Orange optika

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Son-Goku
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Orange optika

Príspevok od používateľa Son-Goku »

Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Anem »

Jaj to je čo sa týka Orange Doma , nie samotného FiberNetu
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

inac teraz som menil nejake baliky, predtym som mal 40/4 a premium fibertv, teraz mam 100/1 a zakladny balik (nebudem platit 40 eur za sluzbu, ktoru nevyuzivam, pretoze je tak na ho...) a neviem ci je to normalne alebo iba chyba tym ze som prechadzal z balika na balik, ale dosahujem takeho rychlosti:

http://www.speedtest.net/result/1668603381.png

takze s internetom som teraz totalne spokojny, som uvazoval ze casom zaplatim tych 5 eur aby som mal 100/10 ale toto staci, upload je ako som mal :)
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Anem »

Áno tí tajtrlíkovia píšu síce upload len 1 ale reálne to je 3/4
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Prechadzal som na 100/1 pred asi tromi mesiacmi. Realne to ide 100/4, ked som sa na to technika pytal, povedal, ze to je v poriadku, ze to tak neoficialne ide vsetkym. Myslel som si, ze je to nejaka novinka, co sa este nestihla prejavit na cennikoch, weboch a reklamach, ale vidim, ze je to tak stale, tak je to divne ale som spokojny, aspon si nemusim priplacat za upload :) staci aj 4.
Co sa tyka tych zariadeni - ano, musim platit aj 2€ mesacne prenajom, aj ked ich absolutne vobec nepotrebujem, lebo konvertor som kupil z bazaru a router som si zohnal omnoho lepsi, nez, to co oni davaju. Teta v pomaranci mi povedala, ze sa to inak neda, inak by som musel platit celu instalaciu. Ze najskor sa musim na dva roky zaviazat a platit prenajom zariadeni, potom si mozem dat vlastne zariadenia, ale tie povodne musim VRATIT. To je biznis, co? Ze preplatim zariadenia, ktore su dnes uz riadne zastarale, aj tak ich musim vratit...
No co, nahnevalo ma to, ale lepsi net inde nedostanem, tak som s tym suhlasil. Som zvedavy, co si vymyslia, ked vyprsi viazanost...
Son-Goku
Darca
Darca

vidim ze manazerski idioti sa nechali inspirovat upgrcom a telekomunistami,mam stary produkt klasik a viazanost nemam uz asi 10 mesiacov,zariadenia su moje.budu robit to iste repasovane veci ponukat zakaznikom 10 rokov,upc dovazaju z nemecka modemi a potom ich davaju slovenskym zakaznikom ako nove zariadenia.kazdy technik a zamestnanec od upc to vie.
vald
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa vald »

Tiež plánujem prejsť na Fibernet super a mám už aj konvertor (ten od Orange). Router čo teraz mám je v prenájme od T-comu, takže si plánujem kúpiť vlastný aby som nemusel platiť za prenájom.
Preto by som sa rád spýtal tých čo to tiež takto riešili: stačí router z bežnými parametrami Lan 4x 100 Mbit/s?

Mám vyhliadnutý ZyXEL NBG-419N. Tu sú jeho parametre:

Hardwarové specifikace:
LAN: 4x konektor 10/100Mbps Ethernet RJ-45 s podporou auto MDI/MDIX
WAN: 1x konektor 10/100Mbps Ethernet RJ-45 s podporou MDI/MDIX
2x externí odnímatelná dipólová anténa 2dBi
Tlačítko pro zapnutí/vypnutí bezdrátového adaptéru, WPS tlačítko, tlačítko Reset
Napájení 12V DC (stejnosměrný), 1A, příkon: 6 W max
WLAN
802.11b/g a 802.11n (draft)
Wi-Fi Protected Setup (WPS), Wi-Fi Multimedia (WMM)
Programování provozního rozvrhu
Zabezpečení: 64/128bit WEP, WPA/WPA2
Filtrování podle MAC adres
Směrovací funkce, NAT, DoS Prevention Firewall
Typ připojení: statická IP, DHCP, PPPoE, PPTP, L2TP
DHCP Server/Klient
IGMP v1/v2, Dynamické služby DNS, Řízení šířky pásma, VPN pass-through (IPSec, PPTP, L2TP)
UpnP, Diagnostické záznamy (log)

Takže ho niekto alebo podobný model s týmito parametrami? Zaujíma ma najmä jeho funkčnosť a kompatibilita s Fibernetom. Ďakujem vopred všetkým za ich reakcie.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

môžeš použiť akýkoľvek router. O kompatibilite nemá zmysel hovoriť, bude ti každý fungovať
vald
Light Star
Light Star

audiotrack napísal:môžeš použiť akýkoľvek router. O kompatibilite nemá zmysel hovoriť, bude ti každý fungovať
Super. A čo hovoríš na ten môj typ?
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Za prenajom zariadeni budes musiet aj tak platit, vid moj post vyssie :(
vald
Light Star
Light Star

Ja neviem, ale to mi nejako nesedí pretože tá madam na tel. infolinke mi vysvetlila, že "poplatok za prenájom zariadení je účtovaný zvlášť na základe dodatku k zmluve". Podľa toho by teda mal byť prenájom zariadení viazaný čisto iba na prípad, kedy zákazník zariadenie od Orange skutočne potrebuje. Dozvedel som sa, že za prenájom sa platí 1,99€ bez ohľadu na to či si zákazník berie len konvertor alebo aj router - to mi je už jasné, ale v prípade, že nepotrebujem od Orange nijaké zariadenie, tak je vlastne tento dodatok zbytočný. Tak jak je to vlastne?
Zaujímalo by ma jak sú na tom ostatný "Fibernetáci" ktorý majú tiež vlastné zariadenie?
Son-Goku
Darca
Darca

no ale ak by ti to mali dost navrtat a nainstalovat tak to robia "gratis" len ak sa zaviazes a vtedy beres aj zariadenia ich nezaujima ci budes vyuzivat.u mna to tak bolo ze kebyze chcem neviazany net tak za instalaciu zaplatim 250 eura ci kolko co som si klopkal prstom po cele ci im sibe.
vald
Light Star
Light Star

To je ale zavádzajúce.:shock: Ak to je skutočne tak, cena by mala byť uvedená 16,99€ resp. 16,98€ vrátane prenájmu a nie ľudí oblbovať z reklamou kde sa uvádza 14,99!? Pretože prenájom je jedna vec a montáž druhá vec. Všade má nový zákazník výhodu a tu naopak? (hneď úvodom ofajč a to som tam ešte ani neni)

Edit:
Takže výsledok cca 18 min. telefonátu s operátorom Orange: Prenájom zariadení je podmienený 24 ročnou viazanosťou, ale nie je povinný, čiže si ich prenajať nemusí. Preto nie je v základnom balíku uvedená cena 16,99€ ale iba 14,99€. V prípade, že zákazník nemá zariadenie v prenájme spoločnosť Orange neposkytuje žiadny servis na tieto zariadenia a zákazník si ich musí dať opraviť vo vlastnej réžii. Montáž prebehne normálnym spôsobom a technik odskúša pripojenie tým zariadením čo tam je. Zákazník môže požiadať o prenájom aj dodatočne, ale vtedy sa mu predlžuje sa viazanosť o 24 mesiacov.
To je telefonické vyjadrenie operátora Orange. Tak teraz som z toho jeleň úplne. :?
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

To teda aj ja. Zeby mali na predajni nekompetentu tetu? :?
vald
Light Star
Light Star

Zaujímalo by ma či má vôbec dnes zmysel kupovať gigový router k fibernetu keď je jeho rýchlosť sťahovania aj tak pod 100Mbit/s?? Aké ďalšie výhody by to malo s odhliadnutím na pravdepodobnosť zvyšovania rýchlosti v budúcnosti??
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

pokial sam nevies na co to vyuzit, potom to asi ozaj nepotrebujes.

kupovat teraz router len kvoli tomu ze v buducnosti mozno niekedy zvysia rychlost je zbytocne ten router si mozes tak isto kupit az vtedy ked ju ozaj zvysia.

ja mam gigovy router hlavne kvoli lanke, mam NASko a tam to uz zavazi.
tak isto ak si kupis nejaky kvalitnejsi router, tak ho mozes vyuzivat aj na ine veci nez routovanie, napriklad ti moze sluzit ako torrent server, dlna streamer a tak podobne. ja som kupil tp-link TL-WR1043ND, nahral som si tam tam dd-wrt (custom firmware) a vlastne sa mi z toho stal taky mensi unixovy server. vie to aj dnsko spravit.
je pravda ze vpodstate nic z toho nevyuzivam (mam pocit ze moje NASko to zvlada lepsie) ale je to stabilnejsi system nez ten originalny.
aj N-kovu wifi s troma antenami vyuzijem, byvam na siestom poschodi a aj dole na parkovisku mam slusny signal :D
vald
Light Star
Light Star

Tak dnes som bol konečne v Orange podpísať zmluvu. Bolo to bez prenájmu zariadení - čiže čisto iba Fibernet (14,99€/mes). Viazanosť tam je 24 mesiacov, montáž grátis a dokonca je rýchlosť odosielania 10Mb/s. (vraj je to v rámci nejakej akcie)
Montáž by sa mala uskutočniť ešte tento týždeň, tak potom dám vedieť čo a ako.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

a hlavne tie orange routre maju vlastny firmware, ktory podstatne osekava rychlost pripojenia.. cez eternet taham cca 60mb/s, cez ich wifi router ledva 6.. to iste robi aj t-com, ale pokial viem, rychlost na ich routeroch je max 2mb/s
vald
Light Star
Light Star

Tak to neviem, ale doteraz frčím na optike od T-comu a hoci mi veľkodušne zvýšili rýchlosť na 30 Mb/s, reálne to chodí tak maximálne 27, ale neraz len 23 Mb/s. Asi zo dva krát som mal 29 ale to bola fakt rarita.
Na Fibernet mám nachystaný router Netgear WNR 3500 L. Je to už gigový router, s N-kovou Wi-Fi, tak snáď to bude šlapať dobre.
Son-Goku
Darca
Darca

TommyHot napísal:a hlavne tie orange routre maju vlastny firmware, ktory podstatne osekava rychlost pripojenia.. cez eternet taham cca 60mb/s, cez ich wifi router ledva 6.. to iste robi aj t-com, ale pokial viem, rychlost na ich routeroch je max 2mb/s
urcite osekava?mam ten ich router a aj ked meram neni to velka odchylka smerom dole a ak mi umozni share server stahovat tak idem plnou
Napísať odpoveď