Reproduktory 5.1
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Reproduktory 5.1
...som rád, že dorazili v poriadku...to že boli zabalené skoro ako nové bolo aj tým, že inak sa to zabaliť ani nedalo, takže som to musel naukladať ako tetris...
...presne tak...je to vlastnosť reproduktorov, nie chyba...pri funkcii matrix sa zmiešajú všetky kanály dokopy a každý reproduktor hrá rovnaký zvuk...vtedy sa aj ignoruje korekcia miestnosti, ak je zapnutá...čiže všetky reproduktory hrajú rovnako hlasno...ja som to nikdy nepoužíval, lebo mi to tlmilo basy a ja mám basy rád...
...presne tak...je to vlastnosť reproduktorov, nie chyba...pri funkcii matrix sa zmiešajú všetky kanály dokopy a každý reproduktor hrá rovnaký zvuk...vtedy sa aj ignoruje korekcia miestnosti, ak je zapnutá...čiže všetky reproduktory hrajú rovnako hlasno...ja som to nikdy nepoužíval, lebo mi to tlmilo basy a ja mám basy rád...
Problem je v tom, ze toto nie je funkcia matrix ale normalne zapojenie v rezime 5.1
Proste to co ma ist do subwoofera ide aj do stredneho, do ostatnych nie. Ale nevadi, aj na tom logitech fore som nasiel vyjadrenie od ich zamestnanca, ze to tak ma byt, takze som stredny reproduktor odpojil a pouzivat ho budem asi iba pri filmoch.
-
Grim
Darca
...to som si ja nikdy nevšimol... 
No vo vacsine pripadov to ani nevadi a moze to zniet aj normalne, ja som si to vsimol len vdaka rFactor 2 kde som videl, ze druhe auto je za mnou a napriek tomu isiel zvuk aj zo stredneho reproduktora, cize hra asi posielala zvuk do zadnych aj do subwoofera.
-
Ryan Giggs
VIP
To je tak, ked tam je nejaka lacna, smiesna vyhybka. Ak tam vobec nejaka je
A ak je to zamer, tak mi unika pointa.
To aj mne, inak su tie reproduktory riesene velmi sikovne a prakticky hlavne z hladiska kabelaze, ale aj uchytenia a konstrukcie. Nebyt tohto problemu/vlastnosti, tak su dokonale 
chapem ze toto co napisem nebude chciet asi nikto velmi pocut: ale repraky 5.1 za 100-200€ nemozu kvalitou zvuku stat za nic. nie je lepsie radsej trochu posetrit a kupit si nieco co bude mat vykon ale hlavne kvalitu niekde uplne inde?
-
Michaelo
Hardcore addict
Bez urazky ale to si mam kupovat Repro take drahe ako PC alebo co? Comp (cisto skrinka s MB, CPU atd. bez prislusenstva (LCD, KB atd.)) ma stal vyse 1200€ (keby ze to kupujem vsetko naraz) a do reproduktorov by som nedal viac ako 100€ ani nahodou.
Mam sluchadla aj Repro a na pozeranie filmov a hranie hier mi to bohato staci.
-
uplink
VIP
gogo956 - repráky čo sa motajú okolo hranice 200 eur a stoja za to a fest:
- Creative Gigaworks S550 THX
- Logitech Z-550
- Edifier S550 THX
Nie sú to žiadne high-endové super hyper B&W, Krell, Marantz a iné značky a kvalitky, ale za tie prachy ponúkajú viac ako nejaký pseudo-high end za 1000 eur v pomere cena/výkon.
- Creative Gigaworks S550 THX
- Logitech Z-550
- Edifier S550 THX
Nie sú to žiadne high-endové super hyper B&W, Krell, Marantz a iné značky a kvalitky, ale za tie prachy ponúkajú viac ako nejaký pseudo-high end za 1000 eur v pomere cena/výkon.
-
Ryan Giggs
VIP
To že niekomu niečo stači, automaticky neznamena že je to aj kvalitne. Alebo že to stači niekomu inemu.Michaelo napísal:Bez urazky ale to si mam kupovat Repro take drahe ako PC alebo co? Comp (cisto skrinka s MB, CPU atd. bez prislusenstva (LCD, KB atd.)) ma stal vyse 1200€ (keby ze to kupujem vsetko naraz) a do reproduktorov by som nedal viac ako 100€ ani nahodou.
Taketo "pohoršovanie" je absolutne scestne, a nikdy ho nepochopim. Je vecou priorit každeho z nas, do čoho je ochotny, schopny a do čoho potrebuje investovať. Niekto iny by nedal 1200 € za pc, ale stači mu za 100€. Ďalši si za tie peniaze kupi bicykel, treti ich prepije atd.
Mimochodom investicia do zvuku je "milionkrat" efektivnejšia a rozumnejšia ako do PC. Repro za 1000€ sa totiž kupuje aj na cely život, na druhej strane PC za 1000 € môžeš o 2-3 roky (obrazne povedane) hodiť do koša, lebo bude moralne, vykonovo aj technologicky zastarane.
To by som si nebol taky isty. Nemôžeš to takto paušalizovať.uplink napísal:gogo956
ale za tie prachy ponúkajú viac ako nejaký pseudo-high end za 1000 eur v pomere cena/výkon.
-
uplink
VIP
Ryan Giggs - nechcem aby to vyznelo ako paušalizácia, len gro klientov má repráky do 1000-1500 evri, domáce kiná, 5.1 pro, monitory, etc. Hrajú fakt fantasticky. Ale keď si to porovnám s tými mojím umelohmotnými krabičkami za 250 eur, tak nech sa nehnevajú, ale viac zážitku mám z nich v pomere cena/výkon, ako z tých povedzme BOSE za 1000 evri.
http://www.alza.sk/bose-cinemate-tm-gs- ... 185047.htm
konkrétne tieto, sú super repráky, ale vieš čo mi povedali už traja klienti vlastniaci tie BOSE [odporúčam ich väčšine ľudí do malých bytov na domáce kino, je to síce len 2.1, ale je to vončo]. čo boli u mňa doma, a počuli môj Logicrap Z-5500? Že: "Hmm, tie Vaše vedia spraviť riadnu diskotéku, nie ako tie moje doma"...
Proste pre laika je tam fakt min. rozdiel.
http://www.alza.sk/bose-cinemate-tm-gs- ... 185047.htm
konkrétne tieto, sú super repráky, ale vieš čo mi povedali už traja klienti vlastniaci tie BOSE [odporúčam ich väčšine ľudí do malých bytov na domáce kino, je to síce len 2.1, ale je to vončo]. čo boli u mňa doma, a počuli môj Logicrap Z-5500? Že: "Hmm, tie Vaše vedia spraviť riadnu diskotéku, nie ako tie moje doma"...
Proste pre laika je tam fakt min. rozdiel.
-
Ryan Giggs
VIP
"Spraviť diskoteku" a hrať kvalitne su rozdielne veci. Ja ale ani nehovorim o nejakych Bose. Tie su predražene. Za 1000-1500 eur už kupiš receiver a 5.1 klasicke veľke repro. A žiadne plastove krabičky ti tak nezahraju. To je proste fyzika, ktora neupusti.
-
Michaelo
Hardcore addict
Z tých dobrých a drahých repro som mal možnosť vidieť tie sklenené. Mini repráky ale zvuk dokonale čistý a veľkosť minimálna.
Len neviem ako sa presne volajú. Skúsim nájsť a hodím link.
-
uplink
VIP
Ryan Giggs - to je jasné, ale ako mi prax ukázala mnoho krát, nie je hodné vyhodiť 200-400% viac financií za repro, ktoré Ti zahrajú pre "Teba" ako pre laika "rovnako" ako tie super drevené s perfektnou akustikou a kvalitným receiverom a káblami.
Niečo ako v tej téme s pamäťami čo som vysvetlľoval. Je onania mať 16 GB Crucial Balistix Elite za 280 Eur, ale čo z toho keď pre laika "zahrajú" na oko rovnako ako Kingston Value 16 GB za 60?
...
Niečo ako v tej téme s pamäťami čo som vysvetlľoval. Je onania mať 16 GB Crucial Balistix Elite za 280 Eur, ale čo z toho keď pre laika "zahrajú" na oko rovnako ako Kingston Value 16 GB za 60?
-
Ryan Giggs
VIP
Harman Kardon ma teke sklenene repro. GLA-55.Michaelo napísal:Z tých dobrých a drahých repro som mal možnosť vidieť tie sklenené. Mini repráky ale zvuk dokonale čistý a veľkosť minimálna.
Aj laik to oceni, ale chce to čas kym sa "nauči" počuvať.uplink napísal:Ryan Giggs - to je jasné, ale ako mi prax ukázala mnoho krát, nie je hodné vyhodiť 200-400% viac financií za repro, ktoré Ti zahrajú pre "Teba" ako pre laika "rovnako" ako tie super drevené s perfektnou akustikou a kvalitným receiverom a káblami
-
uplink
VIP
Ryan - skôr mal na mysli Sound Sticks od HK, tipujem, kvôli cenovej dostupnosti a "wow" efektu.
-
Michaelo
Hardcore addict
Ano nejako takto vyzerali ako tie co dal Uplink. Ale tamto nebolo stereo.
Bola to 5.1 alebo 7.1 zostava ale hrali veľmi dobre a ani ich nebolo vidno ak sa dobre umiestnili.
Bola to 5.1 alebo 7.1 zostava ale hrali veľmi dobre a ani ich nebolo vidno ak sa dobre umiestnili.
uplink
Logitech z 5500 zacina myslim niekde okolo az 300€.Konkretne ale tato zostava je uz podla mna realtivne celkom dobra kupa. Slabinou su satelity ktore maju dost biedny zvuk /nie silou ale zvukovym rozsahom /.Ja som ich kedysi tiez mal, po nejakom tom roku pouzivania som tie satelity odpojil a namiesto nich dal normalne plnohodnotne drevene repro- zmena zvuku bola neuveritelna! ale inac su tie z5500 dost dobre.
http://www.acoustic-energy.co.uk/Defaul ... oudspeaker
Logitech z 5500 zacina myslim niekde okolo az 300€.Konkretne ale tato zostava je uz podla mna realtivne celkom dobra kupa. Slabinou su satelity ktore maju dost biedny zvuk /nie silou ale zvukovym rozsahom /.Ja som ich kedysi tiez mal, po nejakom tom roku pouzivania som tie satelity odpojil a namiesto nich dal normalne plnohodnotne drevene repro- zmena zvuku bola neuveritelna! ale inac su tie z5500 dost dobre.
http://www.acoustic-energy.co.uk/Defaul ... oudspeaker
-
uplink
VIP
gogo956 - v bežných velko/maloobchodoch od 260-90 eur, z ebayu od 250 dolárov + poštovné. Chcel som skôr reagovať na to, že aj za málo penez vie byť veľa muziky.
-
Ryan Giggs
VIP
Veľa muziky v zmysle vykonu. V zmysle kvality ťažko.