Prispevok na zivnost - reality

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Prispevok na zivnost - reality

Príspevok od používateľa brainwirm »

ludkovia, potrebujem poradit ohladom prispevku na zivnost... zaucam sa v realitnej kancelarii uz vyse pol roka, kde chcem zacat pracovat na zivnost (nemam prax ani VS). chcem vsak poziadat o dotaciu z upsvar. som registrovany na upsvar 3 mesiace, mam absolvovanu prakticku prirpavu na zacatie podnikania, vypracovany podnikatelsky zamer. Problem je, ze si niesom isty co mam uviest ako predmet podnikatelskej cinnosti, ketze sprostredkovanie kupy predaja a prenajmu nehnutelnosti je viazana zivnost, tak to by som si v podnikatelskom zamere neobhajil (vzhladom na to ze nemam vzdelanie ani prax). rozmyslal som zeby som tam uviedol asistenciu pri sprostredkovani kupy predaja bla bla, inzercnu cinnost, drobne administrativne prace, ale niesom si tym isty... takisto neviem co mam uviest ako predmet podnikania do ziadosti na poskytnutie prispevku, ketze zivnostenske urady v kazdom meste vyavaju rozne volne zivnosti, vo vedlajsom okrese napriklad vydali volnu zivnost v zneni: poradenska a konzultana cinnost v oblasti sprostredkovania prenajmu, predaja a kupy nehnutelnosti, u nas viem ze to zivnostensky urad nevyda, tak ci bude stacit napriklad sprostredkovateska cinnost v oblasti obchodu, co viem ze zivnostensky urad vyda...
ak by nekto neco ohladom tohto vedel povedat, budem vdacny za vsetky rady :) (prosim piste k veci, rady ako "lepsi cas na realitneho maklera si si vybrat nevedel" ma nezaujimaju)
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Prispevok na zivnost - reality

Príspevok od používateľa heker »

Preco sa nespytas na Urade, maju tam informacne oddelenie a aj ludi na konzultacie, oni ti najlepsie poradia.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Pokial viem, tak zivnosti sa dnes zapisuju podla zoznamu odporucanych cinnosti http://www.civil.gov.sk/archiv/p09/p09-05.shtm

Aku mas predstavu o svojej cinnosti? Lebo ako realitka sa prezentovat nebudes moct. Ako mas vypracovany ten zamer?
Ono bude asi najlepsie si to zobrat a ist s tym na urad, teta ti poradi.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

ludia, pisem po dlhej dobe, dnes mi schvalili prispevok na zivnost.. vie mi niekto povedat ako dlho moze trvat kym mi pridu prachy na ucet??
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Max. mesiac po dolozeni vsetkych potrebnych papierov o zalozeni zivnosti, cisle uctu...
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

kur*a to je dost vela.. viem ze teraz bol problem s prachmi aj 3 mesiace nektori nedostali, takisto aj vyplaty na absolventsku prax stali, ale prachy uz su.. tak dufam ze ket zajtra podpisem dohodu odovzdam potrebne tlaciva tak do tyzdna to mam :D ja uz chcem fotak a komp :D
//karmista, sam si k*k*t, aspon sa podpis loser.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...v zmluve je uvedené, do koľkých dní sú povinní ti peniaze zaslať...aspoň ja to tak mám...ale ja mám ešte starú zmluvu, ktorá mala voľnejšie podmienky pre prijímateľa príspevku a prísnejšie podmienky pre poskytovateľa...
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

brainwirm napísal:kur*a to je dost vela.. viem ze teraz bol problem s prachmi aj 3 mesiace nektori nedostali, takisto aj vyplaty na absolventsku prax stali, ale prachy uz su.. tak dufam ze ket zajtra podpisem dohodu odovzdam potrebne tlaciva tak do tyzdna to mam :D ja uz chcem fotak a komp :D
branwirm odkial si a kolko je u vas dotacia?
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

SNV, 4137 je dotacia .. v podstate vsade okrem bratislavskeho kraja je tolko... vyska sa totiz odvija od miery nezamestnanosti vregione :D
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

diky moc lebo kamarat mi hovoril ze to uz stiahli na 2500€ co sa mi nezdalo kedze este pred rokom tu bolo 3900€ :)
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

je mozne ze od noveho roka menili, ja som ziadost podaval este v decembri...
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Na nete som nenasiel jednoznacnu odpoved, ci sa ten prispevok da pouzit na prenajom auta.. Viem, ze priamo na kupu, sa to pouzit neda. Nevie niekto ako je to v pripade prenajmu? Napriklad od rodiny?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...príspevok sa nedá použiť na úhradu služieb a paušálnych poplatkov...a prenájom spĺňa obe podmienky pre to, aby to bolo zakázané...
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

No neviem, kedze sa z neho platia aj odvody, aj prenajom priestorov, tak neviem ci mas celkom pravdu... Nic, budem to musiet zistit priamo tam.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...odvody ani prenájom priestorov sa z nej platiť nesmie...ale každý UPSVaR má troška upravené podmienky v Interných predpisoch, ktoré ale niesú verejnosti prístupné...
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Dnes som cele doobedie cital poradu a net.. Neviem mozes mi hodit link kde sa o tom pise?? V BA kraji je dokonca mozne pouzit 100% prispevku, len na platenie odvodov, v inych krajoch (asi kvoli vyssej vyske prispevku) je to len 60%. Nestrielas len od brucha?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...to určite nie...tú dotáciu som dostal, takže všetky podmienky a práva mám naštudované...možno sa možnosti jej využitia rozšírili, ale keď som o dotáciu žiadal ja, pravidlá boli takéto...
Napísať odpoveď