreje inac.
Napr otec s Mondeom 1.8 je zohriaty na prevadzkovu teplotu po 1km jazde (Zo stredu Dlhych dielov ide na Molecovu a uz ma rucicku na 75°C) ja sa s Fiestou 1.4TDCi zohrejem az pri botanickej a brat s Octaviou 1.6 TDI CR DSG sa zohreje az pri narodnom divadle.
Zase Octavia 2.0FSI sa zohriala tiez az niekde pri Eurovei, cize to nie je tak ze 3 minuty a si na prevadzkovej.
Napísať odpoveď