Zdravicko, nasim odisla stara Orava, dostal som teda bojovu ulohu vyhliadnut novy TV.
Otazka ci plazma alebo LED bola vyriesena hned, vzhladom na rozmery plazma vypadava. Maximum je teda 32", podmienky su - USB, relativne slusny obraz, zvuk a podpora mkv.. Cena do 400€, nie viac.
Keď už Samsung, tak od triedy D65xx. Je už ale drahy. Všetky nižšie modely, teda aj D5xxx aj D6000 za veľa nestoja, su tam mizerne panely.
Ked chceš kvalitny tv, tak by som trošku pritlačil na cene, už za cca 30€ naviac su podstatne lepšie tv. Napr. Philips 32PFL7406H (trošku slabšia podpora formatov, ale mkv zvlada. Plusom je Ambilight), Panasonic TX-L32E30, LG 32LV5500. Určite sa tych 30 eur oplati priplatiť.
Ten Panasonic som pozeral uz predtym, zaujalo ma na nom aj nahravanie programu na USB, no tych 430 € uz mi pride aj celkom dost.. V porovnani s tym Samsungom je to + 70 €.
Ono 400 je sice limit a je mi jasne, ze ten Panasonic bude o cosi lepsi, otazne vsak je, ci vazne stoji za to dat zan o tych 60 evri viac..
Kazdopadne to s tatkom preberieme, vdaka za tip, dalsim sa nebranim
Nie som nejaký guru do TV problematiky, no možno by som išiel do Samsungu D6xxx rady. Mám doma Samsung 40'' D5000 a Samsung 40'' D6100 a poviem ti že v tej kvalite je fakt rozdiel. Vždy som si myslel že moja D5000-ka ma krásny obraz, no keď som zbadal D6100 čo si kúpili rodičia tak som hneď zmenil názor. Oproti môjmu má oveľa krajšie farby (také sýtejšie, reálnejšie), nejaké tie internetové aplikácie a podsvietenie svieti aj od hora aj od dola, za to na mojom len od hora. Samozrejme je tam aj veľký cenový rozdiel vyše 120€, no už by som si asi priplatil za vyššiu radu.
Čo sa týka prehrávania z USB tak zatiaľ som nemal žiadné problémy. Číta to snáď všetky možné formáty. Čo sa o Panasonicu nedá povedať. Mám skúsenosť s kamarátovým Panasonicom G30 a nedokázal prehrať jeden .mkv film s ktorým som ja nemal problém. Pravdepodobne to bolo len špatne prekonvertované alebo ja neviem, no sťahoval viacej verzii a ani jedna nešla. Zaujímave, no Panasonic TV tiež prehrávajú .mkvčka , no to jedno nešlo.
Týmto ťa neodhováram od ničoho, ani nenahováram, píšem len laický názor. Každopádne nechaj si poradiť od Ryana Giggsa, vie čo píše a kravinu by ti určite neporadil. GL
Mkv je veľmi široky pojem, všetko neprehra ani Samsung. Nie je to MMC či PC, to zvladne podstatne viac ako ktorykoľvek TV. Väčšina videi, ktore Panasonic neprehra je spôsobena takou primitivnou vecou, ktora sa da vyriešiť jedinym klikom myši.
Ten D6100 je sice lepši ako D5xx, ale je to dosť zaležitosť panela, ktory tam je. A je to loteria aky ti dodaju.
Tak napokon som medzi najvacsich favoritov zaradil spominane LG 32LV5500 a Philips 32PFL7406. Cena je rovnaka, ktory z tychto dvoch je lepsia volba?
Rozdiel tam vidim vo frekvencii, kde sa pri LG uvadza 100 Hz TruMotion (co som sa dozvedel, ze je v podstate 50 ale prepocitavana), pri Philipse je to 400 Hz Perfect Motion Rate (tiez prepocitavana, "skutocnu" hodnotu sa mi najst nepodarilo)..
Ambilight nehra v podstate ziadnu rolu, navyse neviem ako by to vyzeralo, kedze TV bude v obyvackovej stene takmer dokonale vyplnat priestor pre televiziu a za nim bude cca 40cm prazdny priestor.