Nasavanie vzduchu - Toyota RAV4 2005
-
Adulko1
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Nasavanie vzduchu - Toyota RAV4 2005
Ahojte, potrebujem poradit, trosku ma hneva startovanie na mojej Ravke. I ked je bateria nova a nabita tak po case (mozno tyzdni) sa auto tazsie startuje, niekedy chyti na 2 krat, alebo musim dlhsie startovat. ale ide to. Neviem, ci by to nemohlo vylepsit odklon tej hadice, ktora je pred vzduchovym filtrom. Ten otvor je vo vzdialenosti cca. 3-5 cm od zadnej strany svetla - je to tam take natlacene, ale mozno to tak robia, len by ma zaujimalo, ze ak by som odklonil tuto hadicu, bol by lepsi vykon a tym padom aj zapalovanie? Je tam jedna skrutka na tej hadici, tak by som musel urobit novu dieru, oplati sa to? Alebo ak by som tu zahnutu hadicu dal prec? Bol by to problem? Ako je to s teplym vzduchom z motora? Robilo by to tomu nejake problemy?
-
Kibo
Hardcore addict
Re: Nasavanie vzduchu - Toyota RAV4 2005
Koľko má auto najazdené, motorizácia, posledný servis bol robený kedy?
-
Adulko1
Light Professional
Auto ma najazdene cca. 167 000 Km, diesel 2 L, nejazdim ako blazon a servis bol robeny asi pred 1/4 rokom
A chodim na kvalitnu naftu do Shellky.
-
RATZINGER666
Darca
to nebude problem s umiestnenim filtra, ale kedze to moze sposobovat vela inych veci, pred servisom a menenim veci by som urcite odporucil v prvom rade diagnostiku...
-
Adulko1
Light Professional
Diagnostika je Ok,tam nejde o filter, myslel som tu hadicku este pred filtrom kadial sa nadávať vzduch.
-
Shark NX
Addict
V pripade chyby nasavania vzduchu by ti auto nastartovalo a hned na to zhaslo pripadne vobec nenastartovalo.
To, ze ti to po dlhsiom case naskoci by som videl skor ako problem zo zavzdusnenym palivovym systemom alebo nefunkcne zhavice.
To, ze ti to po dlhsiom case naskoci by som videl skor ako problem zo zavzdusnenym palivovym systemom alebo nefunkcne zhavice.
-
Adulko1
Light Professional
Myslis, že by to aj zhavice mohli byt? Ono sice robi taky zvuk, ked otocim klucikom pred nastartovanim, že sa zhavi a potom prestane. A az potom naštartujem. Len trosku dlhsie musim drzat klucik - 2-3-4 sekundy, kym sa chyti motor. Viem, že sú aj takzvané rychlozhavice, že stačí rovno naštartovať, len neviem co to stojí. Mozno by to pomohlo. Teraz by som mal meniť aj olej aj olejovy filter, mozno to pomôže. Ale teraz má hlavne zaujímal ten prívod vzduchu do vzduchoveho filtra. Či b som ho mohol odklonit, resp. vybrať von. Moze tomu priame nasavanie tepleho vzduchu nejako uskodit?
-
Shark NX
Addict
Takto, Diesel nastartuje aj bez zhavica, ale tazko a motor tym dost trpi.
To ze pocujes Rele zhavica este nic neznamena. Jedina kontola je zhavic jemne vysrobovat (aby si ho nezalomil a nenarobil si viac problemov ako radosti), napojit ho na 12V, pozret ci zhavi cela spicka a za jaku dobu.
Rychlozhavice su blbost. RJ ma nastavene casy zhavenia na originalne kusky. Ak ti auto lietalo na klasickych zhavicoch, tak je zbytocne davat tam rychlozhavice.
K tomu filtru, privodu vzduchu ... Vobec nechapem co chces povedat alebo spravit.
Chces namiesto klasickeho AirBoxu spravit priamy privod vzduchu?
Ono, cim teplejsi je privodny vzduch, tym "mensi" vykon motora, preto ma vela aut Intercooler, ktory chladi teply vzduch ktory bol nasaty a este ohriaty turboduchadlom.
To ze pocujes Rele zhavica este nic neznamena. Jedina kontola je zhavic jemne vysrobovat (aby si ho nezalomil a nenarobil si viac problemov ako radosti), napojit ho na 12V, pozret ci zhavi cela spicka a za jaku dobu.
Rychlozhavice su blbost. RJ ma nastavene casy zhavenia na originalne kusky. Ak ti auto lietalo na klasickych zhavicoch, tak je zbytocne davat tam rychlozhavice.
K tomu filtru, privodu vzduchu ... Vobec nechapem co chces povedat alebo spravit.
Chces namiesto klasickeho AirBoxu spravit priamy privod vzduchu?
Ono, cim teplejsi je privodny vzduch, tym "mensi" vykon motora, preto ma vela aut Intercooler, ktory chladi teply vzduch ktory bol nasaty a este ohriaty turboduchadlom.
-
Adulko1
Light Professional
Aha uz rozumiem, toto som chcel vysvetlit. K tomu nasavaniu, ako je vzduchovy filter, tak este pred ním je taka trubicka, ktorou sa nadávať vzduch do vzduchoveho filtra z vonku. Ten som chcel trosku otočiť do stratny, aby mal väčší prisun vzduchu, Alebo tu tribúnu dat prec. Ale ako vidim asi to nie je potrebne. A teplých vdzuch nerobí tomu dobre. Myslel som, že väčším prisunom vzduchu sa zväčší ak výkon. Lebo ta trubicka začína hneď pri ľavom svetle pod kapotou a je medzi nimi asi 3-5 cm medzera. Či to stačí na nasavanie vzduchu, ale ak to tak robili, tak asi vedeli prečo.