Vyjazd sanitky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
martinez13
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Vyjazd sanitky

Príspevok od používateľa martinez13 »

kamarát keď mal vypité tak si rozbil hlavu a zavolali sme mu záchranku a tam sa ho spýtali že či pil on že ano a ani to neriešili.. dali mu hlavu do poriadku a tuším euro alebo aj menej zaplatil na mieste za ten fáš alebo čo to mal..
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

no ono sa plati na mieste na pohotovosti nejaky ten ich pohotovostny poplatok, ale to plati kazdy bez rozdielu, ja som to platil so lzomenym nosom kamarat s rozbitou nohou a ani jeden sme nepili a do spitalu sme prisli sami takze to stym nijako nesuvisi
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

majlo01 napísal:...

Problém je v tom,že ak je na menšie mesto daná zákonom jedna stanica záchranky a tá záchranka ide na výjazd k opitému,ktorému nič iné nie je (zneužitie) , môže chýbať keď Vám doma dostane infarkt otec. A potom musíte čakať na najbližšiu záchranku,ktorá je rádovo vzdialená desiatky km. A potom nepríde pomoc do 15min ale do polhodiny...čo môže stáť život. Len preto,že niekto sa opil....
...
tato cast ma vzdy zaujme, serie ma to, ale nebude narazat konkretne na teba, lebo ty za to proste nemozes

komu sa uz stalo, ze zavolal 112, prepojili ho do prislusneho obvodu a zacal diktovat priznaky. Pani na zachranke (neviem ci maju na to nejaku specialnu tabulku ale tak mi to pripada, neviem ci to je tak, ak je to inak tak majlo01 ma urcite opravi) povie, ze to proste nie je pripad pre zachranku a ked sa opytam preco, tak vyrukuju s infarktom alebo niecim podobnym. Neraz, podotykam, ze NERAZ nam zachranka prepojila zlcnikovy zachvat, ladvinovy zachvat alebo nam na pohotovost poslali pacienta z dediny 6 km vzdialenej od nas s tym, ze to nie je pripad pre zachranku. Bol som svedkom toho, ako pani predomnou vyvratila asi tak 1 l krvi. Pamatam si to ako dnes, lebo som letel ako sprosty aby prezila kym jej doveziem krv a plazmu z BB, lebo na okoli nemali jej krvnu skupinu. ked som sa vratil, tak uz pristaval vrtulnik. neobvinujem nikoho z nicoho, ale aj toto je na zamyslenie a z casti by som bol aj rad, keby nam alebo mne majlo01 vlastne vysvetlil ako to funguje, lebo mi to doteraz nie je jasne.

Aj my na pohotovosti sme ludia, aj na nas musia cakat pacienti a niekedy aj 2 hodiny (nie su to tazsie pripady hnacka, horucky, vysoky tlak a pod) ale cakaju vacsinou len kvoli tomu, ze mame strasne velky rajon a kym obehame vyjazdy, ktore boli nahlasene pred nimi. Zachranari maju mozno polovicu, lebo su tak rozdelene stanice.

dam priklad.

my ako pohotovost sidlime v Hnúšti a mame spadovu oblast:
Bánovo (Tisovec) - R. Zalužany
Skorušiná (Klenovec) - Ratkovské Bystré, Brusník

nebudem vypisovat vsetky dediny, nemam na to chut. teraz si zoberte, ze stanice zachranky su v tychto miestach.

Tisovec, Hnúšta, Ratková, Kokava n. Rimavicou

nam ako pohotovosti zachranari prepoja napriklad ten spominany zlcnikovy zachvat na Bánove. Je to pripad pre zachranku, podla priznakov to vedia urcite, ale zalezi od toho ako to ludia nadiktuju. z Tisovca na Bánovo je nejakych asi 8 km odhadom. to by bol vyjazd zachrankou z Tisovca. My ako pohotovost to mame 21 km na Bánovo a stale nie je iste ci tam pojdeme hned, ci nemame nahlasene dalsie vyjazdy. ale ak to prischne nam, tak otazka 10 min (pre zachranarov) ku pacientovi, je pre nas 30 minut minimalne. tymto som nechcel povedat to, ze mne sa nechce na tie vyjazdy chodit. ja mam svoju pracu rad, rad soferujem a rad pomaham ludom. ale preco je to takto u zachranarov toto odmietanie (neviem ako to inak nazvat) vyjazdov?

Ak som nejako urazil niekoho, tak sa ospravedlnujem, nemal som to v umysle, chcem len nejake normalne vysvetlenie... nic viac
nela.domová
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nela.domová »

mozem otazocku.. pred nedavnom sa stala situacia.. kamarat bol opity, ze k nemu volali zachranku.. ked prisla zachranka tak sa ale ako tak dal dokopy, a jedine co s nim sanitari prehodli par slov, teda presviedcali ho, aby isiel do nemocnice..on nechcel.. tak podpisal nejaky papier, s tym, ze do nemocnice nejde.. oni si opisali udaje z jeho karticky poistenca.. bude platit za vyjazd zachranke?? teda pride mu z poistovne papier, ze ma neieco platit?? vdaka
KeLon
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa KeLon »

Nebude. Pokiaľ by mali každému ožranovi účtovať zneužitie, tak by s tým mali nenormálne veľa papierovačiek a poisťovne zneužívanie nejak extra netrápi. Záchranku si asi aj tak nezavolal sám... Museli mu nechať záznam o zhodnotení zdrav. stavu, dole v pravo sú kolónky, ak tam nemá zaškrtnuté zneužitie, môže kľudne spávať, ale do budúcna slopať s mierou... :D
nela.domová
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

a ak mu ziaden papier nenechali?? co v takom pripade?? on je plnolety, pre doplnenie, len zena by ho asi zabila ak by mu domov dosiel nejaky papier, ze ma platit vyjazd zachranky lebo bol opity... :shock:
hej, vsak toto, ze on sanitku nevolal, tak ale ked uz prisli, nechcel robit problemy okoloiducej slecne co ich volala..tak si tam k nim do sanitky sadol, kecali tam spolu.. :lol: kde ho teda fakt ze presviedcali na nemocnicu.. a ked to vyslovene odmietol, potom tamto podpisal, podla ich slov to, ze odmieta ist do nemocnice...
len je otazne, ze ak by tamti zachranari napisali zneuzitie kdesi, tak mu to da poistovna cvakat??

//autoeditácia príspevku (12 Nov 2017, 11:14)
teda lepsie povedane, taku mam otazku, ze ci by tam mohli zachranari napisat, zneuzitie RZP pod vplyvom alkoholu? aj ked mu ani nebrali krv, ani nedali ziadne lieky..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

A ja si myslim, ze v tej sanitke si bola opita ty a boji sa, ze ti pride domov zaplatit za vyjazd a budes mat problem s rodicmi. Lebo inak si neviem vysvetlit to, ze preco by si sa tak velmi mala zaujimat o kamarata, o to ci bude jeho platit a ake peklo ho bude cakat doma od zeny. Kto nevie pit, ma smolu, nech si znasa za to vsetky nasledky, ci uz zranenia alebo zaplatenie za vyjazd. Tu mas strucne vysvetlene co poistovna moze urobit, takze je to vyslovene otazka na poistovnu, ze ako sa zachova a aj na zdravotnikov, ze aky zapis k tomu spravili: http://www.pluska.sk/spravy/z-domova/po ... iecbu.html Neviem ci sa v tomto pripade da povedat o zneuziti RZP, kedze tu sanitku volala nejaka okoloiduca (napriklad tvoj kamaratka, lebo sa o teba bala).
nela.domová
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

do tej situacie som mohla dotycneho cloveka dostat aj ja, moze byt aj taketo vysvetlenie?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Uprimne mi je uplne jedno tvoje vysvetlenie. Nikto z nas tu s nim nic neurobi a teraz je zbytocne plakat nad rozliatym mliekom. Velku rolu v tom zohrava najma sanitka, ze k akemu osetreniu doslo na miesto, co tam popisali a co poslu do poistovne. A potom ako sa k tomu poistovna postavi.
nela.domová
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

ok, vdaka
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

1. A ten "kamarát" už je plnoletý? Lebo ak nie, tak okrem faktúry za neopodstatnený výjazd môže zákonným zástupcom prísť aj doporučená zásielka zo sociálky alebo zo školy :lol:

2. "Kamarát" si nepamätá, čo v sanitke podpísal? Tak prinajhoršom zaplatí výjazd, čo nie je nejaká strašná suma.

3. Záleží aj od štádia intoxikácie. Kamarát kamaráta bol ožratý do bezvedomia, čiže výjazd záchranky bol opodstatnený. Našťastie nepadol, ani nemal iné viditeľné zranenia, tak mu v nemocnici len vypumpovali žalúdok a na druhý deň išiel domov. Poisťovňa mu ale naučtovala tú noc v nemocnici + ošetrenie. Výjazd neplatil. No aj tak to bola riadna pálka pre 20 ročného študenta...

Ale ďalší kamarát išiel cez leto do Tatier bez poistenia, zlomil si členok v nedostupnom teréne na túre a musel sa k nemu spustiť lekár z vrtulníka. Ten neviem, či to nespláca ešte do dnes.
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

Trochu to tu usmernim...

v prvom rade, on si sam zachranku nevolal. na KOSke budu mat cislo toho, kto volal, nech osetria jeho psychicky stav... je jasne, ked vidim niekoho na zemi, tak mu moze nieco byt.. ale co tak do neho drgnut, ze k*rva chlape si v pohode? zijes? naco do niekoho drgat.. zavolam zachranku, na to su tu, no nie? ludska sprostost, co viac dodat...

dalsia vec, od toho co podpisal v zachranke mu museli dat kopiu, a kedze nevie co podpisoval, tak tu kopiu nedostal.

ked si to zhrnieme, niekto zavolal na KOSku, aby tam prisli zachranari, oni si odpisali jeho udaje, opytali sa ho co mu je, spisali protokol, ktoreho kopiu "pacient" nedostal, odmietol prevoz do nemocnice, podpisal, pozdravil, zachranari odisli...

co viac? nic...
nela.domová
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

JE plnolety,

netusi, ale ze co hovorili zachranari, tak reverz, ze nechce ist do nemocnice a ze odmieta vysetrenie ci daco take
kolko cca stoji taky vyjazd?

"kamarat kamarata"?? ako ked ja pisem o kamaratovi co ozaj pisem o kamaratovi? :lol: :lol: :lol:

hej, vrtulnik, tatry, to je samostatna kategoria...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

nela.domová napísal:"kamarat kamarata"?? ako ked ja pisem o kamaratovi co ozaj pisem o kamaratovi? :lol: :lol: :lol:
Tak vieš, ja som si nevytvoril anonymný akože ženský nick prevažne na IT fóre, kde sú najmä muži, aby som sa opýtal na jednu špecifickú otázku. A už dekádu nie som teenager, takže by som nemal problém sa priznať, že sa mi XY rokov dozadu niečo také stalo, ak by to bola pravda. Proste kedysi na párty som sa bavil s kamošovim kamošom, že kde bol minulý víkend a on že v nemocnici a tak mi porozprával, čo sa mu stalo. Thats all.
Billy
Star
Star

Príspevok od používateľa Billy »

Faktom je, ze je to iba na poistovni, ako sa k tomu postavi. Kazdy pripad je posudzovany individualne a tym padom to moze zalezat aj od toho, ako sa uradnik, ktory dany pripad posudzuje vyspal. Cize jednoznacnu odpoved tu nedostanes, lebo tu nikto nie je jasnovidec. Ak sa kamarat boji zeny, tak najlepsie by bolo keby zavolal do poistovne ci uz k nim dorazil dany pripad a ak ano, ci budu od neho sumu vymahat. Ak budu, nech sa s nimi dohodne ze to pride zaplatit na pobocku a papiere podpisat osobne aby mu nic neprislo postou...
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kzS^ »

ked si len opity to neviem ale ked sa ti uz nieco stane ze potrebujes osetrenia ako CT,RTG,lozko, tak tam uz platis plnu sumu tusim aj za sanitku od KM lebo poistovna to nezvykne furt preplacat, cize kludne to moze byt aj 1000e a viac
Napísať odpoveď