Na základe akych udajov sa da identifikovat PC na nete?
Re: Na základe akych udajov sa da identifikovat PC na nete?
afaik mac adresa za router nejde
router ma vlastnu
smerovanie na nete ide cez IP, nie cez MAC adresy
a da sa zmenit MAC routera? a co to znamena NIC?
To heker: ani zmena browsera nepomohla aj to som skusal ak neveris mozes to otestovat - skus nieco downloadnut z hellshare.sk potom zmen ip, vycisti cookies a cache a potom nieco skus znova downloadnut a uvidis...
To heker: ani zmena browsera nepomohla aj to som skusal ak neveris mozes to otestovat - skus nieco downloadnut z hellshare.sk potom zmen ip, vycisti cookies a cache a potom nieco skus znova downloadnut a uvidis...
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja bezne stahujem z hellsharu tri subory zaroven - jeden napriamo a dalsie dva cez proxy servery. A nemusim ani cookies mazat ani nijake podobne harakiri robit. Mozno len ta IP adresa, ktoru si ziskal ako novu, uz bola v ten den pouzita na stahovanie niekym inym. Aj to sa moze stat...
ale ja som to neskusil raz skusam to casto a nejde to nikdy...skusim to este cez ten proxy server
//autoeditácia príspevku (16 Jan 2012, 12:17)
Ale aj tak by ma viac zaujimalo cez aky udaj hellshare detekuje uzivatelov. Podla mna by bolo zaujimave zistit co vsetko si dokaze "vytiahnut" alebo co dokaze do PC "vlozit" taky filehostingovy server
//autoeditácia príspevku (16 Jan 2012, 12:17)
Ale aj tak by ma viac zaujimalo cez aky udaj hellshare detekuje uzivatelov. Podla mna by bolo zaujimave zistit co vsetko si dokaze "vytiahnut" alebo co dokaze do PC "vlozit" taky filehostingovy server
-
vladenko007
VIP
Ako povedal lokkju MAC adresa
Ak si dokáže provajder čeknúť tvoju MAC napríklad routra tak podľa mňa aj Hellshare.
A to je asi najlepší spôsob lebo ta nejde zmeniť. A ak áno tak to není až také pohodlné ako zmeniť IP vypnutím zapnutím routra.
Ak si dokáže provajder čeknúť tvoju MAC napríklad routra tak podľa mňa aj Hellshare.
A to je asi najlepší spôsob lebo ta nejde zmeniť. A ak áno tak to není až také pohodlné ako zmeniť IP vypnutím zapnutím routra.
To, že si to provider dokáže zistiť nie je žiadne umenie, keďže si napojený na jeho routre, ktoré majú určite logy s pripojenými zariadeniami...Rovnako, ako ty si vieš pozrieť mac adresy pripojených zariadení na tvojom domácom routri...
Okrem toho...Keby to skutočne bolo filtrované podľa mac, tak myslíš, že by to šlo tým ľuďom, čo píšu, že po zmene IP im ide sťahovať ďalší súbor?
Btw...Môj router vie klonovať mac a nie je to o nič nepohodlnejšie, ako zmena IP pomocou reštartu routra, skôr naopak - stačí novú mac (pod ktorou bude vystupovať router) zadať cez administráciu, čo je záležistosť asi 4 klikov + zápis adresy...
Okrem toho...Keby to skutočne bolo filtrované podľa mac, tak myslíš, že by to šlo tým ľuďom, čo píšu, že po zmene IP im ide sťahovať ďalší súbor?
Btw...Môj router vie klonovať mac a nie je to o nič nepohodlnejšie, ako zmena IP pomocou reštartu routra, skôr naopak - stačí novú mac (pod ktorou bude vystupovať router) zadať cez administráciu, čo je záležistosť asi 4 klikov + zápis adresy...
skus mi vysvetlit ako by sa k hellsharu taka info dostalavladenko007 napísal:Ak si dokáže provajder čeknúť tvoju MAC napríklad routra tak podľa mňa aj Hellshare.
-
vladenko007
VIP
No neviem ale bavíme sa tu o tom ako helshare zistuje že daní PC už v ten deň stahoval a taktiež vravel že ani zmena IP nepomohla. Tak ma napadla len tato možnosť. Ja som o tom nepresviečal ja som skôr nahlas uvažoval že by to mohla byť možnosť. 
ale ved hovorim ze po novom (cca pol roka) nefunguje stahovanie dalsieho suboru ani po zmene ip ak neveris a mas dynam. IP a chut to otestovat do toho a uvidis sam ze to nejde aj cookies a cache som cistil dokonca aj striedal browsery - nepomohlo tokonyk87 napísal:Keby to skutočne bolo filtrované podľa mac, tak myslíš, že by to šlo tým ľuďom, čo píšu, že po zmene IP im ide sťahovať ďalší súbor?
-
vladenko007
VIP
Konyk87 on vravel že menil IP tak potom jedine ža ma staticku IP inak si neviem vysvetliť že jemu nejde a ostatným ano.
mam dynamicku ip ale pre istotu vzdy po reboote kontrolujem zmenu ip (lebo niekedy sa ip nezmeni na 1x)
-
hrban
Addict
MAC adresa sa nešíri mimo LAN/WAN... cez internet sa MAC nešíri, tá je čisto na identifikovanie strojov v podsieti, podľa mňa on nemá dynamickú IP, aspoň nie vonkajšiuvladenko007 napísal:Ako povedal lokkju MAC adresa
hoď nám prvé dve čísla IP adresy
-
Mek
Addict
To je net od telekomunistov - rozsah dynamickych IP adries. Je ich tam naozaj dost na to, aby sa ti zmenila na taku, ktora este v dany den nebola pouzita...
MAC adresa sa siri len medzi susednymi zariadeniami (aj to len ak je protokolom linkovej vrstvy Ethernet). Takze Hellshare k tvojej MAC adrese urcite pristup nema.
MAC adresa sa siri len medzi susednymi zariadeniami (aj to len ak je protokolom linkovej vrstvy Ethernet). Takze Hellshare k tvojej MAC adrese urcite pristup nema.
zaujimave je na tom to ze ked sa pripojim cez nejaky free proxy server na hellshare tak vtedy ma uz nezaznamena a mozem downloadnut dalsi subor - takze podla toho to vyzera ze uzivatelov detekuju cez IP lebo proxy meni len IP (pripadne lokalitu). Na druhej strane pokial by ta detekcia spocivala len v IP adrese tak by som mohol stahovat dalsi subor aj pri zmene IP cez router - teda po reboote
Hmmm...cele je to "zaujimave"
Hmmm...cele je to "zaujimave"
stale zabudas na to, ze z tej novej IP, co dostanes, uz mohol niekto stahovat pred tebou
pochopil by som keby sa to "nahodou" stalo zopar krat ale mne to nejde nikdy ani ked 5x za sebou rebootnem router a ziskam novu IP
Niekomu z Vas to funguje ked vystrieda IP bez proxy?
Niekomu z Vas to funguje ked vystrieda IP bez proxy?
caute, poradite mi cez aku proxy tahat subory z nejakeho uloziska? lebo com som bezne skusal, tak mi stranku nacita ale samotny subor nestiahne aj ked som skusal ponastavovat skoro cokolvek.
dakujem

dakujem