zlenivene auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: zlenivene auto

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Shark NX: presne tak, kedysi tak radili automaty iba na velkoobjemakoch, teraz je to uz technicky zvladnute aj v pripade malych motorov... len tu su vsetci zvyknuti na klepajuce ventily skodoviek a do kazdeho huckaju "aspon 2000ot."... a to paradoxne aj v niektorych autoskolach...
janto33
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa janto33 »

dekarbon napísal:kolko malo to auto nabehane ked si robil ten repas?
Auto malo 235 000. Motor 1,9TDI 96kW.
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WiZard »

Nechcem zakladat novu temu, kedze sa tu hovorilo o jazdeni na nizkych otackach a problemoch/rieseniach s tym spojenych...

jedna sa o fabiu combi, 1.4 (50kw) rocnik 2003, cca 60k km

obcas ide na tri valce, obcas aj ked ide na styri to nie je tak ako obvykle (neviem to presne opisat, kedze to auto nesoferujem) ...moze to byt teda sposobene jazdou na nizkych otackach alebo treba hladat inu pricinu? ...ked bolo auto v servise, menili tam nieco (vstrekovace alebo co, neviem, nie som automechanik a tusim aj sviecky...) moze to byt napr. aj chyba RJ ? (lebo niekedy sa z nicoho nic spusti zadny stierac, to by tiez podla mna mohlo, samozrejme nemuselo byt tym sposobene)

dufam, ze som to nenapisal velmi nezrozumitelne... dalsie info na poziadanie, vopred dik za pomoc ;)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

to moze byt kludne aj nieco s elektronikou... urcite chod najskor na diagnostiku...
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WiZard »

diagnostika ukazala chybu na tretom valci (predtym na prvom) ...v servise vymenili listu, tak som zvedavy...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Jedna jednoduchá otázka:

Keď auto nebolo poriadne rozbehnuté a teraz je trochu lenivé tak ho stačí dobre povytáčať a malo by ísť lepšie, či?

Jedná sa o necelé 4 roky starý Peugeot 207, 1.6 benzín.
Ja by som ho aj povytáčal no do toho auta sa ledva zmestím. Tak či by to nejako výraznejšie pomohlo alebo by to bolo zbytočné?

// Lamke čo sa nepodpásala pod K-
Videl som už poriadne zlenivelé auto, nemalo ani odpich a zrýchlenie pri obiehaní bolo strašne slabé.
A po pár dlhších cestách na diaľnici s otáčkami okolo 4000rpm auto získalo o dosť väčší odpich a zrýchlenie za jazdy.
Ide skôr o to či to skúšať na tomto aute po 4ch rokoch. lebo Octavia bola zabehaná hneď od kúpy a do teraz aj po roztrhnutom klinovom remeni a poškodenom motore ide lepšie ako tento Peugeot. No rád by som vedel či by to tomuto Peugeotu pomohlo.

Mám doma Octaviu 1.6 a som s ňou schopný prejsť 3x rýchlejšie 5KM vzdialenosť ako na tej 1.4ke (nezabúdaj na to že Octavia je o dosť ťažšia)
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

tak to skus a uvidis, alebo ked sa ti zda, ze je lenive chod s tym do servisu na diag a uvidis co ti povedia, ved sa to tu na zaciatku temy uz riesilo, tak neviem preco sa to pytas znovu
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Michaelo: tak tam mas cosi v neporiadku, ved uz sme to riesili... to nemusi byt napriklad nutne iba vadou, ale aj charakterom motora... a to nejake vytacanie za mestom neovplyvni... ak je motor zaneseny, to hej, ale tiez to nerobi zazraky...
Napísať odpoveď