SSD do notebooku
SSD do notebooku
Hola vospolok, nedavno som kupil ASUS N73SV-TZ543X a chcel by som jeden z tych dvoch diskov vymenit za SSD.
Neviem sa rozhodnut medzi OCZ Vertex 3 MAX IOPS Series 120GB a Corsair Force 3 Series 180GB, samozrejme ze radsej doplatim 10€ za 60GB navyse, ale ten minimalny rozdiel v cene mi pripada podozrivy.
Taktiez si niesom isty ci vobec ten moj notebook podporuje SATAIII, lebo ak nie tak to budu zbytocne vyhodene peniaze.
Nazory?
Neviem sa rozhodnut medzi OCZ Vertex 3 MAX IOPS Series 120GB a Corsair Force 3 Series 180GB, samozrejme ze radsej doplatim 10€ za 60GB navyse, ale ten minimalny rozdiel v cene mi pripada podozrivy.
Taktiez si niesom isty ci vobec ten moj notebook podporuje SATAIII, lebo ak nie tak to budu zbytocne vyhodene peniaze.
Nazory?
Re: SSD do notebooku
OCZ je vyrobeny s kvalitnejich suciastok.Ten Corsair je lowend spomedzi SSD...je na urovni Agility 3.
Osobne by som radsej isiel do pomalsich(len papierovo, rozdiel nespozorujes) ale osvedcenych Crucial M4 alebo Samsung 830....Ked uz to ma byt Sandforce, tak by som isiel do Kingston HyperX(novsie SF)
Osobne by som radsej isiel do pomalsich(len papierovo, rozdiel nespozorujes) ale osvedcenych Crucial M4 alebo Samsung 830....Ked uz to ma byt Sandforce, tak by som isiel do Kingston HyperX(novsie SF)
No dobre, rozpocet je 260€ tak ktory teda? Cim vyssia kapacita tym lepsie samozrejme.
//Ako pozeram tak nad 120GB sa nedostanem
///Low-end ci nie, tych 60GB navyse ma fakt velmi laka...
Co ta SATAIII? Ako zistim ci to bude podporovat?
//Ako pozeram tak nad 120GB sa nedostanem
///Low-end ci nie, tych 60GB navyse ma fakt velmi laka...
Co ta SATAIII? Ako zistim ci to bude podporovat?
-
Outsider
Star
Hmm skus si pozret manual k notebooku alebo net
Corsair neni ziadny low-end s tym 180 € nespravis zle. Len problem moze byt zo zapojenim, kamarat tiez planoval kupit SSD do notasu a zistil, ze mu tam chyba niaky kabel alebo konektor, ktory sa na Slovesku kupit ani neda.
Corsair je o triedu nizsie ako ostatne spominane.Menej kvalitne NAND cipy.
Lebo som to este neskusalOutsider napísal:Hmm skus si pozret manual k notebooku alebo net![]()
-
Outsider
Star
Ked si tam nenasiel podporu Sata III tak vies co ti z toho logicky vyplivaGangy napísal:Lebo som to este neskusal
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
mirot, nazveš Corsair low-endom a odporúčís mu Samsung, z kaluže pod vodopád?
Gangy, vezmi si OCZ Vertex 3 single, Crucial ten naj čo Ti výjde v cene, alebo ak chceš mať svätý pokoj, tak nejaký Intel. Crucial má výhodu že má Marvell radič, ktorý je v spoľahlivosti o chlp lepší a spoľahlivejší ako Sandforce. Nie je tam moc nad čím rozmýšľať.
Sata 3 disk Ti vezme, je to spätne kompatibilné na 2.
Gangy, vezmi si OCZ Vertex 3 single, Crucial ten naj čo Ti výjde v cene, alebo ak chceš mať svätý pokoj, tak nejaký Intel. Crucial má výhodu že má Marvell radič, ktorý je v spoľahlivosti o chlp lepší a spoľahlivejší ako Sandforce. Nie je tam moc nad čím rozmýšľať.
Sata 3 disk Ti vezme, je to spätne kompatibilné na 2.
Ja samozrejme viem ze je to spatne kompatibilne ale ide o to ze ak moj nb nepodporuje SATAIII tak staci kupit pomalsi a teda aj o dost lacnejsi SSD disk, ci nie?
Presne to som si pomyslel ked som zbadal ten samsung, reku wtf. Telku od nich vezmem hned ale co sa tyka pocitacov tak si myslim ze este maju co dobiehat.
//S tym vertexom sa tiez nad 120GB nepohnem, mimochodom mohol by mi niekto vysvetlit alebo ma nasmerovat na nejaky prehladny clanok objasnujuci ten MAX IOPS crap? Najlepsie aj s benchmarkom ktory preukaze ze je to skutocne nejaky prinos.
///Dpc fakt chcem ten corsair, 60 gb je 60 gb... Dajte mi niekto pozehnanie alebo najdite kapacitne porovnatelnu nahradu
Presne to som si pomyslel ked som zbadal ten samsung, reku wtf. Telku od nich vezmem hned ale co sa tyka pocitacov tak si myslim ze este maju co dobiehat.
//S tym vertexom sa tiez nad 120GB nepohnem, mimochodom mohol by mi niekto vysvetlit alebo ma nasmerovat na nejaky prehladny clanok objasnujuci ten MAX IOPS crap? Najlepsie aj s benchmarkom ktory preukaze ze je to skutocne nejaky prinos.
///Dpc fakt chcem ten corsair, 60 gb je 60 gb... Dajte mi niekto pozehnanie alebo najdite kapacitne porovnatelnu nahradu
Uplink...ty si s nejakym Samsung SSD pracoval?
Viem, ze PC segment im velmi nejde, ale tie ich SSD su fakt podarene...vsetko si dovnutra vyrabaju sami....spolahlivostou rovnake ako Marvell(Intel, Crucial).
Gangy...mam doma Force 3 60gb...zatial si nestazujem...SF problemy u mna nastastie nie su( klop klop)....vyhral som ho v jednej sutazi, sam by som si ho nekupil....Pokial chces kvalitu a istotu ber Crucial, pokial vela miesta, tak Corsair.
/Gangy...co takto kompromis? http://www.alza.sk/intel-320-160gb-ssd-d230396.htm
Viem, ze PC segment im velmi nejde, ale tie ich SSD su fakt podarene...vsetko si dovnutra vyrabaju sami....spolahlivostou rovnake ako Marvell(Intel, Crucial).
Gangy...mam doma Force 3 60gb...zatial si nestazujem...SF problemy u mna nastastie nie su( klop klop)....vyhral som ho v jednej sutazi, sam by som si ho nekupil....Pokial chces kvalitu a istotu ber Crucial, pokial vela miesta, tak Corsair.
/Gangy...co takto kompromis? http://www.alza.sk/intel-320-160gb-ssd-d230396.htm
-
uplink
VIP
Rozdiel medzi Max iOPS a neMax iOPS je nulový, jediný je v rýchlosti čítania segmentovaných súborov. Povedzme že máš dva disky s parametrami 550/500 MB/s. Reálne dávajú 460/110. Max iOPS edition dáva rovnako 460/110 s tým rozdielom že keď príde na čítanie malých súborov [mp3z, obrázky, etc.], tak Max iOPS edition Ti to potiahne na čítanie povedzme 200 MB/s a zápis 80 MB/s a neMax iOPS edition Ti to potiahne na 100 MB/s a zápis 40 MB/s.
Corsairy sú okay, a to že Ťamťung má lepšie nandchipy je fajn, ale ešte je tam taká nepodstatná vec ako PCB a zvyšná elektronika
mirot106 - on my watch ich nedávam nikomu, ale behám po klientoch ktorý majú "super SSD" disk značky samsung a poviem Ti, len čumím čo to zvykne robiť. Ja viem že ťamťung sa teraz zadĺžil jak prasa, aby sa stal technologickým lídrom na trhu, ale zatiaľ im to moc nejde. Aj keď pred Super AMOLED Plus klobúk dole, to je state-of-art piece of technology. Avšak zvyšok, nech sa nehnevajú, ale feeling z S2ky je horší ako z lacáku SE Neo V5. Mám tu teraz oba vedľa seba, vlastním Neo V5, HTC Sensation a crapPhone S4 a S2 mám od klienta na reflash a poviem Ti, des a bieda. A respect. všetkým zaplateným recenziám...a spokojným userom. To len bokom ku ťamťungu. Každopádne ich SSD som ako prvé vide so zlými S.M.A.R.T čítaniami a bol som že
Corsairy sú okay, a to že Ťamťung má lepšie nandchipy je fajn, ale ešte je tam taká nepodstatná vec ako PCB a zvyšná elektronika
mirot106 - on my watch ich nedávam nikomu, ale behám po klientoch ktorý majú "super SSD" disk značky samsung a poviem Ti, len čumím čo to zvykne robiť. Ja viem že ťamťung sa teraz zadĺžil jak prasa, aby sa stal technologickým lídrom na trhu, ale zatiaľ im to moc nejde. Aj keď pred Super AMOLED Plus klobúk dole, to je state-of-art piece of technology. Avšak zvyšok, nech sa nehnevajú, ale feeling z S2ky je horší ako z lacáku SE Neo V5. Mám tu teraz oba vedľa seba, vlastním Neo V5, HTC Sensation a crapPhone S4 a S2 mám od klienta na reflash a poviem Ti, des a bieda. A respect. všetkým zaplateným recenziám...a spokojným userom. To len bokom ku ťamťungu. Každopádne ich SSD som ako prvé vide so zlými S.M.A.R.T čítaniami a bol som že
Ja som s poslednym PC kupil 2 Corsair SSD, nahodil som najnovsi dostupny firmware a oba pracuju spolahlivo (2 mesiace tusim), takze nemam dovod nadavat na Corsair. 
uplink...pracoval si stym Samsungom?
Respektive precitaj si http://pc.zoznam.sk/samsung-ssd-830-ser ... le?page=10
Nepovedal som, ze Corsair je zly...povedal som, ze je to kvalitativne lowend...rozdiel medzi nim a napriklad Crucialom je 3eura(myslim 64gb model-Alza)...tak preco kupovat nieco, ked za podobnu cenu mozem mat lepsie?
Respektive precitaj si http://pc.zoznam.sk/samsung-ssd-830-ser ... le?page=10
Nepovedal som, ze Corsair je zly...povedal som, ze je to kvalitativne lowend...rozdiel medzi nim a napriklad Crucialom je 3eura(myslim 64gb model-Alza)...tak preco kupovat nieco, ked za podobnu cenu mozem mat lepsie?
-
uplink
VIP
mirot106 - mám pár pravidiel v živote, nie moc. A jedno z nich je že nebudem pracovať s niečím, čo chodím reklamovať každý týždeň...
Ten prepad v rychlostiach je extremny. Wtf?mirot106 napísal: /Gangy...co takto kompromis? http://www.alza.sk/intel-320-160gb-ssd-d230396.htm
To si akoze vsetci vyrobci uvadzaju fiktivne rychlosti okrem intelu? Ale chodte...
-
uplink
VIP
Gangy - ak máš optimálne podmienky [prvotriedny radič na doske, super drivery, fantsatický vyladený systém] tak dosiahneš teoretické maximum za istých podmienok a v jednom z mnohých testov. Napríklad prvé Vertex 2 boli fantastické, agresívne malé svine. Mali napísané dačo ako 285/275, a na*ebal som ich do inteláckych raidových polí [0] asi 10 toro a poviem Ti výsledky boli fantastické. 512-524 MB/s čítanie, 460-480 zápis. Imo úspech.
Čo sa nedá povedať o najnovšej generácii. A intel "nikdy" neklame verejne, takže preto tie biedne parametre. Ale tak za "kvalitu" sa platí a trpí
Čo sa nedá povedať o najnovšej generácii. A intel "nikdy" neklame verejne, takže preto tie biedne parametre. Ale tak za "kvalitu" sa platí a trpí
Tak napriklad...rozdiel v boote medzi SF a Marvell je necela 1 sekunda...to si nestihnes ani vsimnut.Intel su najoverenejsie SSD.Gangy napísal: Ten prepad v rychlostiach je extremny. Wtf?
To si akoze vsetci vyrobci uvadzaju fiktivne rychlosti okrem intelu? Ale chodte...
-
uplink
VIP
Ku tomu bootu, ak nemáš v OS úchylne veľa vecí v taskbare, spustených moc veľa servisov a za*ebaný startup, tak je pomyselná maximálna hranica potrebná na optimálny boot systému tých 200 MB/s čo dá v dnešných dňoch každé priemerné SSD v sekvenčnom čítaní.
Škoda len že je taký trpký rozdiel čo sa týka spoľahlivosti a segmentovaného čítania medzi Marvellom a Sandforcom :\
Škoda len že je taký trpký rozdiel čo sa týka spoľahlivosti a segmentovaného čítania medzi Marvellom a Sandforcom :\
Takze toto plati?Gangy napísal: To si akoze vsetci vyrobci uvadzaju fiktivne rychlosti okrem intelu? Ale chodte...
-
Outsider
Star
K tym hodnotam sa mozes priblizit ale nikdy nebudu take ake uvadzaju ja mam OCZ Vertex 3 Series 120GB citanie a zapis cca. 450 Mb/s.Gangy napísal: Takze toto plati?