Zdravim,
mam UPSku APC Back UPS CS 500 a mam k nej dve dobre originalne baterky, avsak standartne sa da do tejto UPSsky zapojit len jedna. Na nete som cital, ze ked prepojim dve baterie paralelne, zvysi sa ich kapacita a to je presne to co by som potreboval (chcem aby mi ta UPSka vydrzala dlhsie pri napajani z baterie). No potrebujem este vediet ako to prakticky zrealizovat na tejto konkretnej UPSke:) Ake kable kupit aby som mohol tie baterky prepojit a ci je to vobec mozne, kedze dana UPSka je robena len pre jednu baterku, proste ci to nebude blbnut alebo co:)
Vopred dakujem za rady.
Paralelne zapojenie baterii do UPS
-
Flashrobot
Medium Expert
Re: Paralelne zapojenie baterii do UPS
No neviem, ja by som do toho nesprtal, lebo nevies co to urobi s prudmi, ako to bude vyhodnocovat SW v UPSke. Predsa len, on ma zabisane kolko je kapacita baterie a zrazu dostane nieco naviac. Kto vie ci vobec bude vediet nabit obe baterie na plnu hodnotu.
-
Flashrobot
Medium Expert
Re: Paralelne zapojenie baterii do UPS
Ved praveze neviem co to urobi s tou UPSkou a ci to bude prakticky fungovat, preto sa pytam skusenejsich:)
A este dalsia vec: ked je UPSka napajana z baterie, vzdy tak divne bzuci a tak isto zacne bzucat aj zdroj na PC. Je to dost hlasne a otravne, vysvetli mi pls niekto cim to je a ci sa to neda nejak eleminovat? (ventilator to urcite nie je)
A este dalsia vec: ked je UPSka napajana z baterie, vzdy tak divne bzuci a tak isto zacne bzucat aj zdroj na PC. Je to dost hlasne a otravne, vysvetli mi pls niekto cim to je a ci sa to neda nejak eleminovat? (ventilator to urcite nie je)