Nazdar chalani.
Pisem s dalsim probemom, kt je nasledovny.
Mam domacu wifinu na ktorej som cez dva roky nemal problem. Lenze teraz zrazu ako mi dosiel notebook z opravy pri ktorej mi menili maticnu dosku mi na nom internet zrazu ide asi o 50 percent pomalsie. Na pocitaci ktory je hned kablom napojeny na router vsetko fici, aj brachovi na notebooku ide vsetko v poho, len mne internet ide pomaly jak rit.
Cekoval som virus, spyware...moj pocitac je cisty. Cim to prebopha moze byt? Mohli mi nejak posrat prijimac pri vymene maticnej?
Wifi - 50 percent pomalsia na notebooku
-
mathev
Star
- Kontaktovať používateľa:
asi by som riesil problem vylucovacou metodou.
najprv skusil pripojit notebook priamo cez kabel a pozrel ako to ide
ak to pojde rovnako zle problem bude niekde v systeme...
skusil by som kazdopadne reinstall systemu. pri vymene maticnej dosky to moze byt vhodne.
no a k tomu ze by ti vymenili wifi kartu... skor sa moze stat to ze do nej nezapojili antenu a pre to mas slaby signal na wifi.
najprv skusil pripojit notebook priamo cez kabel a pozrel ako to ide
ak to pojde rovnako zle problem bude niekde v systeme...
skusil by som kazdopadne reinstall systemu. pri vymene maticnej dosky to moze byt vhodne.
no a k tomu ze by ti vymenili wifi kartu... skor sa moze stat to ze do nej nezapojili antenu a pre to mas slaby signal na wifi.
Re: Wifi - 50 percent pomalsia na notebooku
Zdravim, otvorim tuto temu nakolko mam podobny problem.
Na byte sa mi stala taka vec ze nam zvysovali rychlost pripojenia z 10mbit na 25 mbit, pripojenie mame zapojene u susedov v bytovke v byte pod nami a pripajame sa na ich router cez wifinu.
Avsak cez tu wifinu dame tak okolo tych 18mbit a nikdy to nejde viac ako 21mbit. Avsak ked sa pripojime priamo cez ethernetovy kabel tak to ide plnou rychlostou. Router ma pritom standart 802.1 g, signal je plny vacsinou a routerb by mal zvladat tych 54mbit pravdepodobne. Merania sme skusali ked bol pripojeny len 1 NB nikdy nie viac. Vysledok bol vzdy rovnaky ci na mojom NB alebo susedovom.
Na byte sa mi stala taka vec ze nam zvysovali rychlost pripojenia z 10mbit na 25 mbit, pripojenie mame zapojene u susedov v bytovke v byte pod nami a pripajame sa na ich router cez wifinu.
Avsak cez tu wifinu dame tak okolo tych 18mbit a nikdy to nejde viac ako 21mbit. Avsak ked sa pripojime priamo cez ethernetovy kabel tak to ide plnou rychlostou. Router ma pritom standart 802.1 g, signal je plny vacsinou a routerb by mal zvladat tych 54mbit pravdepodobne. Merania sme skusali ked bol pripojeny len 1 NB nikdy nie viac. Vysledok bol vzdy rovnaky ci na mojom NB alebo susedovom.
54 Mbit je silne teoreticka hodnota, tvoja rychlost zodpoveda realite pri prenose dat cez betonovu stenu
Cize problem bude v stratach ktore sposobuju prekazky ako napr tato betonova stena a nie problem routerom?
Pri 10mbite som napr nezaznamenal take vyrazne znizenie rychlosti ako pri 25 mbite...tych 8 mbit je dost strata myslim...
Pri 10mbite som napr nezaznamenal take vyrazne znizenie rychlosti ako pri 25 mbite...tych 8 mbit je dost strata myslim...
-
vladenko007
VIP
No myslím že strata z 25 na 18 cez jedno poschodie by som nepovažoval za strašné.
Cez stenu na tom istom poschodí to až tak nevadí ale wifine najviac vadí železo alebo armatúra v betóne.
Takže najväčšie zhoršenie by som počítal prave z poschodia na poschodie a cez nosné múry.
Cez stenu na tom istom poschodí to až tak nevadí ale wifine najviac vadí železo alebo armatúra v betóne.
Takže najväčšie zhoršenie by som počítal prave z poschodia na poschodie a cez nosné múry.
Problem bude v lacnych wifi zariadeniach.