nefunkcne USB porty
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
nefunkcne USB porty
zdravim, kamosovi som kedysi davnejsie, cca rok dozadu skladal pc, doska tam je GB MA770t ud3p
http://www.alza.sk/gigabyte-ma770t-ud3p-d121273.htm
nedavno ma zavolal ze nech sa mu pozrem na to ze mu nejdu nejake usb kluce a tlaciaren atd, tak som prisiel a co som zistil ma dost zarazilo takze skusim popisat problem co nejpresnejsie
pouziva legalny w7 vsetky aktualizacie ma
ma 8 usb portov, vsetky som zapojil do dosky spravne (sli asi 3/4 roka on ani nikto iny do vnutra pc nezasahoval) z toho 6 na zadnej strane, 2 v predu
a teraz prichadzaju anomalie:
plne funkcny nieje ani jeden, "najfunkcnejsi" je na prednom paneli lavy port kde sa da zapojit usb mys, v ziadnom inom tato mys nejde (dokonca mu nejde ani klasicka ps2 mys)
ostatnych 7 portov absolutne nereaguje na mys, niektore usb kluce zozeru, niektore nie. ked ich nezozeru windows nahlasi ale pripojenie zariadenia, aj ten debilny zvuk sa ozve, ale kluc proste neexistuje v tom pc
ani lavy predny ani ziadny ostatny nedokaze spolupracovat s tlaciarnou
co sa tyka pc, vsetky usb porty su v spravcovi ako funkcne, bez problemov a s aktualnymi ovladacmi, v biose je taktiez vsetko OK
skuste mi poradit cim to kur*a moze byt, nechce sa mi verit ze by bola doska KO (ale kedze mu uz nejde ani ps2 na mysku tak......) ak by ste potrebovali sa spytat na nejake veci go on, davajte mi hocjake napady, vyskusam vsetko lebo mi to neda spat
http://www.alza.sk/gigabyte-ma770t-ud3p-d121273.htm
nedavno ma zavolal ze nech sa mu pozrem na to ze mu nejdu nejake usb kluce a tlaciaren atd, tak som prisiel a co som zistil ma dost zarazilo takze skusim popisat problem co nejpresnejsie
pouziva legalny w7 vsetky aktualizacie ma
ma 8 usb portov, vsetky som zapojil do dosky spravne (sli asi 3/4 roka on ani nikto iny do vnutra pc nezasahoval) z toho 6 na zadnej strane, 2 v predu
a teraz prichadzaju anomalie:
plne funkcny nieje ani jeden, "najfunkcnejsi" je na prednom paneli lavy port kde sa da zapojit usb mys, v ziadnom inom tato mys nejde (dokonca mu nejde ani klasicka ps2 mys)
ostatnych 7 portov absolutne nereaguje na mys, niektore usb kluce zozeru, niektore nie. ked ich nezozeru windows nahlasi ale pripojenie zariadenia, aj ten debilny zvuk sa ozve, ale kluc proste neexistuje v tom pc
ani lavy predny ani ziadny ostatny nedokaze spolupracovat s tlaciarnou
co sa tyka pc, vsetky usb porty su v spravcovi ako funkcne, bez problemov a s aktualnymi ovladacmi, v biose je taktiez vsetko OK
skuste mi poradit cim to kur*a moze byt, nechce sa mi verit ze by bola doska KO (ale kedze mu uz nejde ani ps2 na mysku tak......) ak by ste potrebovali sa spytat na nejake veci go on, davajte mi hocjake napady, vyskusam vsetko lebo mi to neda spat
Re: nefunkcne USB porty
Osobne by som spustil live CD Linuxu, ako sa to bude správať tam.
-
vendo
Guru
ktory konkretne? ubuntu? knoppix? pripadne iny? nemam s linuxom skusenosti tak si necham radsej poradit
Skús Ubuntu.
Otazka je ci mu tie iste zariadenia co tam dava teraz pred 3/4 roka fungovali a teraz zrazu nejdu.Moze to byt len nekompatibilita co by mal riesit bios.Ani najnovsie ovladace na stranke vyrobcu nie su vzdy najnovsie a mozu byt zastarale a nekompatibilne s niektorymi zariadeniami.
balthier - a čo má čo BIOS s drivermi?
A kde som napisal ze ma bios co s drivermi?Napisal som ze bios riesi kompatibilitu s USB zariadeniemi presnejsie Improve keyboard and mouse compatibility under BIOS,Update USB code,Patch XAI mouselokkju napísal:balthier - a čo má čo BIOS s drivermi?
-
vendo
Guru
vsetko co mu tam nejde mu predtym slo
updatovat bios som nemal cas ale zaradim to do listu co spravim nabuduce
updatovat bios som nemal cas ale zaradim to do listu co spravim nabuduce
""Moze to byt len nekompatibilita co by mal riesit bios.""
""Ani najnovsie ovladace na stranke vyrobcu nie su vzdy najnovsie a mozu byt zastarale a nekompatibilne s niektorymi zariadeniami.""
tak otazka: ked nepridaval nijaky hw a predtym mu to islo, preco preboha BIOS? preco sa tam vsetci snazite hladat pricinu?
detto ohladne ovladacov.
ja by som skusil vratit pc na bod obnovy, na datum ked to este islo. pokial ho teda ma vytvoreny. nie?
ak ak ho nema, existuje v systeme take nieco ako "verifier". yeaaaah?
""Ani najnovsie ovladace na stranke vyrobcu nie su vzdy najnovsie a mozu byt zastarale a nekompatibilne s niektorymi zariadeniami.""
tak otazka: ked nepridaval nijaky hw a predtym mu to islo, preco preboha BIOS? preco sa tam vsetci snazite hladat pricinu?
detto ohladne ovladacov.
ja by som skusil vratit pc na bod obnovy, na datum ked to este islo. pokial ho teda ma vytvoreny. nie?
ak ak ho nema, existuje v systeme take nieco ako "verifier". yeaaaah?
Preco v tych dvoch vetach hladas suvislost?Ja tam ziadnu medzi biosom a usb nevidim ale ty mas asi nejake unlocked IQ
odpoved:napriklad na mojej doske co sa tyka usb zariadeni dost pomohol bios to by si sa divil co dokaze taky bios update.
Kludne moze skusit obnovu moze byt aj nejaky virus alebo podobna haved alebo soft.
odpoved:napriklad na mojej doske co sa tyka usb zariadeni dost pomohol bios to by si sa divil co dokaze taky bios update.
Kludne moze skusit obnovu moze byt aj nejaky virus alebo podobna haved alebo soft.
""to by si sa divil co dokaze taky bios update""
to by som sa fakt divil jak Karol Divín
zvlášť po "nijakých" zmenách na danej hw konfigurácii.
takže dosť bolo flame ohľadne IQ. yeah?
v prvom rade treba hľadať problém v systéme (ako ťa aj dodatočne napadlo - "nejaky virus alebo podobna haved alebo soft").
ak nie, máme tu predsa verifier na nekompatibilné drivery.
to všetko za predpokladu, že pripájaný hw do usb portov je ok.
ak nie, navštíviť ešte iné stránky ohľadom rady s týmto problémom...
to by som sa fakt divil jak Karol Divín
zvlášť po "nijakých" zmenách na danej hw konfigurácii.
takže dosť bolo flame ohľadne IQ. yeah?
v prvom rade treba hľadať problém v systéme (ako ťa aj dodatočne napadlo - "nejaky virus alebo podobna haved alebo soft").
ak nie, máme tu predsa verifier na nekompatibilné drivery.
to všetko za predpokladu, že pripájaný hw do usb portov je ok.
ak nie, navštíviť ešte iné stránky ohľadom rady s týmto problémom...
-
vendo
Guru
zariadenia su ok na 100%
soft, by mal byt ok, ale tu bohuzial kedze ten pc nemam pod rukami sa nemozem zarucit za nic, antivirak tam ma, aby si robil pravidelne kontroly spy-botom a inymi som mu povedal (samozrejme no-script a ine doplnky nema lebo su nanho a na ludi ktory pouzivaju ten pc moc zlozite..)
ked tam pridem a budem mat viac casu ako pol hodku tak pojdem postupne, dam to live ubuntu ci to pod nim pojde, potom skusim ten verifier, ak nic tak komplet kontrola sraciek v pc + update bios a potom ak to nepude
no uvidim
soft, by mal byt ok, ale tu bohuzial kedze ten pc nemam pod rukami sa nemozem zarucit za nic, antivirak tam ma, aby si robil pravidelne kontroly spy-botom a inymi som mu povedal (samozrejme no-script a ine doplnky nema lebo su nanho a na ludi ktory pouzivaju ten pc moc zlozite..)
ked tam pridem a budem mat viac casu ako pol hodku tak pojdem postupne, dam to live ubuntu ci to pod nim pojde, potom skusim ten verifier, ak nic tak komplet kontrola sraciek v pc + update bios a potom ak to nepude
vendo. prajem ti úspešné vyriešenie problému.
a ako nejaký zúfalec hodnotil?
Vaša karma bola znížená.
a ako nejaký zúfalec hodnotil?
Vaša karma bola znížená.
@unlockju-To ze nemenil nijaky HW ma akoze nieco znamenat?Ked u nas vyplo prud a bios na mojej doske sa resetol do default nastaveni kde bolo USB 3.0 legacy mode standardne zapnute kde toto nastavenie sposobuje taky isty problem ze usb disk mi neukaze aj ked po pripojeni pocujem ten zvuk ze sa pripojil a mys to ise.Bolo treba nabehnut do biosu a vypnut to.Hadaj co tento problem vyriesilo?Nie obnova systemu to nebola ale bios update.
Flame?Ja som teba napadol kvoli tomu ze sa snazis pomoct alebo ty mna?
//ty si vzdy nieco vymyslis aby si mal pravdu
Flame?Ja som teba napadol kvoli tomu ze sa snazis pomoct alebo ty mna?
//ty si vzdy nieco vymyslis aby si mal pravdu
"@unlockju-To ze nemenil nijaky HW ma akoze nieco znamenat?"
re
samozrejme. to je prvy a signifikantny dovod. tomu ale ty nemozes rozumiet.
"Ked u nas vyplo prud a bios na mojej doske sa resetol do default nastaveni"
re
dovodom tohoto vypadku tvojho BIOS bola slaba bateria pre CMOS.
nehladaj problem inde.
"Hadaj co tento problem vyriesilo?!"
re
co take? hadanie z vesteckej gule?
"Flame?"
citujem ta: "ale ty mas asi nejake unlocked IQ" a "@unlockju"
re
maj sa chlapce. s tebou stracat cas nebudem...
re
samozrejme. to je prvy a signifikantny dovod. tomu ale ty nemozes rozumiet.
"Ked u nas vyplo prud a bios na mojej doske sa resetol do default nastaveni"
re
dovodom tohoto vypadku tvojho BIOS bola slaba bateria pre CMOS.
nehladaj problem inde.
"Hadaj co tento problem vyriesilo?!"
re
co take? hadanie z vesteckej gule?
"Flame?"
citujem ta: "ale ty mas asi nejake unlocked IQ" a "@unlockju"
re
maj sa chlapce. s tebou stracat cas nebudem...