Gorila
Re: Gorila
Ja vidím problém aj v tom, keď sú strany netransparentne dotované rôznymi subjektami. V podstate ide o čisté peniaze, nie sú z predaja orgánov do Albánska, ale vytvára sa tým istý vazalský vzťah.
Som veľmi rád za túto Gorilu, aj keď si nerobím ilúzie, že otvorí oči celému SK. To iste nie. Väčšina voličov svojich svätých strán sú v podstate tupci a ignoranti, ktorí danú stranu volia na základe absolútne iracionálnych predpokladov či záujmov, takže takéto fakty sú irelevantné, čo sa týka ich rozhodnutí. Gorila je ale jasným dôkazom, ako funguje politika na SK (a som presvedčený, že na podobných alebo rovnakých princípoch funguje všade vo svete). Istí ľudia, hnutia a organizácie v tomto majú jasno už desiatky rokov. Prínos Gorily je ten, že sa tento fakt predniesol aj väčšinovému obyvateľstvu. A nepolaviť, stále treba do toho ísť, opakovať to, snažiť sa vyvodiť dôsledky. V tomto ohľade sa mi páčia aktivity Matovičovcov.
Napr. môj tatko bol tvrdý SDKÚ-ák, volil ich od 1998. Teraz už ale pretiekla trpezlivosť. A určite sa nájde viac ľudí, ktorí si už povedali dosť Mikiho, Mikloš a pod. falošných štruktúr.
Som veľmi rád za túto Gorilu, aj keď si nerobím ilúzie, že otvorí oči celému SK. To iste nie. Väčšina voličov svojich svätých strán sú v podstate tupci a ignoranti, ktorí danú stranu volia na základe absolútne iracionálnych predpokladov či záujmov, takže takéto fakty sú irelevantné, čo sa týka ich rozhodnutí. Gorila je ale jasným dôkazom, ako funguje politika na SK (a som presvedčený, že na podobných alebo rovnakých princípoch funguje všade vo svete). Istí ľudia, hnutia a organizácie v tomto majú jasno už desiatky rokov. Prínos Gorily je ten, že sa tento fakt predniesol aj väčšinovému obyvateľstvu. A nepolaviť, stále treba do toho ísť, opakovať to, snažiť sa vyvodiť dôsledky. V tomto ohľade sa mi páčia aktivity Matovičovcov.
Napr. môj tatko bol tvrdý SDKÚ-ák, volil ich od 1998. Teraz už ale pretiekla trpezlivosť. A určite sa nájde viac ľudí, ktorí si už povedali dosť Mikiho, Mikloš a pod. falošných štruktúr.
@hughito: Stale sa bavime sa o SaS, ina relevantna strana podnikatelov/uspesnych ludi tu nie je. Stranou myslim stranu, kt. drzi ako celok. Nemyslim tym zlepeninu OL + KDS + bohvie kto, kt. skor pravici uskodi (pretoze ficovi asi moc volicov nezoberie, ak vobec) ako pomoze (napriklad tak, ze si kazdy bude hlasovat ako chce a bude neustale napatie). Samozrejme v kazdej sa nejaky najdu, ale je to len par ludi, kt. nemaju velky vpliv.
K SDKU myslis, ze bola lepsia (realna) alternativa oproti dvom dzurindovym vladam?
@Pinhead: Cierne peniaze su peniaze kt. su mimo oficialnych (zdanenych) prijmov ludi/firiem (v uctovnictve). Ziskavaju sa prevazne tak, ze sa niekto snazi vyhnut danovej povinnosti, alebo potrebuje peniaze aj na taky ucel ako je financovanie stran a podplacanie. Samozrejme aj tak ako si napisal ty, ale tu je to menej pravdepodobne kedze ekonomicke skupiny taketo veci neriesia.
K SDKU myslis, ze bola lepsia (realna) alternativa oproti dvom dzurindovym vladam?
@Pinhead: Cierne peniaze su peniaze kt. su mimo oficialnych (zdanenych) prijmov ludi/firiem (v uctovnictve). Ziskavaju sa prevazne tak, ze sa niekto snazi vyhnut danovej povinnosti, alebo potrebuje peniaze aj na taky ucel ako je financovanie stran a podplacanie. Samozrejme aj tak ako si napisal ty, ale tu je to menej pravdepodobne kedze ekonomicke skupiny taketo veci neriesia.
Zásadný problém je ten, že ty vidíš pravicu ako dobro a, nazvime to, ľavicu (mysliac SMER-SD) ako zlo. V tomto sa nezhodujeme, ale to je mimo témy.
Aj SaS si prešla nejakými kauzami, ale v podstate nič extra vážne. Zatiaľ je ich prístup, na rozdiel od dinosaurov, vcelku potešiteľný a transparentný. Problém je ten, že nevidíme do hĺbky a nevieme, čo sa deje, nedeje, čo sa tají, netají. Gorila napr, jasne ukázala, že s tou privatizáciou to bolo nebolo také ružové, ako pravičiari radi prezentujú.
A táto téma (či bohatý kradne, nekradne, kradne viac, kradne menej) nebola o SaS, aj keď v podstate sčasti stelesňujú tvoju predstavu o bohatých ľuďoch, ktorí išli do politiky. Tam zastávam rovnaké stanovisko, ako na začiatku. Prax (a tým nemyslím len našu miniscénu, ale celkovo + históriu) vôbec nedokazuje, že bohatý človek, ktorý sa začne aktivizovať v politike, je dobrý/nekradne/čestný z toho titulu, že je bohatý. Samozrejme, výnimky sa nájdu vždy.
Aj SaS si prešla nejakými kauzami, ale v podstate nič extra vážne. Zatiaľ je ich prístup, na rozdiel od dinosaurov, vcelku potešiteľný a transparentný. Problém je ten, že nevidíme do hĺbky a nevieme, čo sa deje, nedeje, čo sa tají, netají. Gorila napr, jasne ukázala, že s tou privatizáciou to bolo nebolo také ružové, ako pravičiari radi prezentujú.
A táto téma (či bohatý kradne, nekradne, kradne viac, kradne menej) nebola o SaS, aj keď v podstate sčasti stelesňujú tvoju predstavu o bohatých ľuďoch, ktorí išli do politiky. Tam zastávam rovnaké stanovisko, ako na začiatku. Prax (a tým nemyslím len našu miniscénu, ale celkovo + históriu) vôbec nedokazuje, že bohatý človek, ktorý sa začne aktivizovať v politike, je dobrý/nekradne/čestný z toho titulu, že je bohatý. Samozrejme, výnimky sa nájdu vždy.
Tak nech uskodi pravici. Ja budem volit OL. Lebo su mi simpaticki.ehm123 napísal:@hughito: Stale sa bavime sa o SaS, ina relevantna strana podnikatelov/uspesnych ludi tu nie je. Stranou myslim stranu, kt. drzi ako celok. Nemyslim tym zlepeninu OL + KDS + bohvie kto, kt. skor pravici uskodi (pretoze ficovi asi moc volicov nezoberie, ak vobec) ako pomoze (napriklad tak, ze si kazdy bude hlasovat ako chce a bude neustale napatie).
V roku 1998 to bolo o hubu, Meciarovci nedokazali tie podniky riadit, len ich vytunelovali a tym to zhaslo. Ludia sa unasali, vybuchovali a mafia bola vsade. Urobilo sa mnoho reforiem. Ale v SDKU si vsetci myslia, ze su "ti dobri" lebo kradnu menej ako lavica.
A ja som z toho unaveny. SaS by som volil kvoli ekonomickym veciam, len nazorovo som konzerva...
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
http://www.sme.sk/c/6211654/vlada-odvol ... icova.html A týmto nepriamo potvrdili, že Gorila je pravá. A to som teda náramne zvedavý, že čo sa bude diať ďalej. Teda, ak sa vôbec bude niečo diať a ako všetko nezahrabú tradične pod koberec.
Odvolanie je akurat tak predvolebe gesto, ktore pre mna ako obcana nic neznamena. Ja nechcem vidiet len reci, ja chcem tvrde tresty od sudy, blokacie uctov a jeviem co dalsie. Vsak okradali nas obcanov, radavo kludne o desiatky milionov eur.
To je neuveriteľné: jediný trest je tu odvolanie. BASA !!!
Prečo toto ľudí neštve a nedávajú viac najavo svoju nespokojnosť ? Cigánov by strieľali, vyvážali, sterilizovali, ale túto bandu politickú, čo kradne až sa práši, to už tak nevadí.
Prečo toto ľudí neštve a nedávajú viac najavo svoju nespokojnosť ? Cigánov by strieľali, vyvážali, sterilizovali, ale túto bandu politickú, čo kradne až sa práši, to už tak nevadí.
pozri si komentare, vacsina ludi by s tebou suhlasila
ale ako to chces spravit? gorilaci su na policii, na sudoch, na prokurature, ako teda?
ale ako to chces spravit? gorilaci su na policii, na sudoch, na prokurature, ako teda?
Však to je ten problém, ten systém je kompletne prehnitý. Mňa vždy pobavia tie prehlásenia, že "vytvorila sa komisia.."
Hah, to ako keby sa nič nestalo.
Hah, to ako keby sa nič nestalo.
Treba uplatnit clanok 32 Ustavy SR,ale obcania su az moc apaticky
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
http://www.sme.sk/c/6213146/sud-potvrdi ... orily.html Krok za krokom...a aj tak sa nebude nič diať.
Ale toto sa vedelo uz davnejsie. Minimalne to niekde spominal Nicholson, ze je dokazatelne, ze odposluchy presli sudom.
Inak tato skeptickost voci nejakemu efektivnemu vysledku mi pripomina slovensky hokejovy zapas na MS.
My naivni nestracame nadej.
Inak tato skeptickost voci nejakemu efektivnemu vysledku mi pripomina slovensky hokejovy zapas na MS.
My naivni nestracame nadej.
-
KaptMichal
King
Obcania by to stranam mali vratit tym, ze ich nepojdu volit, to by bol pre nich najvacsi trest... lenze opet sa tu najde n hlupakov, ktori slepo pojdu a uveria krasnym reciam predvolebnej propagandy.
@KaptMichal: Ked niekto nejde volit tak nepriamo podporuje stranu, kt. ma najviac percent v prieskumoch / volbach.
KaptMichal - Ako napisal kolega vyssie, podporim tym najsilnejsiu stranu. Ak nepojdem volit a volieb sa zucasti len 1000 ludi z celeho Slovenska, uplne to postaci na to, aby sa rozdelili kresla. Strany sice pridu o miliony, ktore dostavaju za pocet hlasov, ale vladu zostavit budu moct a kradnut budu moct tiez. Takze neist volit je podla mna ta najhorsia volba, ktora v demokratickom state existuje. Radsej pojdem volit stranu o ktorej si myslim, ze chce nieco zmenit a aj ked sa nedostane do parlamentu, budem rad, ze moj hlas bol vyuzity v najlepsej moznej miere aku som povazoval za vhodnu.
Vie mi niekto vysvetliť tento princíp o tom, ako tí, čo nevolia, podporujú najsilnejšiu stranu ? To je čo za nezmysel ? Strana získa toľko kresiel v parlamente, koľko dostane hlasov v rámci pomeru ostatných strán, ktoré sa do parlamentu dostanú.
Ak raz nevolím, tak nevolím a môj hlas prepadá.
A tento pomer je kontrastnejsi ak nevolis, tym padom ziska vitazna strana viac kresiel. Ak volis "tie ostatne strany", beries strane, ktorea je na cele kresla.hughito napísal:Vie mi niekto vysvetliť tento princíp o tom, ako tí, čo nevolia, podporujú najsilnejšiu stranu ? To je čo za nezmysel ? Strana získa toľko kresiel v parlamente, koľko dostane hlasov v rámci pomeru ostatných strán, ktoré sa do parlamentu dostanú.
Prečo len víťazná ? A prečo by som bral nejaké kreslá víťaznej strane ? Ak volím SNS, tak dávam hlas jej (a akože beriem kreslo všetkým, ktorí sa dostanú nad 5 %). Keď dostane SMER od svojich voličov 40%, tak budú mať 40% a záleží len na to, koľko dostanú ostatné nad 5% strany, na ničom inom.
Keby volili úplne všetci, tak čo by sa zmenilo ? Fico by nedostal 40%, ale 80%, výsledok by bol rovnaký. Jediná zmena môže nastať, ak sa ľudia rozhodnú nevoliť Fica.
Vyprosujem si, aby mi niekto bľabotal o tom, že svojím nevolením podporujem akéhosi Fica a pod. zberbu. Podporujú ho tí, ktorí volia.
Keby volili úplne všetci, tak čo by sa zmenilo ? Fico by nedostal 40%, ale 80%, výsledok by bol rovnaký. Jediná zmena môže nastať, ak sa ľudia rozhodnú nevoliť Fica.
Vyprosujem si, aby mi niekto bľabotal o tom, že svojím nevolením podporujem akéhosi Fica a pod. zberbu. Podporujú ho tí, ktorí volia.
To je sice pekne, ale ked sa rozhodnu nevolit vsetci, co nechcu Fica, tak dostane 100%. Je to extremny priklad, ale na ilustraciu dobry.hughito napísal:Prečo len víťazná ? A prečo by som bral nejaké kreslá víťaznej strane ? Ak volím SNS, tak dávam hlas jej (a akože beriem kreslo všetkým, ktorí sa dostanú nad 5 %). Keď dostane SMER od svojich voličov 40%, tak budú mať 40% a záleží len na to, koľko dostanú ostatné nad 5% strany, na ničom inom.
Ak sa rozhodnes volit inu stranu ako SMER tak zvysis percentualne ich poziciu a tym aj prepocet kresiel v parlamente, t.z. ze SMER bude mat menej percent a tym aj kresiel (samozrejme nie len smer, ale podla preferenci hlavne smer). Logika.
Ak nejdes volit, a si si vedomy predvolebnych statistik, tak v podstate prehlasujes, ze ti vlada SMERu nevadi.
A ospravedlnuj si to ako len chces.