Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
Pinhead
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa Pinhead »

qwerty,
keď hovorím o väzení ja nemám na mysli dnešné "ústavy rekreačného typu", ale väzenie "pracovného typu", ktorého fungovanie som už zrovna v tejto téme nie raz spomínal.... netreba sa báť, tento typ prevýchovy by spoľahlivo "zomlel" každého kriminálnika.... plus nehovorím o pozitívnych ekonomických aspektoch a pracovnom využití chovancov spomínaného zariadenia.....
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

jo, lenze pokial by to bolo po tvojom, tak sice stat by usetril za pracu ktoru by vykonavali ale velke firmy by na tom naopak stracali. Lebo co tak pozeram tak princip by bol podobny (samozrejme s nadhladom) ako v shawshenku ... :-) a to vies ako dopadlo, stavebnici uplacali vaznicu aby im nebrala zakazky. . . .
ak mas na mysli nieco ineho tak napis, ... mozno som to zle pochopil....

davam do pozornosti citaciu . . . Já si myslím, že lidem už dochází trpělivost a pokud policie a stát velmi rychle něco neudělají, tak se začnou vytvářet skupiny, které budou reagovat na tato zvěrstva Cikánů a dospějeme pak k pěknému průšvihu. Nevím, jestli si tohle pan policejní prezident a ministr vnitra uvědomují. Začíná se už veřejně mluvit o tom, že by měli vznikat domobrany proti cikánskému násilí.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Myšlienka domobrany je IMHO skvelá vec. Nákup zopár zbraní nie je až tak drahá položka pre obecný rozpočet. Občania si dohodnú rozpis vrámci 24hod/7dní v týždni pokrytia a vybavené - ak by bol problém so zákonom, tak na bežných gaunerov by mohol stačiť aj perkus, prípadne po vzoru praotcov - valaška, cepy, kosa (nepliesť s vz.58), teaser (neviem, či spadá pod D alebo A)...
qwerty-xyz

Ja navrhujem VZ 58, .... a veci tomu podobne. Lebo ked si aj cigan donesie valasku a kosak tak to dopadneme ako v serii SAW, ...

Uz mam aj povodny navrh ludi z domobrany .... tu je prvy .... a hned za tym vozidla domobrany proti rozvasnenym romskym spoluobcanom, ktorym sa nedostalo patricneho financneho ohodnotenia za X deti, spinu, strach a teror ktori robia v celom state ....

Inak tomu debilovi co mi dal dole karmu odkazujem nech sa spamata a nech si uvedomi o co tuna ide, pretoze pokial romovia neprestanu tak to povedie k obcianskej vojne, ktoru nase milovane NATO podpori svojskym sposobom ako vsade vo svete, a nie, NATO na skodovkach nepride sa vozit po ulici, ...
komu nedoslo ze narazam nato ze mozno to dopadne riadne zle ked sa s tymto problemom nieco radikalne nespravi tak toho mi je uprimne luto, ....
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

Podla mna by stacilo poriadny bic (taky aky pouzivali stari otcovia pri ovciach) tym svyhnut roma tak si uz nesadne. Ale vieme akymi nepokojmi dopadol jeden mur v Presove, tak takato domobrana by skoncila minimalne v Strasbugu aj s delegaciou z blizkej osady
qwerty-xyz

skor to skonci tak ze pridu "mierove jednotky NATO" (boze ved uz ani oni sami nemozu verit takemu klamstvu ze su mierove) ... nasledne s pomocou tankov a bombardovania znicia co sa bude dat, a "oslobodia" cigansky lud pred slovenskymi utlacovatelmi, ktori na nich boli zli, lebo sa nechceli nechat okradat a pichat do seba nozikom, od slusneho cigána, ...

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

http://korzar.sme.sk/c/6209394/sud-prik ... -deti.html

Moja reakcia je aj pod článkom (neviem, že ako dlho tam zostane, tak ju dám aj sem): Tak. Pre tú ťavu z Londýna - hovorí vám niečo výraz pedagogika a didaktika? Len tak mimochodom:
1. Prostredie počas výučby je pre žiaka dôležité a pokiaľ si myslíte, že poriadni žiaci, vedľa ktorých budú počas testov/písomiek sedieť entity bez hygienických návykov, z ktorých sa šíri nezameniteľný zápach, budú mať v daných kontrolných previerkach optimálne výsledky, tak sa mýlite. Ani vám by sa nepáčilo, ak by ste bola nútená skladať svoje skúšky v smrade.
2. Ako kolektívu žiakov pomôže isté (veľké) percento takých, ktorí nemajú ani vzdialene vedomosti a chuť/schopnosť sa učiť tak efektívne, ako iní bežní žiaci? Ani náhodou to nespomalí proces vzdelávania u tých, ktorí sú schopní učiť sa bez problémov?
3. Viete, čo ste tým spoločne s tým debilným súdom dosiahla? Iba zbytočné komplikácie pre rodičov, ktorí v danej škole majú svoje ratolesti a budú takto nútení presunúť ich aj napriek dosť možným zvýšeným nákladom na logistiku a cestovanie do iných vzdelávacích zariadení.
4. Len aby vám z toho nevznikla čisto cigánska škola, to vás potom zažalujú tí rodičia za segregáciu. Takých ľudí ako vy by som tam osobne nasťahoval. Že amnesty international, heh.
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Trebalo by farmarsky zakon, havad cierna ...

begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

seth82 napísal:http://korzar.sme.sk/c/6209394/sud-prik ... -deti.html

Moja reakcia je aj pod článkom (neviem, že ako dlho tam zostane, tak ju dám aj sem): Tak. Pre tú ťavu z Londýna - hovorí vám niečo výraz pedagogika a didaktika? Len tak mimochodom:
1. Prostredie počas výučby je pre žiaka dôležité a pokiaľ si myslíte, že poriadni žiaci, vedľa ktorých budú počas testov/písomiek sedieť entity bez hygienických návykov, z ktorých sa šíri nezameniteľný zápach, budú mať v daných kontrolných previerkach optimálne výsledky, tak sa mýlite. Ani vám by sa nepáčilo, ak by ste bola nútená skladať svoje skúšky v smrade.
2. Ako kolektívu žiakov pomôže isté (veľké) percento takých, ktorí nemajú ani vzdialene vedomosti a chuť/schopnosť sa učiť tak efektívne, ako iní bežní žiaci? Ani náhodou to nespomalí proces vzdelávania u tých, ktorí sú schopní učiť sa bez problémov?
3. Viete, čo ste tým spoločne s tým debilným súdom dosiahla? Iba zbytočné komplikácie pre rodičov, ktorí v danej škole majú svoje ratolesti a budú takto nútení presunúť ich aj napriek dosť možným zvýšeným nákladom na logistiku a cestovanie do iných vzdelávacích zariadení.
4. Len aby vám z toho nevznikla čisto cigánska škola, to vás potom zažalujú tí rodičia za segregáciu. Takých ľudí ako vy by som tam osobne nasťahoval. Že amnesty international, heh.
Nuž hento zarazilo asi každého súdneho človeka. Ja si ani nechcem predstavovať k akým situáciám bude dochádzať v takých triedach.
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

seth: Jedna moja znama studuje na univerzite v uk. Jeden cely semester preberali zaclenovanie romov do skol a podobne sracky. Ked im povedala aka je realna situacia a ze sa to jednoducho neda, pozerali na nu ako na najvacsieho rasistu
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

seth: Tým výhradám a obavám sa dá chápať. Ale napíš riešenie. Segregácia ? To pomôže čomu ?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

bielym detom ucit sa
hughito
Redeemer
Redeemer

Ale bavíme sa tu o cigánskom probléme, ktorý každému strašne vadí, každý by ho riešil, ale ako tu tak čítam, tak mnohé názory tu nejaké riešenie negujú.

Mne to tak príde, že veľa ľudí v skutočnosti ani nechce riešiť tento problém, nechcelo by sa na tom ani nijak podieľať, vyhovuje im tento stav. Existuje akási deklasovaná vrstva ľudí, ktorá bude vždy "pod nimi," vždy bude na koho nadávať..

Mám pravdu ?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

110mat110 napísal:seth: Jedna moja znama studuje na univerzite v uk. Jeden cely semester preberali zaclenovanie romov do skol a podobne sracky. Ked im povedala aka je realna situacia a ze sa to jednoducho neda, pozerali na nu ako na najvacsieho rasistu
Nuž, závisí od toho, že čo a kde študovala. U nás sú profesori nezávislí od hnutí a preto si vedia vyjadriť svoj názor. A keďže sme mali v skupine aj černochov a podobne, aj napriek tomu sme preberali skryté veci o Triangulárnom obchode (mali sme o ňom samostatný predmet celý jeden semester), v ktorom sme sa bavili o veciach, kvôli ktorým nás (podľa jedného z praktikantov) mohli zo školy kľudne aj s profesorom vyšmariť. Takže holt, asi zlá škola :)

hughito: Ak môžu v školách s maďarským jazykom segregovať slovenské deti, ktoré by s maďarskými deťmi a učiteľkami (ak sú vo väčšine) nemohli držať krok a navzájom by sa spomaľovali, tak môže existovať aj iná segregácia. Bieli túto segregáciu nespôsobili. Škola NIE JE na to, aby nahrádzala formovanie osobnosti dieťaťa a jeho následný rešpektovateľný vstup do spoločnosti. Škola má dostať dieťa, ktoré je naučené základom života, aspoň takým, aby iným deťom nespôsobovalo ťažkosti vo vývoji a vzdelávaní. Ak sú nejaké decká takýchto vecí neschopné, máme na to predsa špeciálne školy. Tam zjavne drvivá väčšina cigánov nikomu nevadí (viem, pretože jednu mám neďaleko domova).

A riešenie? Ja nie som za niečo také platený, aby som vymýšľal riešenia, som už aj tak dosť bizy - segregácia ale zjavne doteraz riešením bola, bola praktická, NIKOMU (ani samotným cigánom) to určite nevadilo, iba nejakým chu*om z "mimovládky".
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Cigáňom to nevadilo, kým ich niekto na to neupozornil, že by im to vadiť malo.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

NA, tuho máš..."Priniesli dva pesa a zajace štyri"...detiská, chamraď...záver videa je hádam jasný a veľavýznamný...
beardie
Redeemer
Redeemer

umlatit...
nech si zapamataju, a nabuduce zase chytit a zase umlatit
hughito
Redeemer
Redeemer

Skôr zmeniť ten zákon.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Tak toto by bola ukážková situácia na aplikáciu §26 Trestného zákona (300/2005).... Raz-dvakrát dodržať literu tohto zákona a som si istý tým, že Cigáni by už daného človeka neotravovali....
beardie
Redeemer
Redeemer

zakon pojednava o obydli, plati to aj na zahradu?
Napísať odpoveď