Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody
Re: Dealextreme
napisal som im, aj odpisali ze boli vianoce a pod a ze to ma prist
tak cakam dalej 
Lubenečko napísal:Palo: Mne zrušili predajcu hodieniek tiež. Ale ja som to mal ešte komplikovanejšie.
Dal som si to poslať cez EMS, priplatil som si cca 20 dolárov. Na všetkých stránkach bolo uvedené, že na Slovensko sa doručuje.
Predajca mi poslal 1. tracking číslo - NEFUNGOVALO, akési chyby vypisovalo. Týždeň na to mi poslal ďalšie, ktoré zas nefungovalo.
Potom mi napísal, že zásielka sa mu vrátila, pretože EMS na Slovensku nefunguje. (najprv mi to bolo divné, keď všade písali, že funguje)
Pár dni na to mi písal, že to poslal cez Airmail klasicky (už som sa zmieril s tým, že EMS som si zbytočne preplatil ).
Tracking number konečne fungovalo ale dva týždne tam bol jediný údaj - Príjem zásielky kdesi v Hong Kongu / medzičasom jeho účet na iofferi
zrušili. To mi prišlo už podozrivé, tak som radšej nahlásil transakciu paypalu ako podozrivú pre podvod. (máte na to 40-45 dní od vykonania platby - tak pokiaľ sa vám niečo nezdá, dajte si pozor až neprešvihnete tú dobu)
- tam im napíšete okoľnosti popis / údaje a oni kontaktujú predajcu, ktorý sa tiež má právo vyjadriť. Konečne predajca odpovedal. povedal že mám počkať ešte týždneň.
Počkal som dva týždne, než som opäť napísal paypalu(na trackingu stále vypisovalo len príjem zásielky - vyzeralo to ako fiktívne tracking číslo, aby ma naťahoval tých 45 dní), že som žiadno nepokročil... opäť sa mohol vyjadriť predajca, ale už na žiadne výzvy nereagoval.
Tak mi to uznali ako oprávnenú sťažnosť a behom a vrátili mi peniaze na účet.
O to väčšie prekvapenie bolo, keď za mesiac prišla poštárka s balíkom domov a doručila mi tie hodinky
ja nechcem rýpať ani robiť múdreho, skúsenosti s týmto portálom nemám, regol som sa len dnes, pokukal som rôzne komodity, ceny sú lepšie ako na eBay, ale písal si že hodinky si tam kúpil a keď nechodili otvoril si spor na PayPal (teda si ich ním platil), to je všetko OK, ale ja som nenašiel ani jedného predajcu, ktorý by platbu cez PayPal akceptoval...
-
rufus59
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Skoro každý predajca akceptuje paypal predvčerom som tam kupoval. Inak by bolo asi lepšie založiť vlastnu temu tomuto obchodu 
Regnak: všetci tam akceptujú PayPal ... keď len skúsiš pri hociktorom predajcovi kliknúť na "kúpiť", tak ťa to presmeruje
na stránku PayPalu pre prihlásenie sa do účtu.
Poniektorí akceptujú aj platby cez Western Union, ale tí to píšu ako extra možnosť v popise pri produktoch.
na stránku PayPalu pre prihlásenie sa do účtu.
Poniektorí akceptujú aj platby cez Western Union, ale tí to píšu ako extra možnosť v popise pri produktoch.
jasne vsetko ide zaplatit cez paypal a aj keby tam nemali platenie cez paypal, tak ja som jednemu minule pisal a normalne mi poslal platobny link na paypal a vsetko prebehlo ako ma 
-
chlapec10
Addict
WE nepouzivat NIKDY... je to najriskantnejsi sposob platby
Tak tak, ani platby kartou priamo, kde sa zadáva číslo karty, ani iné spôsoby platenia štýlu Western Union, Money Gram ...
-
chlapec10
Addict
to nemusi byt problemom... zalezi kam to ale clovek zadavaLubenečko napísal:Tak tak, ani platby kartou priamo, kde sa zadáva číslo karty,
Kamarát si chcel objednávať topánky z netu. Poslal mi asi 30 linkov na stránky, ktoré sa tvárili "americky" ... na obrázkoch samozrejme, akceptujeme paypal bla bla bla ... keď som skúsil vytvoriť objednávku, jediná možnosť ako zaplatiť bola platba kartou + vpísanie toho overovacieho trojčíslia.
90% tých stránok to tak malo a keď som potom listoval black list, tak vyše polovica z nich sa tam nachádzala.
A to poniektoré stránky boli spravené naozaj precízne. Veľké 3D obrázky - s tou možnosťou rotovania. Vyplnené všetky údaje, sídlo, kontakt ...
Preto kartou neplaťte, pokiaľ ten obchod naozaj nepoznáte!
//autoeditácia príspevku (17 Jan 2012, 10:17)
od cca 19. -29. Januára majú v Číne voľno. Takže väčšina predajcov bude odosielať až začiatkom februára.
+ bonus zľava pre FocalPrice
Kód kupónu: BSP2012
Zľava: 5%
Trvanie akcie :Jan 17th,2012 to Jan. 31st,2012
90% tých stránok to tak malo a keď som potom listoval black list, tak vyše polovica z nich sa tam nachádzala.
A to poniektoré stránky boli spravené naozaj precízne. Veľké 3D obrázky - s tou možnosťou rotovania. Vyplnené všetky údaje, sídlo, kontakt ...
Preto kartou neplaťte, pokiaľ ten obchod naozaj nepoznáte!
//autoeditácia príspevku (17 Jan 2012, 10:17)
od cca 19. -29. Januára majú v Číne voľno. Takže väčšina predajcov bude odosielať až začiatkom februára.
+ bonus zľava pre FocalPrice
Kód kupónu: BSP2012
Zľava: 5%
Trvanie akcie :Jan 17th,2012 to Jan. 31st,2012
objednal som si z DX puzdro na mobil 4.1. 5.1 vyexpedovane a 12.ho doma v schránke. takto skoro mi ešte nič neprišlo.
-
chlapec10
Addict
uz je po vianociach takze je klud...
teraz bude v cine ich silvester, takze budu mat tyzden dovolenku od 21. do 27. januara a potom az do vianoc 2012 mame klud
ale ja sa nestazujem, na DX som vyhral pomerne kvalitne vyzerajuci tablet tak uvidim kedy dojde
teraz bude v cine ich silvester, takze budu mat tyzden dovolenku od 21. do 27. januara a potom az do vianoc 2012 mame klud
ale ja sa nestazujem, na DX som vyhral pomerne kvalitne vyzerajuci tablet tak uvidim kedy dojde
Ty počuj
... ty tam máš spojenca
... prednedávnom si vyhral 50usd kupón a teraz tablet
!!!
-
chlapec10
Addict
to bola ta ista sutaz 
-
zeto750
Medium Star
aku sutaz islo? trva este? uz lhsie som nic nebral z DX a stratil som prehlad ....
-
chlapec10
Addict
nie nie... v piatok skoncila
ja som bral pred 10 dnami ale pozornost som tomu nevonoval... ako sa dalo zapojit?
-
chlapec10
Addict
uplne lahko, stacilo nahrat fotku hocijakej veci co ste dostali z DX a ziskavat hlasy.... sutaz trvala 4 tyzdne, a kazdy tyzden dostal vyherca 50USD kupon(nemohol vyhrat viac krat), a na konci clovek s najviac hlasmi vyhral tablet
zdravim,
mam otazku, či v DX je nejako obmedzený počet nakupov.Za rok kolko objednavky?
a este podla coho colnici zaclievaju/zdanuju/ zasielky z DX, neposlu mi to normlane ale musim ist na colnicu, vyplatit a az tak mi daju balik.
Kupoval som z DX viackrat ale naposledy uz ho zadržali a musim ist vyplatit na colnicu.
Prečo? Ved baliky z hodnotou nad 150€ zadržuju, ale balik co som objednal mal hodnotu cca70€.
Dakujem za odpovede.
mam otazku, či v DX je nejako obmedzený počet nakupov.Za rok kolko objednavky?
a este podla coho colnici zaclievaju/zdanuju/ zasielky z DX, neposlu mi to normlane ale musim ist na colnicu, vyplatit a az tak mi daju balik.
Kupoval som z DX viackrat ale naposledy uz ho zadržali a musim ist vyplatit na colnicu.
Prečo? Ved baliky z hodnotou nad 150€ zadržuju, ale balik co som objednal mal hodnotu cca70€.
Dakujem za odpovede.
-
guess.whoo
Redeemer
nie je to limitovane a zasielky su vyberane aj nahodne, nielen podla sumy
-
chlapec10
Addict
baliky pod 22e (resp 44e ked to posiela fyzicka osoba fyzickej) sa kontroluju nahodne, nad limit sa automaticky zastavaju a pytaju od prijmatela fakturu/cenu
NEAVIME SA ALE O REALNEJ CENE, ALE O DEKLAROVANEJ CENE NA BALIKU, ktoru predajcovia naschval znizuju z tohto dovodu.
Azijsky predajcovia to robia skoro stale, americky skoro nikdy lebo u nich to je dost vazny trestny cin(alebo take nieco)
NEAVIME SA ALE O REALNEJ CENE, ALE O DEKLAROVANEJ CENE NA BALIKU, ktoru predajcovia naschval znizuju z tohto dovodu.
Azijsky predajcovia to robia skoro stale, americky skoro nikdy lebo u nich to je dost vazny trestny cin(alebo take nieco)