vratenie poistneho (kooperativa)
vratenie poistneho (kooperativa)
Zdravim, mam taky problem, ze mi kooperativa drzi poistne z 3 aut este z minuleho roka. Nejak by som to ani neriesil keby to nebolo dokopy 280€. Vsetky poistky som riadne zrusil, no zatial sa neunuvaju vratit alikvotnu ciastku spat. Na pobocke som uz ako doma, no tam ma len odbijaju neustale ze uz to urgovali. Poslednu poistku som rusil niekedy v juli cize je tomu uz pomaly pol roka. Nejaky know how na koho sa mam obratit, resp. niecim ich postrasit? Pokial viem poistovne nemaju stanovenu lehotu na vratenie poistneho ale cakat pol roka sa mi tiez nezda. 
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: vratenie poistneho (kooperativa)
Obavam sa, ze musis len cakat. Ja som predal Octaviu v juli a odhlasil ju hned. Na peniaze som cakal do 30.12.2011. Presne v den odchodu na hory mi prisiel sek, ktory som si bol nechat preplatit, takze som za to tankoval.
Niekedy im to strasne dlho trva. Nezabudni, ze poistovne a banky sa velmi neradi vzdavaju svojich penazi.
U mna konkretne sa jednalo o Komunalnu Poistovnu.
Niekedy im to strasne dlho trva. Nezabudni, ze poistovne a banky sa velmi neradi vzdavaju svojich penazi.
U mna konkretne sa jednalo o Komunalnu Poistovnu.
A aj si to nejako urgoval ci si tomu nechal volny priebeh? Mna nebavi cakat kym si zmyslia poslat peniaze, ja mam 30 dni na zaplatenie a oni mozu aj po 2 rokoch? Dnes som si pozeral kedy presne bola rusena posledna poistka tak dokonca v MAJI, co je uz neprimerane dlho.
Skusal si poslat pisomnu ziadost? Na tie niekedy uradnici reaguju lepsie ako na telefonaty a osobne navstevy.
pisomnu som este neskusal, co som cital v diskusiach tak k pisomnej ziadosti sa malokedy vyjadrili, dokonca aj ked boli posielane doporucene tak bez odozvy. zatial som volal len s nejakym brigadnikom na infolinke a osobne navstivenie pobocky. nechapem stale tomu ako mozu drzat moje peniaze tak dlho. keby to bolo 30€ tak to neriesim ale pomaly 300€ je uz dost. najlepsie keby mi niekto napisal cim im mozem pohrozit, ak im vlastne niecim mozem kedze ta lehota na vratenie nieje stanovena.
-
p4ra
Redeemer
O lehote neviem, ze ci nejaka je. Co sa tyka urgovania, tak som to neurgoval ziadnym sposobom.
Tak skus kontaktovat SOIku, mozno ti poradia hned a mozno ta odkazu na nejaku dalsiu instituciu, ktora sa zaobera poistovnami.
vidis to ma nenapadlo
diky chlapi
kolega im zavolal na infolinku (rusil zivotnu poistku), tam mu povedali ze do 3 mesiacov mu pridu peniaze na ucet, ale neprislo nic. zavolal este raz a potom dalsi krat, ale uz to nebrali, ako keby vedeli kto vola. dal osm mu moj telefon do ruky, zdvihli do 5 sekund, kolega nasraty im dost slusne povedal o oc ide a ze zavola na nich JOJku.. neverili by ste ale do 3 dni boli peniazky na ucte 
To mi pripomina, ze si musim pozriet, ci mi prisli peniaze z poistky, co som odhlasil pred rokom. Lebo sa mi zda, ze nie. Nejako som na to zabudol. To som mal asi 4 mesiace cerpanu poistku z rocnej platby. Nebude to vela, ale z principu..
prave som prisiel z "poistovne roka" a opat bez vysledku..budu to urgovat a uz to eviduju ako staznost.na otazku kedy uvidim peniaze nevedeli odpovedat, tak idem pisat list na hlavnu centralu
SOIka v pripade poistovne nepomoze. Tiez som riesil (vlastne este som nedoriesil problem) s Kooperativou. V tomto pripade ale nedlhuju oni mne, ale akoze ja im.
SOI ti povie asi tolkoto, citujem: "Oznamujeme Vám, že kontrola činnosti poisťovní nespadá do kompetencií Slovenskej obchodnej inšpekcie (ďalej len SOI), ani nie sme oprávnení zasahovať do zmluvných vzťahov, resp. posudzovať plnenie zmluvných podmienok. Podotýkame, že služby spojené s poskytovaním poistenia nie sú službami v zmysle zákona o ochrane spotrebiteľa."
A dalej: "Pre úplnosť dodávame, že dohľad nad finančným trhom v oblasti poisťovníctva vykonáva Národná banka Slovenska, so sídlom na ul. Imricha Karvaša č. 1, Bratislava."
SOI ti povie asi tolkoto, citujem: "Oznamujeme Vám, že kontrola činnosti poisťovní nespadá do kompetencií Slovenskej obchodnej inšpekcie (ďalej len SOI), ani nie sme oprávnení zasahovať do zmluvných vzťahov, resp. posudzovať plnenie zmluvných podmienok. Podotýkame, že služby spojené s poskytovaním poistenia nie sú službami v zmysle zákona o ochrane spotrebiteľa."
A dalej: "Pre úplnosť dodávame, že dohľad nad finančným trhom v oblasti poisťovníctva vykonáva Národná banka Slovenska, so sídlom na ul. Imricha Karvaša č. 1, Bratislava."
Mozno bankovy mmbudsman?
http://www.finance.sk/bankovnictvo/info ... ombudsman/
http://www.finance.sk/bankovnictvo/info ... ombudsman/
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
mne sa stalo presne toto iste .. peniaze nechodili .. jednoducho som prisiel na pobocku kde mi ju robili a rusili a povedal som ze neprisli ona ze poviem kolegini nech to urgentne vybavia .. do 3 dni som peniaze mal... ziadny krik ani nic
ing.zoidberg a kolko casu preslo kym ti vyplatili?
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
3dni po tom ako som prisiel na pobocku .. mozno 4 mesiace po ukonceni zmluvy
tak dnes mi prisli peniaze ale 64€, neviem ci si robia zo mna srandu alebo co to ma znamenat. sek prisiel v obalke postovej banky, ziadny sprievodny list k nemu, proste iba sek.
//autoeditácia príspevku (20 Sep 2012, 12:36)
je to normalne? rok a pol od zrusenia poistiek a peniaze mi stale neprisli..vyse 300€ mi tam drzia. ako to mam riesit?
//autoeditácia príspevku (20 Sep 2012, 12:36)
je to normalne? rok a pol od zrusenia poistiek a peniaze mi stale neprisli..vyse 300€ mi tam drzia. ako to mam riesit?
Nabehni na pobocku a kric.
Na pobocke som ako doma. Jedine naco sa zmozu je "budeme to urgovat" uz rok mi to hovori a nic z toho
-
mato951
Star
Povedz im nech ti zavolajú niekho vyššieho možno sa to pohne.....u otca to aspoň vždy tak funguje.