pískanie grafiky PowerColor 4890 1GB
pískanie grafiky PowerColor 4890 1GB
Zdravím , chcel som kúpiť PowerColor 4890 1GB
http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... -zerotherm
po pripojení do matičnej dosky (MSI 785 GM E51)a zapnutí počítača začala veľmi silno pískať , nejaký bzučiak na nej , ísť ale išla , do windowsu nabehla, nainštalovať som ju nainštaloval (ovládače od Ati)- ignorujúc otravné pískanie , reštartoval no nič sa nezmenilo , potom prestala pískať kým som bol len vo windowse , keď som pustil hru hra sa síce spustila ale začala zase pískať grafika . Pískala ako sa jej chcelo , kúpiť som ju nekúpil a pre istotu ani nezháňam nič iné. Bios mám poslednú verziu , nastavenie do default nič nezmenilo , ani vypnutie integrovanej grafiky. Stretol som sa s tým prvý krát v živote, takisto aj predávajúci a jeho kolega, nevedeli sme o čo ide
Zdroj mám Seasonic SS 500 F3 . Na napájacej vetve som nameral 12,7V priamo na napájacích pinoch GPU takže napájanie mala.
ďakujem za každý nápad kde by mohol byť problém
http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... -zerotherm
po pripojení do matičnej dosky (MSI 785 GM E51)a zapnutí počítača začala veľmi silno pískať , nejaký bzučiak na nej , ísť ale išla , do windowsu nabehla, nainštalovať som ju nainštaloval (ovládače od Ati)- ignorujúc otravné pískanie , reštartoval no nič sa nezmenilo , potom prestala pískať kým som bol len vo windowse , keď som pustil hru hra sa síce spustila ale začala zase pískať grafika . Pískala ako sa jej chcelo , kúpiť som ju nekúpil a pre istotu ani nezháňam nič iné. Bios mám poslednú verziu , nastavenie do default nič nezmenilo , ani vypnutie integrovanej grafiky. Stretol som sa s tým prvý krát v živote, takisto aj predávajúci a jeho kolega, nevedeli sme o čo ide
Zdroj mám Seasonic SS 500 F3 . Na napájacej vetve som nameral 12,7V priamo na napájacích pinoch GPU takže napájanie mala.
ďakujem za každý nápad kde by mohol byť problém
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: pískanie grafiky PowerColor 4890 1GB
No to vyzerá ako slabé napájanie, ale zároveň si povedal že napájanie je dostatočné. Ináč, ja som práve kvôli 4890ke od Sapphire musel meniť zdroj z 500W Silent Stridera na 600W, lebo prúd na 12V vetve bol nedostatočný.
A oprav si odkaz na tú grafiku prosím Ťa.
A oprav si odkaz na tú grafiku prosím Ťa.
cievky, reklamovat
cievky ? tak to vrešťalo že nebolo slova počuť , ako keď píska bios len 100x silnejšie
pistat mozu len cievky, pripadne speaker, ten to predpokladam nebol, takze zostavaju len cievky 
u lacnejsich a starsch grafik to nie je nic neobvykle
u lacnejsich a starsch grafik to nie je nic neobvykle
-
uplink
VIP
beardie beardie, oplatil si karmu a ešte mu aj zle radíš. Keby si sa do VGA vyznal, ako tvrdíš, tak by si vedel že VGAčky na sebe majvajú buď ledky, alebo speaker na to, aby "upozornili" užívateľa na to, či majú dosť štavy, alebo sú poškodené v niektorej fáze ich interného bootu, alebo pípa doska, že je poškodená grafika. Navyše na grafických kartách je už len veľa cievok ktoré pískajú hlasnejšie ako bios beep code 
mr.joda - skúšal si iný zdroj?
Dal som si tu prácu a zohnal som fotky z netu Power Color 4890ky. Vidíte na tej grafe niekto cievku? Lebo ja len odpory, kondíky a šváby, nič iné. A ku Tebe premúdrelý Beardie čo rád dáva mínuská za to že sa do ničoho nevyzná, pískajú v 90% zdroje a dosky NiE grafické karty.
mr.joda - skúšal si iný zdroj?
Dal som si tu prácu a zohnal som fotky z netu Power Color 4890ky. Vidíte na tej grafe niekto cievku? Lebo ja len odpory, kondíky a šváby, nič iné. A ku Tebe premúdrelý Beardie čo rád dáva mínuská za to že sa do ničoho nevyzná, pískajú v 90% zdroje a dosky NiE grafické karty.
nejde o dostatok napatia ani prudu, nejde ani o chybu v bootovani
niektore nekvalitne cievky piskaju
http://www.tomshardware.co.uk/forum/263 ... noise-load
pan odbornik
//v nicku uprednostnujem male b, dik
niektore nekvalitne cievky piskaju
http://www.tomshardware.co.uk/forum/263 ... noise-load
pan odbornik
//v nicku uprednostnujem male b, dik
-
uplink
VIP
A kde presne vidíš tie "nekvalitné" cievky na tej grafickej karte? Chcel by som totižto vidieť akú elektronickú súčiastku nazývaš cievkou, alebo si rozšíriť obzory.
Ide o to že pískanie "cievok" ako to ty nazývaš nie je ani z polovice také hlučné ako beep code biosu. A chalanisko uviedol že je to hlučnejší zvuk.
Ide o to že pískanie "cievok" ako to ty nazývaš nie je ani z polovice také hlučné ako beep code biosu. A chalanisko uviedol že je to hlučnejší zvuk.
tak akože možnože tak pôsobím ako blbec , ale som elektrotechnik , čo moje aktívne hobby a študujem to aj na VS , do PC ale moc nerobím lebo ma to nezaujíma preto sa pri veciach ohľadom PC radšej spýtam .
Cievky tam nikde na karte neboli , nakoľko je to bola verzia od PowerColor so Zerothermom chladičom bolo dosť dobre vidieť na dosku . Jediná cievka čo by tam mohla byť tak v step down meniči ale tie tam neboli . Vrešťal tam nejaký buzzer , niekde schovaný . LEDky nesvietili ani jedna
Na inom zdroji som to neskúšal keďže iný nemám
Cievky tam nikde na karte neboli , nakoľko je to bola verzia od PowerColor so Zerothermom chladičom bolo dosť dobre vidieť na dosku . Jediná cievka čo by tam mohla byť tak v step down meniči ale tie tam neboli . Vrešťal tam nejaký buzzer , niekde schovaný . LEDky nesvietili ani jedna
Na inom zdroji som to neskúšal keďže iný nemám
-
uplink
VIP
beardie - in your face pán odborník
mr. joda - máš žiadny, 2, 4, alebo 6-ledkový ukazovateľ na tej grafickej karte? Nesvietia absolútne žiadne?
mr. joda - máš žiadny, 2, 4, alebo 6-ledkový ukazovateľ na tej grafickej karte? Nesvietia absolútne žiadne?
keby to aj boli cievky tak tie pískajú na frekvencii okolo 10 a viac kHz podľa toho na akej frekvencii spína menič , to sa nedá spliesť s nejakým blbým piezo bzučiakom ktorý tam vrešťal asi na 1kHz
bol tam 4ledkový , po zapnutí rýchlo všetky preblikli a potom už nesvietila ani jedna , aspoň tak sa mi vidí že tam boli 4 , každopádne tam nesvietilo nič
bol tam 4ledkový , po zapnutí rýchlo všetky preblikli a potom už nesvietila ani jedna , aspoň tak sa mi vidí že tam boli 4 , každopádne tam nesvietilo nič
-
uplink
VIP
Okay, to je v poriadku. Takže najpravdepodobnejšie scénario je to, že Ti zdroj nezvláda napájať tú grafu v peaku, alebo pri prepínaní medzi 2D/3D módom, vtedy sú riadne výkyvy na 12V vetve, čo sa týka odberu el. prúdu. Ak by si bol z Ba mám doma pár zdrojov, na ktorých to môžeme otestovať. Ak nie si, skús si zohnať nejaký kvalitný 600W, alebo aj menej kvalitný 700W zdroj a spustiť systém s ním.
Ako som napísal už vyššie, ja sám som mal high endovú Sapphire HD 4890 2 GB ATinu s dvomi 6 pinovými 12V konektormi, a kvôli nej som musel bežať po nový zdroj do Agemu ešte v ten deň, lebo nestačil môj kvalitný Silverston SilentStrider 500W. U mňa sa to prejavovalo podobne ako u Teba. Nabootoval som OS, niekedy sa spustil, niekedy nie, a keď som spustil nejakú náročnú APP, tak mi to jednoducho "prdlo", avšak bez zvuku, ale pri spustení sa niekedy rád rozbzučal bios.
Ako som napísal už vyššie, ja sám som mal high endovú Sapphire HD 4890 2 GB ATinu s dvomi 6 pinovými 12V konektormi, a kvôli nej som musel bežať po nový zdroj do Agemu ešte v ten deň, lebo nestačil môj kvalitný Silverston SilentStrider 500W. U mňa sa to prejavovalo podobne ako u Teba. Nabootoval som OS, niekedy sa spustil, niekedy nie, a keď som spustil nejakú náročnú APP, tak mi to jednoducho "prdlo", avšak bez zvuku, ale pri spustení sa niekedy rád rozbzučal bios.
tak ja som tu grafiku nekúpil , zbytočne keď mi nejde , iba ma zaujímalo čo to môže spôsobiť . Zdroj už ďalší kupovať nebudem
-
uplink
VIP
Dobré rozhodnutie. A na budúce si vezmi niečo od zelených, teda tých pôvodne zelených, budeš mať zaručene menej starostí [nvidia - the way it's meant to be [played]] 
sorry ze som sa vam nevenoval 
pani, smiem vediet, co su tie sede veci na tomto PCB Powercoloru 4890 s oznacenim L60x?
rad sa poducim novemu...
http://www.techpowerup.com/reviews/Powe ... t_full.jpg
pani, smiem vediet, co su tie sede veci na tomto PCB Powercoloru 4890 s oznacenim L60x?
rad sa poducim novemu...
http://www.techpowerup.com/reviews/Powe ... t_full.jpg
-
uplink
VIP
Zakrúžkuj to prosím Ťa, rád uvidím ako vyzerá cievka skrytá v obale konečne. Btw. z predošlej konverzácie Ti je dúfam jasné že to cievka nie je. Je tam tona textu.
Už vidím...
Takže cievka zaliata v nejakom sajrajte píska tak hlasno ako bios?
Ležato položená cievka sa tam zmestí. Takže to sú cievky? Dobré vedieť, ak to teda sú naozaj cievky. Ale to že pískajú tak hlasno ako bios stále odmietam uveriť.
Už vidím...
Takže cievka zaliata v nejakom sajrajte píska tak hlasno ako bios?
Ležato položená cievka sa tam zmestí. Takže to sú cievky? Dobré vedieť, ak to teda sú naozaj cievky. Ale to že pískajú tak hlasno ako bios stále odmietam uveriť.
hmmm
môžu to byť zaliaté cievky ale ani nemusia
môžu to byť zaliaté cievky ale ani nemusia
no prave...
mr.joda: mas nieco take na tvojom PCB?
mr.joda: mas nieco take na tvojom PCB?
http://www.evga.com/forums/tm.aspx?m=18 ... print=true
tu píšu tiež že to robia cievky ktoré sú blízko smrti , pri vyššej záťaži meničov
tu píšu tiež že to robia cievky ktoré sú blízko smrti , pri vyššej záťaži meničov
-
uplink
VIP
Takže to na tej VGA čo si mal robili zaliate cievky v tých "domčekoch", alebo buzzer?
Jednoduchšie to spravíme, bol to takýto hluk, alebo nie?
Jednoduchšie to spravíme, bol to takýto hluk, alebo nie?