Zdravím vás. Minule som čistil PC od prachu normálne suchou handrou a vysávačom. Normálne som povysával všetky ventilátory a prvý krát som skúsil povysávať ventilátor od zdroja. K matičnej som vysávač nepriložil. Od vtedy čo som ten PC povysával a vyčistil, tam niečo nie je v poriadku. Z času na čas mi PC sám od seba reštartuje asi raz za 3-4 dni. A včera sa mi stala taká vec, že z ničoho nič sa mi PC vypol a nešiel zapnúť. Vytiahol som z elektriky a zase zapol a nič. Nechal som trochu vypnutý a asi po 5 min som ho zapol, našťastie išiel normálne. A ešte aby som nezabudol, z PC išiel strašný, taký elektrický zápach, ako keby niečo horelo tam alebo neviem a bolo počuť taký piskľavý zvuk a keď som priložil ucho k PC tak myslím že to zdroj tak piskľavo hučal. Ten zápach sa mi už raz stal (asi 3 dni po tom čistení, ale nepripisoval som tomu nič, lebo asi po pol hodine to už nesmrdelo). Myslím že som pocítil aj menšie spomalenie PC ale to si nie som istý. PC mám v celku "nový" minulý rok som kupoval súčiastky: RAM, Matičnú dosku, Grafiku, Processor. Bedňu a v ňom zdroj som nechal starý - asi 2-3 ročný zdroj. Nikdy pred tým to nerobilo. Robí to od vtedy čo som ten PC vyčistil. Nie som veľký technik, PC mi poskladal a spojazdnil bratranec. Ide proste o to, že PC ide v celku normálne, ale hučí viac ako pred tým mojím čistením a občas sa proste sám od seba reštartne, poprípade vypne. Nie som najbohatší, takže chcem si byť istý či to je ten zdroj, aby som ho nekúpil zbytočne. Ďakujem za prípadné odpovede.
Patrik
Asi mi odchádza zdroj - pomaly ale isto
Re: Asi mi odchádza zdroj - pomaly ale isto
Piskat zvyknu kondenzatory. Ze ma ten zdroj 4 roky, neprekvapilo by ma ze odchadza - ostatne, zdroje patria k jednym z najkazovejsich (aj to len vdaka tomu, ze 95% nakupujucich zdroju nepriklada velky vyznam a kupuje lacaky, ktore za vela nestoja). Aj keby to nebolo tym zdrojom, kludne tak stary zdroj vymen - ale podla mna sa to tym vyriesi. Lepsie nez cakat, az zdroj odide a trpnut pri tom, ci si to neodnesu aj nejake komponenty.
Tak tak urcite vymenit.Toto mi robil jeden tiez tak stary zdroj asi pol roka kym sa neodpalil a zobral aj HDD.Mohol by si pozret akej znacky je ten zdroj?
Značka zdroja je COLORsit
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
to uz musi o tom nieco vraviet
COLORsHit