Folie
-
Clean_Up
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Folie
hojko » Áno, sú to úplne číre folie, ktoré je možno lepiť aj od B stĺpika smerom dopredu. Pohlcujú UV žiarenie, tepelné + to slúži aj ako bezpečnostná fólia čiže sa ti pri rozbití nerozletí okno. Sú aj firmy ktoré na tieto predné fólie poskytujú certifikát.
-
Stenky
Professional
tak oriantacne nedavno robili Toyotu Avensis kombi komplet zadne tmave 150Eur + predok bezpecnostne (solarne) 80Eur
takze tie predne solary niesu az tak drahe ako som si myslel
iked oproti zvysku auta.... 
Osobne by som predné "bezpečnostné" fólie nechcel, pretože pri havárii to môže dosť sťažiť únik z auta s poškodenými dverami - okno s takouto fóliou len tak ľahko nerozbiješ.
---------------------------------------------------------------------------------------
Dnes mi konečne dali veľký techničák, má to však jeden háčik:
Mám na aute fólie, ktoré boli montované v Nemecku - nie je k nim však kartička, lebo boli zapísané vo veľkom techničáku. U nás mi ich však odmietli zapísať, pretože tu sa do TP nezapisujú a namiesto toho na ne treba certifikát (číslo na fólii) a kartičku.
Moja otázka je, či by mi niekto z vás vedel poradiť, ako sa vyhnúť tomu, že by som ich strhnúť dole a dávať si nové fólie, čo by boli úplne zbytočne vyhodené peniaze...
Díky.
---------------------------------------------------------------------------------------
Dnes mi konečne dali veľký techničák, má to však jeden háčik:
Mám na aute fólie, ktoré boli montované v Nemecku - nie je k nim však kartička, lebo boli zapísané vo veľkom techničáku. U nás mi ich však odmietli zapísať, pretože tu sa do TP nezapisujú a namiesto toho na ne treba certifikát (číslo na fólii) a kartičku.
Moja otázka je, či by mi niekto z vás vedel poradiť, ako sa vyhnúť tomu, že by som ich strhnúť dole a dávať si nové fólie, čo by boli úplne zbytočne vyhodené peniaze...
Díky.
Aby si nemusel vyhadzovat peniaze za nove folie zajdi niekam kde folie montuju a urobia ti dodatocne karticku za "manipulacny" poplatok. Lepsie firmy by mali mat pristroj na meranie priepustnosti svetla na zaklade coho mozu urcit o aky typ folie ide.
Urcite by sa dalo taky certifikat vytlacit doma ale babrat sa s tym a riskovat pruser nestoji za to. Policajti to kontroluju malo, ale vzdy mi to pozeraju na TK.
Urcite by sa dalo taky certifikat vytlacit doma ale babrat sa s tym a riskovat pruser nestoji za to. Policajti to kontroluju malo, ale vzdy mi to pozeraju na TK.
Mam aj ja jednu otazku: Na aute mam folie vzadu...sice mam aj karticku od nich ale je vystavena este na povodne SPz od povodneho majitela s Kosickou znackou...cize niesu robene na VINko...firma co to davala je v Roznave a kontakt na nu nieje (mozno medzicasom krachla). Co s tym ked ma zastavia policajti ? Na tej karticke nieje nic na identifikaciu okrem starej SPZ
Lukas217 - Tiez to mam takto, folie su na staru SPZ a ked ma policajti zastavili a pozeral to, tak s tym problem nebol. Mozno to bude aj tym, ze takych aut ako mam ja tu vela nejazdi. Keby islo o Fabiu, no tak neviem. Zda sa mi ale, ze na folii je cislo a to by malo byt napisane aj na karticke, nie?
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
ja som s tym raz problem mal .. nastastie som narazil na dobreho fizla .. mal som karticku od folii so starou spz a fizel hovori ze si to mam dat nejako dokopy .. vtedy mi odpustil aj chybajucu nalepku STK takze som mal stastie ze ma zastavil prave taky
dnes som kontroloval to cislo na karticke s cislom na folii a nejak to nesedi, neni tam ziadne take co na karticketest napísal:Lukas217 - Tiez to mam takto, folie su na staru SPZ a ked ma policajti zastavili a pozeral to, tak s tym problem nebol. Mozno to bude aj tym, ze takych aut ako mam ja tu vela nejazdi. Keby islo o Fabiu, no tak neviem. Zda sa mi ale, ze na folii je cislo a to by malo byt napisane aj na karticke, nie?
-
johny541
King
Trošku obnovím tému. Kde v KE alebo okolí (rozumej 20-30km) mi vedia spraviť fólie najlepšie v pomere kvalita/cena? Jedná sa o zatmavenie zadných bočných a piatych dverí. Pozeral som Cassovia Effect, povedali mi cenu okolo 100€ s tým, že už iba záleží od priepustnosti akú chcem. Dávajú na okná výhradne fólie LLumar. Máte s nimi skúsenosti? V porovnaní s inými značkami? Niekto tu spomínal aj Mercedes v PO, ešte stále to tam funguje? Fólie sú bohužiaľ nevyhnutné, keďže auto nemá klímu.
Jedná sa o Seat Leon 1.gen.
V Mercedese Prešov lepia pre Cassoviu Effect folie LLumar. Ked tam zajdes nic tym nepokazis...maju dobre referencie a urcite dostatok zakaznikov. Nepamatam sa presne ale myslim ze ja som na Fabiu platil rovnako 100€. Kamarat za Golfa dal tiez 100€ a aj Fiestu lepili za 100€. LLumar mam na aute uz treti rok a doteraz maximalna spokojnost. Je citit rozdiel ked bolo auto na slnku predtym a teraz. Odporucil som to niekolkym kamaratom a znamym a vsetci si to doteraz chvalia. Kamarat hoci ma v aute klimu tvrdi ze je to s foliami lepsie. Nie je to len o nizsej teplote v aute ale aj o setreni interieru. Ked nechas auto na slnku cele dopoludnie predne sedadla su vyrazne viac rozpalene ako tie zadne. Sesternicin muz po 4 rokoch co ma v aute folie, vypral potahy a bol viditelny rozdiel vo farebnosti medzi tymi z prednych sedaciek a farbou na tych zadnych... Jedinejohny541 napísal:Trošku obnovím tému. Kde v KE alebo okolí (rozumej 20-30km) mi vedia spraviť fólie najlepšie v pomere kvalita/cena? Jedná sa o zatmavenie zadných bočných a piatych dverí. Pozeral som Cassovia Effect, povedali mi cenu okolo 100€ s tým, že už iba záleží od priepustnosti akú chcem. Dávajú na okná výhradne fólie LLumar. Máte s nimi skúsenosti? V porovnaní s inými značkami? Niekto tu spomínal aj Mercedes v PO, ešte stále to tam funguje? Fólie sú bohužiaľ nevyhnutné, keďže auto nemá klímu.
-
johny541
King
No práve riešim dilemu cúvania v noci. Kedže som len šofér "začiatočník" (rok som jazdil iba sviatočne, keďže sme v rodine auto nemali). Ale zas ten Leon bude bez klímy... Neviem, asi to pár týždňov nechám bez fólii, budem sa snažiť aj v noci cúvať iba podľa spätných a uvidím ako to pôjde.
Btw Juicy aký máš typ tých fólii?
Btw Juicy aký máš typ tých fólii?
Ak mas hmlovku vzadu zrus ju a daj tam cuvacku hned viac uvidis. Vydel som uz par ludi to tak riesit a neskor to prehodis spat. Inac na furci je predajna olejov a tiez robia aj folie a ako mi bolo povedame s dozivotnou zarukou 
-
johny541
King
Hmlovka tuším vzadu nie je, respektíve pokiaľ by mala byť samostatne tak tam nie je. Či má Leon 1.gen hmlovku zabudovanú v zadných svetlách, to neviem. Ale tým, že nemá ani predné hmlovky, tak tam asi nebude ani zadná. Ale ďakujem za radu.
-
RATZINGER666
Darca
johny: zadna hmlovka je povinna, musis ju mat... teda mal by si