kontrolujete svojho lekara ?
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: kontrolujete svojho lekara ?
Naco ti to bolo treba nakoniec?
Ja som si tiez myslel ze mam skvelu lekarku, mila, mudra, vzdy ma vyliecila( raz za 2-3 roky) az kym som nezacal studovat medicinu a nepresiel k lekarke pre dospelych. Zistil som ze mi za 6 ci 8 rokov neurobila ani raz krvny obraz, mat ho v poriadku MFP, lenze teraz sa zistilo ze mam krvne dosticky na hodnote 90-100 norma je okolo 250 +- 100 a nevie sa preco a ani kedy mi to zacalo, lebo pred 15 rokmi som to mal v pohode, odvtedy zaznam nieje. To ako na mne budu lekari zarabat to mi je jedno, len nech si robia svoju robotu to ti uz v poistovni nepovedia, preto treba mat naozaj lekarov znamych, je to na hlavu ale stare zname kym si neurobis sam tak nemas.
-
t0m4s3
Admin
Mam v plane to urobit. Vacsina pisete, ako su to mile zeny, resp. chlapi a ako im doverujete. Niekedy aj svine velkeho kalibru sa po svete prechadzaju s usmevom na tvari. Nedavno sa tu v CR prevalil pripad, kedy pani lekarka vyfakturovala na jednu pacientku 7M CZK, pricom u nej ani raz nebola.
-
p4ra
Redeemer
OK, ale co z toho realne mate vy? Nie je vam to v konecnom dosledku jedno?
-
t0m4s3
Admin
Ja z toho mam napriklad to, ze viem ze moj lekar neokrada mna a ostatnych ludi o peniaze zo zdravotneho poistenia. A ak nahodou ano, tak budem mat dobry pocit, ze som prispel k odhaleniu dalsieho z dlhej rady zlodejov v tejto republike.
Z dovodu odoslania elektronickej poziadavky na vydanie noveho europskeho zdravotneho preukazu (ktory je btw napisany po slovensky) som si v Dovere vytvoril login do tej e-poistovne. Ked uz som tam bol, tak som popozeral. Komu, za co a kolko. U mojich stalych lekarov (zubarka, obvodak, internista, ortoped, ocny) som nenasiel ziadne nezrovnalosti. U urazoveho chirurga som zistil, ze pocas mojho stavu po uraze si na mna dvakrat nauctoval zalozenie sadrovej dlahy/obvazu v celkovej hodnote do 100€. Bonzol som to cez formular na webe, ako sa to preverovalo dalej neviem. Zatial som nedostal ziadne stanovisko, je tomu tak mesiac. Myslim si, ze predovsetkym lekari ku ktorym nechodi clovek pravidelne sa spoliehaju na to, ze "sak on si to nema ako zistit" a neotalaju si priliat. Principialne som proti tomu, ja tiez nedostanem zaplatene za nieco, co nespravim.
-
Grim
Darca
"Každý kradne ako vie." Tebe to nijako neuškodilo, tak aký problém...nepoviem, keby ti tie peniaze potom chýbali...
je to z dani, respektive odvodov, nas vsetkych, taketo tupe vyhlasenia len odzrkadluju stav spolocnosti na Slovensku...
uvedom sa predtym ako nieco take napises
uvedom sa predtym ako nieco take napises
-
Grim
Darca
...samozrejme...ideálny stav by mal byť taký...takže to čo robia lekári len odzrkadľuje stav spoločnosti...a tým pádom aj moje vyhlásenia a názory...
podla tvojich vyhlaseni a nazorov sa s tym stotoznujes
Grim co to trieskas??? Prave taketo veci su jednym z dovodov preco v zdravotnictve chybaju peniaze. Ak sa k tomu kazdy postavi tak ako Ty, no tak potom fakt mozno slovakov oznacit len ako tupe stado. "Nekradne z mojho tak nech kradne dalej..." No to sme dopracovali teda 
-
Grim
Darca
...skôr sa k tomu stavim tak preto, lebo som už rezignoval na vieru v to, že by sa to mohlo zmeniť...z rozprávok som už vyrástol a to bude najskôr aj dôvod, prečo som prestal sledovať Slovenskú politickú scénu...
Tak to je celkom trefne a sedi to.Sice zijem na SVK,ale posobim v zahranici a po desiatke rokov zistovania ako to funguje v niektorych krajinach EU mi na slovakov tvoj vyrok presne sedi.k6 napísal:G Ak sa k tomu kazdy postavi tak ako Ty, no tak potom fakt mozno slovakov oznacit len ako tupe stado. "Nekradne z mojho tak nech kradne dalej..." No to sme dopracovali teda
A nic na tom nemeni to ze nadavam ako slovakovi sam sebe.Ako spolocnost je SVK tupe stado plne zlodejov a klamarov.
Urcite nemozno vsetkych hadzat do jedneho vreca,ale pomer"urcitych"ludi voci zvysku spolocnosti robi z SVK to co som napisal.
k6, ten urazovy chirurg bol v statnej nemocnici? ak sa financovanie lekarov poistovnami za 5 rokov vyraznejsie nezmenilo, tak by nemocnica mala za mesiac vykazat dohodnute mnozstvo vykonov. ak je pod limitom alebo nad nim poistovna jej ich preplatit nemusi. takze tie peniaze nesli v tomto pripade do vrecka lekara, ale "stratili" sa niekde v nemocnici. co samozrejme ospravedlnenie nie je.
za povsimnutie by vsak mohlo stat, to ze odvodni pediatri, najma sukromni, su plateni kapitacne, takze svojich pacientov nemusia osetrovat a aj tak dostavaju peniaze za kazde narodene dieta v rajone. to by malo byt IMNHO zmenene co najskor, lebo takto si odvodaci hlavne vychode, kde sa Romcata rodia jedna rodost mozu pekne plnit penazenky a prakticky nemusia pohnut prstom.
za povsimnutie by vsak mohlo stat, to ze odvodni pediatri, najma sukromni, su plateni kapitacne, takze svojich pacientov nemusia osetrovat a aj tak dostavaju peniaze za kazde narodene dieta v rajone. to by malo byt IMNHO zmenene co najskor, lebo takto si odvodaci hlavne vychode, kde sa Romcata rodia jedna rodost mozu pekne plnit penazenky a prakticky nemusia pohnut prstom.
-
Soviet
Darca
Dobre si je aj pozriet nazory pri svojich lekaroch, ak nejake uz maju, pripadne svoj napisat. http://www.nasilekari.sk/
Ja som zistil, ze prenos karty k terajsej asi nebol najrozumnejsi krok, nakolko ma skoro same negativne nazory
Ja som zistil, ze prenos karty k terajsej asi nebol najrozumnejsi krok, nakolko ma skoro same negativne nazory
Doriesenie situacie prislo vcera.. Jasneee... s takym menom ako mam ja pridu urcite na urazovu chirurgiu denne aspon styria... to sa clovek potom rychlo pomyli...
To teraz zato niečo dostaneš?
-
t0m4s3
Admin
Lekar dostane - nejaku sankciu. Aspon dufam.
-
vendo
Guru
zahrame sa na konspiratorov a mozeme si vymysliet ze lekari spolupracuju s poistovnami a teda si spolocne ulievaju penazky, ked to niekto takto nahlasi, uhraju to do autu, viac ta k tomu nepustia, detaily nedaju, a lekarovi nemusia dat nic, pripadne nejaku formalnu 10e zrazku zo mzdy

Všetko má svoje pre a proti ... na jednej strane by si na to rád upozornil, že sa niečo nekalé deje, no na druhej
si nechceš pohoršiť vo vzťahu medzi dotyčným lekárom. Nikdy nevieš kedy ho budeš zas potrebovať (zákon schválnosti
) a v akej situácii.
No keď si náhodou vybaví tvoje meno ...
si nechceš pohoršiť vo vzťahu medzi dotyčným lekárom. Nikdy nevieš kedy ho budeš zas potrebovať (zákon schválnosti
No keď si náhodou vybaví tvoje meno ...