Krasokorčuľovanie- Šport či umenie?

O športe...
bella20
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Krasokorčuľovanie- Šport či umenie?

Príspevok od používateľa bella20 »

Ahojte :) Zaujíma ma Váš názor ako vnímate Krasokorčulovanie? Je to pre vás len šport, založený na skokoch a piruetách alebo v ňom vidíte aj umenie? A aký máte v súvislosti s krasokorčulovaním názor na Muzikály na ľade a Ľadové revue ? :)
Hensym
VIP
VIP

Re: Krasokorčuľovanie- Šport či umenie?

Príspevok od používateľa Hensym »

Nikdy som nevidel naživo. Nikdy som sa tomu nevenoval. Nikdy som to dokonca ani vedome nesledoval v TV. Nazývam to športom, nie umením... Ono, teoreticky je to umenie, potom ale existujú aj ďalšie smery, ktoré sú "len" šport, a majú taktiež niečo spoločné s umením. Je to pekné, je to určite ťažké, chce to poriadnu dávku talentu, no neprišiel som tomu na chuť. Určite to má väčšiu priazeň u žien. :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Ak to robia ženy, je to nádherné skĺbenie umenia a športu v jednom úkone, ak muži je to gayish...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Aj, aj.. inak v krasokorčuľovaní sú dve kategórie pri pároch - športové dvojice (viac šport) a tanečné páry (viac umenia).

Ja na takom v živote nebol, ale keď som bol malý a doma sme nemali nič len jeden TV, musel som neraz s mamou pozerať exhibície na konci jednotlivých krasokorčuliarskych podujatí. A tiež snáď stojí za zmienku, že si to občas pozriem počas prestávky medzi tretinami na hokeji. Avšak to sú väčšinou deti okolo 6r, ktoré majú problém prekorčuľovať klzisko na šírku.. ale občas sa nájde aj celkom pekná 15ka..

:)
Napísať odpoveď