Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody
Re: Dealextreme
rufus59: ja som uz na ioffer objednaval ale 3 veci a som spokojny zatial 
Vdaka ale chcem tamten
. Mimochodom z DX som objednaval asi 4veci (sluchadka,moneyclip,autocharger a foliu na telefon) . Dnes mi prisiel len ten autocharger. Je to mozne ze oni rozdelili objednavku ? Ale tato polozka bola najlacnejsia
.
Pravdepodobne keď si pozrieš účet na DX, tak neboli všetky časti objednávky odoslané na jeden krát.
Isto mali skladom len niečo, tak to odoslali a zvyšok pošlú/poslali neskôr.
Pred pár dňami som robil objednávku na Studiovky Beaty, presne ten link čo je vyššie uvedený.
Objednal som a za dva dni ho už zrušili. Rýchlo sa tam menia veci
... nahlasujú predajcov a rušia im produkty.
Ale tak dúfam, že všetko odpadne OK, predajca mal cez 2000 transakcí, rating 99%. (PP mi to istí - podobnú situáciu som už zažil pri drahšej veci na iofferi)
Inak milujem tú ich angličtinu. Moja otázka napr. Aká je veľkosť ciferníka (na obrazku mal mensi a vacsi - nedalo sa to usudit - ani koment nebol). Som to celkom rozpísal a jeho odpoveď. Hello my friend. Price is XY please accpet. Thank you my friend
... a takúto odpoveď dostanete na skoro každú otázku čo sa opýtate 
Isto mali skladom len niečo, tak to odoslali a zvyšok pošlú/poslali neskôr.
Pred pár dňami som robil objednávku na Studiovky Beaty, presne ten link čo je vyššie uvedený.
Objednal som a za dva dni ho už zrušili. Rýchlo sa tam menia veci
Ale tak dúfam, že všetko odpadne OK, predajca mal cez 2000 transakcí, rating 99%. (PP mi to istí - podobnú situáciu som už zažil pri drahšej veci na iofferi)
Inak milujem tú ich angličtinu. Moja otázka napr. Aká je veľkosť ciferníka (na obrazku mal mensi a vacsi - nedalo sa to usudit - ani koment nebol). Som to celkom rozpísal a jeho odpoveď. Hello my friend. Price is XY please accpet. Thank you my friend
jasne, ja som sa tam tiez kopu krat uz na nieco pytal a tiez zdicky uplne odveci opoved mi napisali
a to som neni nejaky skuseny anglictinar
a inak ako je to ked date na paypal dispute, lebo ja som objednaval na ebay dve mikiny a predajcu vymazali, tak mi asi nic nepride...podal som dispute po prvykrat tak neviem, ako to chodi vlastne? 
Tiez mam skusenosti s tou ich anglictinou akobb to pisal nejaky robot
stale ta ista sprava ktora obsahuje cenu+cas dodania+cas odoslania
.
Lubenečko: Ked ti tie Beats dojdu, tak napis nejaku minirecenziu na ne. Ako hraju a podobne
.
Lubenečko: Ked ti tie Beats dojdu, tak napis nejaku minirecenziu na ne. Ako hraju a podobne
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
na to som potom aj ja velmi zvedavy
Rusili ste niekedy niekto objednavku zaplatenu normalne kartou?
Pretoze ja som dal pred dvoma dnami cancel kvoli out of stock a stale neprisiel mail typu..."posielame vam spat peniaze"...ci take neposielaju?
Kolko asi trva kym nabehnu peniaze?
Pretoze ja som dal pred dvoma dnami cancel kvoli out of stock a stale neprisiel mail typu..."posielame vam spat peniaze"...ci take neposielaju?
Kolko asi trva kym nabehnu peniaze?
Palo: Mne zrušili predajcu hodieniek tiež. Ale ja som to mal ešte komplikovanejšie.
Dal som si to poslať cez EMS, priplatil som si cca 20 dolárov. Na všetkých stránkach bolo uvedené, že na Slovensko sa doručuje.
Predajca mi poslal 1. tracking číslo - NEFUNGOVALO, akési chyby vypisovalo. Týždeň na to mi poslal ďalšie, ktoré zas nefungovalo.
Potom mi napísal, že zásielka sa mu vrátila, pretože EMS na Slovensku nefunguje. (najprv mi to bolo divné, keď všade písali, že funguje)
Pár dni na to mi písal, že to poslal cez Airmail klasicky (už som sa zmieril s tým, že EMS som si zbytočne preplatil ).
Tracking number konečne fungovalo ale dva týždne tam bol jediný údaj - Príjem zásielky kdesi v Hong Kongu / medzičasom jeho účet na iofferi
zrušili. To mi prišlo už podozrivé, tak som radšej nahlásil transakciu paypalu ako podozrivú pre podvod. (máte na to 40-45 dní od vykonania platby - tak pokiaľ sa vám niečo nezdá, dajte si pozor až neprešvihnete tú dobu)
- tam im napíšete okoľnosti popis / údaje a oni kontaktujú predajcu, ktorý sa tiež má právo vyjadriť. Konečne predajca odpovedal. povedal že mám počkať ešte týždneň.
Počkal som dva týždne, než som opäť napísal paypalu(na trackingu stále vypisovalo len príjem zásielky - vyzeralo to ako fiktívne tracking číslo, aby ma naťahoval tých 45 dní), že som žiadno nepokročil... opäť sa mohol vyjadriť predajca, ale už na žiadne výzvy nereagoval.
Tak mi to uznali ako oprávnenú sťažnosť a behom a vrátili mi peniaze na účet.
O to väčšie prekvapenie bolo, keď za mesiac prišla poštárka s balíkom domov a doručila mi tie hodinky
Dal som si to poslať cez EMS, priplatil som si cca 20 dolárov. Na všetkých stránkach bolo uvedené, že na Slovensko sa doručuje.
Predajca mi poslal 1. tracking číslo - NEFUNGOVALO, akési chyby vypisovalo. Týždeň na to mi poslal ďalšie, ktoré zas nefungovalo.
Potom mi napísal, že zásielka sa mu vrátila, pretože EMS na Slovensku nefunguje. (najprv mi to bolo divné, keď všade písali, že funguje)
Pár dni na to mi písal, že to poslal cez Airmail klasicky (už som sa zmieril s tým, že EMS som si zbytočne preplatil ).
Tracking number konečne fungovalo ale dva týždne tam bol jediný údaj - Príjem zásielky kdesi v Hong Kongu / medzičasom jeho účet na iofferi
zrušili. To mi prišlo už podozrivé, tak som radšej nahlásil transakciu paypalu ako podozrivú pre podvod. (máte na to 40-45 dní od vykonania platby - tak pokiaľ sa vám niečo nezdá, dajte si pozor až neprešvihnete tú dobu)
- tam im napíšete okoľnosti popis / údaje a oni kontaktujú predajcu, ktorý sa tiež má právo vyjadriť. Konečne predajca odpovedal. povedal že mám počkať ešte týždneň.
Počkal som dva týždne, než som opäť napísal paypalu(na trackingu stále vypisovalo len príjem zásielky - vyzeralo to ako fiktívne tracking číslo, aby ma naťahoval tých 45 dní), že som žiadno nepokročil... opäť sa mohol vyjadriť predajca, ale už na žiadne výzvy nereagoval.
Tak mi to uznali ako oprávnenú sťažnosť a behom a vrátili mi peniaze na účet.
O to väčšie prekvapenie bolo, keď za mesiac prišla poštárka s balíkom domov a doručila mi tie hodinky
Hodinky stali kolko ?
Tipujem, ze si uz predajcovi nepisal, ze ti dosli

hodinky stáli 70usd + 20EMS
Najprv som aj chcel, ale posielať spätne peniaze. Ani neviem ako, som rád, že viem zaplatiť
A prvý krát sa mi zobrazil mail predajcu až vtedy, keď som poslal tú sťažnosť. A keď má niekto mail formátu (neviem aké už bolo, keď sa to doriešilo, už som jeho mail viac nevidel) [email protected] , na dôveryhodnosti to vôbec nepridá
+ nie každý sa môže pochváliť, že čo sa týka obchodu, dokázal vybabrať so "šikmookým"
(nemyslím to rasisticky, ale ako uznanie - čo všetko a ako dokážu predať)
Najprv som aj chcel, ale posielať spätne peniaze. Ani neviem ako, som rád, že viem zaplatiť
A prvý krát sa mi zobrazil mail predajcu až vtedy, keď som poslal tú sťažnosť. A keď má niekto mail formátu (neviem aké už bolo, keď sa to doriešilo, už som jeho mail viac nevidel) [email protected] , na dôveryhodnosti to vôbec nepridá
+ nie každý sa môže pochváliť, že čo sa týka obchodu, dokázal vybabrať so "šikmookým"
Neporadi niekto?
-
zeto750
Medium Star
Mas celkom dvahu ked pôatis na DX kartou.. inak myslim ze peniaze ti poslu s5 na ucet...
Z dealextreme som si objednal jednu vec Date: 12/7/2011 6:19:20 AM a este stale mi neprisla, to kolko mam cakat este dalsi rok? 
Asi uz ani nepride....jolanek napísal:Z dealextreme som si objednal jednu vec Date: 12/7/2011 6:19:20 AM a este stale mi neprisla, to kolko mam cakat este dalsi rok?
-
chlapec10
Addict
aj tu vec poslali?
Ak ju odoslali, tak im napíš, že stále nebola doručená. Neviem či si to teda môžu overiť ak to bola vec za pár šupiek a nemal si k nej tracking číslo.
Pokiaľ ju neodoslali, skús im aspoň napísať nech sa ti k tomu vyjadria, alebo rovno zruš objednávku
(a pokiaľ to bola nejaká drobnosť, ktorá sa cestou stratila, tak si myslím, že ti tú sumu vrátia. Určite nechcú prísť o zákazníka - aspoň takto to funguje na FocalPrice)
... že ty si budhistický mních a trénuješ si svoju trpezlivosť
Ja už mám nervy keď mi zásielka nepríde do 30dní
Pokiaľ ju neodoslali, skús im aspoň napísať nech sa ti k tomu vyjadria, alebo rovno zruš objednávku
(a pokiaľ to bola nejaká drobnosť, ktorá sa cestou stratila, tak si myslím, že ti tú sumu vrátia. Určite nechcú prísť o zákazníka - aspoň takto to funguje na FocalPrice)
... že ty si budhistický mních a trénuješ si svoju trpezlivosť
toto mi vypisuje:
Invoice / Order #:
Date: 12/7/2011 6:19:20 AM
Payment:
Status: Shipped
Invoice / Order #:
Date: 12/7/2011 6:19:20 AM
Payment:
Status: Shipped
Za koľko dolárov to bola objednávka ? Nemáš tam tracking number niekde ? To automaticky dáva pri objednávke tuším nad -+20USD.
Najlepšie bude ak im tam napíšeš.
http://services.dealextreme.com/forms/O ... otrecevied
+ vložíš číslo objednávky (Invoice / Order #: 10288SZ8 - len na ukážku ) a dole len napíš čo sa deje..., že po pol roku ti nič neprišlo.
V priebehu pár dní ti odpíšu.
Najlepšie bude ak im tam napíšeš.
http://services.dealextreme.com/forms/O ... otrecevied
+ vložíš číslo objednávky (Invoice / Order #: 10288SZ8 - len na ukážku ) a dole len napíš čo sa deje..., že po pol roku ti nič neprišlo.
V priebehu pár dní ti odpíšu.
-
chlapec10
Addict
ako uz nadomnou napisali, http://services.dealextreme.com/forms/O ... otrecevied a vypisat cislo objednavky
-
rufus59
Light Professional
Dneska som skusil ten Ioffer a kupil od predajcu botasky za 30 € mal 1200 ratingov a 99% tak snad dojdu v pohode
Kto ma skusenosti s tym prosim PM
K+ odmenim