Elektricka gitara,Struny,Ladenia
-
slipknot1506
Light Star
Elektricka gitara,Struny,Ladenia
Zaujímalo by ma len názor vás hudobníkov ake struny preferujete alebo ladenia máte / čo hrávate / na čom hrávate alebo sem možete pridat aj váš cover 
-
javatar
Hardcore addict
Re: Elektricka gitara,Struny,Ladenia
anketa je postavena na hlavu - nemozem povedat ze D'Addario je najlepsim vyrobcom strun ale zahlasoval som nanho nakolko som na basu nic mne vyhovujucejsie ako prosteels od nich nenasiel...
ladenie preferujem klasicke...
ladenie preferujem klasicke...
The same,D'Addario teraz momentálne mám natiahnuté 10-46 EXL 110 klasický EADGHE tuning,ale na vianoce si plánujem kúpiť hrubšie pre podladenie na Bčko Ačko alebo ako sú tie hrubšie ladenia.Gitaru mám Jackson DX10 ,snímače DiMarzio.Kombo maličké peavey transtube rage258,efekt danelectro metal (tuším tak sa to volá) ,proste málo peňazí ,málo muziky ale na domáce hranie mi to stačí.A hrávam všeličo hlavne Metallicu alebo nejaký metal proste,nejaké od AC/DC a tak.
//Inak mám doma ešte španielku takú ale 30 ročnú starenu a Jolana Diamant ak si niekto pamätáte kedysi fičali
to je fakt super gitara ,len tá elektrika je tam už zanesená a potenciometre nefungujú.
//Inak mám doma ešte španielku takú ale 30 ročnú starenu a Jolana Diamant ak si niekto pamätáte kedysi fičali
-
awtt
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ja mam gibson les paul a ladim ju do C# Standard.
Struny ani netusim co su zac nanej mam ich od zaciatku a vobec nehhrdzaveju
Struny ani netusim co su zac nanej mam ich od zaciatku a vobec nehhrdzaveju
-
slipknot1506
Light Star
Merco_:Pekna Gitara musim uznať
mas drop ladenie alebo standard ??...a za Metallicu ti davam
a vrámci Metallici, z ktoreho obdobia hrávaš ?
awtt:Gibson gitary uznávam len maju aj dobru cenu a nie každý si to može dovoliť.A tie struny si myslim že budu tiež Gibson
Ja mám len zatiel začiatočnícku gitaru Behringer v sete som kupoval ale sa už chystám kupit niečo lepšie napr. Gibson asi nie lebo tolko penazí nemám ale teraz sa mi zapáčili LP gitary tak rozmýšlam ze si taku kupim .Chcel by som taku aku ma Bjorn Gelotte[In Fames ] ale on má Gibson LP Custom signature a ta sa nepredáva takže asi iné. Rozmýšlal som aj nad Fender Telecasterom Jima Roota [Slipknot] ale tiež dost drahé. Tak čas ukáže ako natom budem finančne.Kombo som mal IOW ale pri bicích ho nebolo počuť tak som nedávno kupil Line6 Spider IV 75 W .Efekt mám Digitech Death Metal ale nevždy hrávam na ňom lebo aj na kombe mám množstvo skreslení a vačšinou hrám na In Flames preset.Struny mám 10-54 Dunlop (nedporučam velmi).Prevažne hrávam skladby od kapiel ako su Slipknot,Avenged Sevenfold,SOAD,Amon Amarth a In Flames ale pritrafia sa aj songy od Master of Puppets až po Cryptopsy - Slit Your Guts.Ale momentálne pracujeme na vlastných takže stými je teraz robota.Ladenie som už mal všeliaké od E standard cez D Drop až po A# Drop.Momentálne mám standard C ale rozmýšlam že si ho nechám, alebo ešte sa rozhodujem nad C# standard alebo DropH.
awtt:Gibson gitary uznávam len maju aj dobru cenu a nie každý si to može dovoliť.A tie struny si myslim že budu tiež Gibson
Ja mám len zatiel začiatočnícku gitaru Behringer v sete som kupoval ale sa už chystám kupit niečo lepšie napr. Gibson asi nie lebo tolko penazí nemám ale teraz sa mi zapáčili LP gitary tak rozmýšlam ze si taku kupim .Chcel by som taku aku ma Bjorn Gelotte[In Fames ] ale on má Gibson LP Custom signature a ta sa nepredáva takže asi iné. Rozmýšlal som aj nad Fender Telecasterom Jima Roota [Slipknot] ale tiež dost drahé. Tak čas ukáže ako natom budem finančne.Kombo som mal IOW ale pri bicích ho nebolo počuť tak som nedávno kupil Line6 Spider IV 75 W .Efekt mám Digitech Death Metal ale nevždy hrávam na ňom lebo aj na kombe mám množstvo skreslení a vačšinou hrám na In Flames preset.Struny mám 10-54 Dunlop (nedporučam velmi).Prevažne hrávam skladby od kapiel ako su Slipknot,Avenged Sevenfold,SOAD,Amon Amarth a In Flames ale pritrafia sa aj songy od Master of Puppets až po Cryptopsy - Slit Your Guts.Ale momentálne pracujeme na vlastných takže stými je teraz robota.Ladenie som už mal všeliaké od E standard cez D Drop až po A# Drop.Momentálne mám standard C ale rozmýšlam že si ho nechám, alebo ešte sa rozhodujem nad C# standard alebo DropH.
-
Iron-Eddie
Light Professional
Ja osobne na svoju gitaru (nič extra, kópia Stratu od Dimavery
) dávam Rotosound (konkrétne jedenástky). Ladím štandardne, aj keď príležitostne skúšam aj podladenú gitaru.
Hrávam (aj keď len tak pre seba) hlavne metal, rock, punk a post-punk.
Hrávam (aj keď len tak pre seba) hlavne metal, rock, punk a post-punk.
Slipknot zabudol som tam dopísať,momentálne klasické eadghe ladenie,drop D som mal keď som hrával a7x ,a od tej metallicy všeličo napr.: Nothing else matters,enter sandman,seek and destroy,judas kiss,the day that never comes atď. Tú druhú gitaru Jolanu staručkú mám na drop C lebo som sa chcel učiť niečo od Children of bodom ale je tam pokazená elektrika ma to trocha štve,chcelo by to zrenovovať.
-
satan616
Amateur
za tie roky mam uz odskusanych dost strun, raz som dostal gibson struny este davno od frajerky a uplne sa za tie struny mozu hanbit, gitaru maju mozno top ale struny stali za rit
d´addario su kvalitne struny hlavne tie za 15 euro na akustiku s tou dlhou zivotnostou tie su vyborne, ale podla mna zo vsetkych moznych strun co som kedy vyskusal tak uz posledne 4 roky hram len na desinkach DUNLOP aj na akustike aj na elektrike(sice na elektrike uz takmer nehram).
a este su vyborne MARTIN struny
ja som klasika standard ladenie
d´addario su kvalitne struny hlavne tie za 15 euro na akustiku s tou dlhou zivotnostou tie su vyborne, ale podla mna zo vsetkych moznych strun co som kedy vyskusal tak uz posledne 4 roky hram len na desinkach DUNLOP aj na akustike aj na elektrike(sice na elektrike uz takmer nehram).
a este su vyborne MARTIN struny
ja som klasika standard ladenie
-
slipknot1506
Light Star
Teraz som kupil D´addario struny na dropA# a standard C a nesťažujem sa 
-
Andi_Cibula
Addict
Tieto sa mi zalúbili, gitaru mám naladenú do Dropped C.
Hrávam si take core veci, v poslednom čase August Burns Red, As I Lay Dying, Parkway drive a pod.
Hrávam si take core veci, v poslednom čase August Burns Red, As I Lay Dying, Parkway drive a pod.
- Prílohy
-
- ernie-ball-beefy-slinky-2627-guitar-strings.jpg (47.09 KiB) 1557 zobrazení
Neviete aký tuning má Cannibal Corpse ? drop A?
Aj ja chcem kúpiť hrubé struny na Bčko. 13-56 sú v pohode?
Aj ja chcem kúpiť hrubé struny na Bčko. 13-56 sú v pohode?
-
slipknot1506
Light Star
Cannibal maju podladene všetky struny o poltón D♯-G♯-C♯-F♯-A♯-D♯ o tri cele tony A♯-D♯-G♯-C♯-F-A♯ alebo o štyri cele tony G♯-C♯-F♯-B-D♯-G♯.Nevjem otom že by niekedy hrali na drope. Ja som mal na DropH struny 11-58.
Jj sekol som sa standard som myslel
dík ...a najtenšia struna ti "nepláva" ?
-
slipknot1506
Light Star
Ani nie ale skor tie horne by mohli "plavať ked tam das tensie a tak podladujes ....
Merco, 13-62 som používal do Céčka pri klasickej 25,5" manzure
-
slipknot1506
Light Star
13ky ale neviem či mylis Cdrop alebo standard C lebo na dropH 11ky podlamna staciaDunlop napísal:Merco, 13-62 som používal do Céčka pri klasickej 25,5" manzure
C štandard. 11ky su tak na drop C
-
slipknot1506
Light Star
Potom som si už aj myslel ze hovoris o std.C kedze mas In Flames za obrazokDunlop napísal:C štandard. 11ky su tak na drop C
ja hravam okrem standardneho ladenia v drop D popripade D#
Aké kapely hrávajú na Eb (klasické e o pol tóna nižšie) prosím vás ? bo Diamantku mám tak naladenú a chcel by som niečo také hrávať nejakú známu kapelu ak by ste vedeli
viem že Guns'n Roses a Slayer majú tak