problem s vypadavanim wifi siete

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
sensilux
Light Expert
Light Expert

problem s vypadavanim wifi siete

Príspevok od používateľa sensilux »

Mam produkt Vigor 2700 vgst od t-comu a moj problem spociva v tom ze ak sa idem pripojit cez wifi cez mobil alebo notebook, raz za cas, asi kazdy druhy den, musim router restartovat aby ma pripojilo a je to strasne otravne trva to uz vyse roka.

Siet je zabezpecena a v nastaveni routeri mam na pevno nahodene mac adresy aj mobilu aj nb. Problem pretrvava a ja uz stracam nervy poradte nejake alternativy...ak nejake su...:(
pershing
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: problem s vypadavanim wifi siete

Príspevok od používateľa pershing »

routeru daj tvrdy reset, mozno mu dojde, ked nie ja by som ho osobne vysmaril von oknom a kupil si nejaky linksys / cisco :P
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

sice ti neporadim, ale mozno sa nieco dozviem

tiez mam ten router a netom od t-com a robi mi podobne problemy
iba DHCP mam ja zapnute a IP mi prideluje sam router
myslel som ze DHCP vypnem, dam IP manualne a bude po probleme (len sa mi do toho nechcelo)
ako vidim asi by mi to nepomohlo, aj ked by to asi chcelo skusit

k mojmu pripadu
router bol povodne na magio, takze je "hacknuty" a nahraty novy (mozno este najnovsi) firmware
LAN je bez problemov, na wifi (WPA2) su dva notebooky a nepravidelne sa stava ze im neprideli IP adresu a nepripoji ich do siete
prakticky vzdy ked vznikne problem s pripojenim, tento nastane po spusteni (resume) windows7 a nie pocas behu systemu
robi to nepravidelne a na oboch notebookoch, nemam odsledovane ci to robi v rovnaky cas, ale asi nie
zistil som ze ked sa mi na NB objavi tento problem, mobil na wifi mi pripojit IDE, nasledne po pripojeni mobilu uz nabehne aj notebook!!
taktiez som zistil, ze ked sa objavi problem s pripojenim staci zmenit MAC wifi karty a NB sa na siet pripoji bez problemu!! (samozrejme nemam blokovane MAC)
no a problem s pripojenim sa docasne vyriesi tiez po vypnuti a zapnuti routra (tvrdy reset nerobim, lebo by sa mi tusim vratili nastavenia na magio)

niekto nejake napady?

//autoeditácia príspevku (30 Mar 2011, 20:50)
teraz používam iný router (D-Link) a je to bez problémov....
ten vigor bude nejaký chybný
Manthy485
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Manthy485 »

ten isty problem ten isty modem ... takze vymenim modem a pojde vsetko po masle ? ci mi to musi niekto nastavit? lebo tiez mam magio a to nvm na ako principe funguje
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

zdravim ako dosiahnem aby router vysielal signal silnejsie?jedna sa o 3 poschodovy dom
da sa kupit antena ci treba router???do 70€
dik
Lukkas
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lukkas »

Treba vacsiu antenu, to je otazka 10e ... ale ked das silnejsiu antenu odporucam aj silnejsi adapter s tou istou voltazou samozrejme. A troska sa potrapit s nastaveniami :)
Napísať odpoveď