Elektrosúčiastka z čerpadla

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Frikso
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Elektrosúčiastka z čerpadla

Príspevok od používateľa Frikso »

Včera v noci mi odišla vodárnička (wilo hwj 401), začala mi vyhadzovať poistku. Po preskúmaní som našiel jedinú možnú chybu - nejaký válec - súčiastku, ktorá je vytečená. Čo sa týka elektro kutilstva, tak som laik. Naozaj netuším, čo to je (odpor?, kondenzátor?, batéria?).
Preto sa obraciam na vás, skúste mi poradiť, čo to je a pokiaľ možno, kde by som to vedel teraz po sviatkoch, cez víkend zohnať.
Nejde mi voda :?
Vďaka,,
Prílohy
Označenie a parametre súčiastky. Na fotke je vidieť, že je odtiaľ vytečená nejaká gebuzina.
Označenie a parametre súčiastky. Na fotke je vidieť, že je odtiaľ vytečená nejaká gebuzina.
Zapojenie k elektroinštalácii (biele káble).
Zapojenie k elektroinštalácii (biele káble).
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Elektrosúčiastka z čerpadla

Príspevok od používateľa Syfon »

je to rozbehovy kondenzator pre motor, vyber ho a zanes do obchodu s elektrosuciastkami a pytaj si kondenzator s rovnakymi parametrami - 20uF/450V AC, nemal by byt problem ho zohnat, rozmery by mali byt podobne aby si ho napchal naspat a stat by mal do 3€, tieto kondenzatory zvyknu mat viacero vyvodov tak si nechaj v obchode poradit ako ho zapojit spravne
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Takže kondenzátor. Je to bežne, že takto zhorí? Alebo mám dať radšej skontrolovať elektromotor, či je vporiadku - uhliky, vinutie..
Čerpadlo nie je až tak staré, má ca. 4 roky. Avšak je spínané denno denne. Slúži ako vodárňa v RD.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

za tie roky sa proste "opotreboval", je to pomerne bezne, vacsinou ho staci vymenit a malo by to fungovat dalej, v prvom rade skus vymenit kondenzator a potom uvidis
Napísať odpoveď