Pauza = rozchod?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
cmuk55
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Pauza = rozchod?

Príspevok od používateľa cmuk55 »

Nazdar všetci. Budem stručný a prejdem rovno k veci.S priateľkou sme boli spolu asi tak rok a teraz mi povedala že chce pauzu. Neviem ako to myslí ale mnohokrát pauza znamená koniec alebo úplné odlúčenie partnerov. Vzalo ma to a ťažko sa mi s ňou komunikuje, neviem či jej vôbec možem zavolať a porozprávať sa alebo nie. Jeden deň sa mi ona ozve v pohode sama od seba a potom na druhý deň po nej ani stopy a neozve sa.Keď sa jej potom ozvem ja tak neviem či som urobil dobre pretože je raz milá a inokedy pôsobí taká odmeraná až mám pocit že som jej radšej nemal ani volať. Podobne je to aj s písaním a to že napíše sama a na druhý deň nič.Boli sme spolu pred pár dňami v jednom bare a tam sa mi zdalo všetko v pohode,pohľady z očí do očí fajn rozprávanie.Pri odchode sme si dali krátku pusu a pobrali sa svojim smerom. O dva alebo tri dni to bolo podobné ale potom zase dva alebo tri dni ťažkej komunikácie a trápenia sa.Ja do jej hlavy nevidím a tak neviem ako to vníma a čo sa jej ženie hlavou.Ako keby chcela mať odo mňa pokoj a zároveň bola v isté momenty rada že je so mnou a že ma vidí. Jak by ste sa vy zachovali v takejto situácií?Najlepší by som rozhovor to je mi jasné ale ťažko sa rozprávať ked mi povedala že potrebuje pauzu a nechcem na ňu akosi tlačiť. Mám stáť pri nej a byť pre ňu kamarátom alebo je to už ukončené z jej strany a len sa nevie vymáčknuť a oznámiť mi to bezbolestne?

Vek 23+
zuzanuska
Professional
Professional

Re: Pauza = rozchod?

Príspevok od používateľa zuzanuska »

No je otázne, čo tou pauzou myslela. Lebo vždy je za tým niečo- chce mať viac času pre kamošky, alebo jej na vzťahu niečo prekáže, alebo....

ak už chce tou pauzou niečo vyriešiť (nejak som nikdy nebola zástancom pauzy, ale ok), tak čo tým chce vyriešiť? Aký je problém?

lebo pauza je podľa mňa len nejaký odklad toho, čo má prísť (väčšinou teda rozchod), ak si dvaja nevedia vyjasniť, čo im vo vzťahu chýba.. alebo ona sa na niečo sťažovala a ty si nereagoval, a už nevie, čo má robiť? či čo je vo veci?
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

Pauza = rozchod?

Ano.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Môžem Ti povedať ako dopadla jedna moja "pauza" po viacročnom vzťahu:

Ja: Čo sa deje?
Ona: Nemali by sme sa nejakú dobu stretávať.
Ja: Jasne, pohoda.
Ona: Naozaj?
Ja: Áno, v pohode.
[pár týždňov peklo v mojom živote, nespal som, nejedol, hnačky, zle mi bolo jak volovi v záprahu, ja som to nikdy nevzal ako pauzu, ale ako koniec, od jej prvej vety].
Stretli sme sa po pol roku, na jej požiadanie, že ma potrebuje vidieť:
Ja: Ako sa darí?
Ona: [Kopa bla bla bla bla]. Mám priateľa, sme spolu už 5 mesiacov.
Ja: V pohode. [úplný pokoj, úsmev, kľud]
Ona: To naozaj? [plač].
Ja: To bude v poriadku, uvidíš. Ak ma budeš potrebovať, budem tu pre Teba.
Ona: Ty nemáš nikoho? [plač].
Ja: Nie, chcela si pauzu...[a odišiel som].

Zmier sa s tým, nechaj to tak, nerieš to. Pauzy nefungujú, sú len nechceným predĺžením niečoho, čo sa už dávno skončilo.
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

jeden ak navrhne pauzu tak aj za tým aby si mohol bez výčitiek zasexovať s niekým kto sa mu zapáčil...a potom pricupká že pauza skončila, všetko je ako pred tým, nič sa v podstate nestalo..... smutné :?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...pauza nieje riešenie...postavený pred požiadavku na pauzu by som ju zásadne odmietol s tým, že buď rozchod, alebo žiadna pauza nebude...
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Podľa jej správania mi to pripadá tak, že vzťah bol pre ňu obťažujúci a potrebovala voľnosť. Prečo, to neviem povedať, aj keď je vysoko pravdepodobné, že je v tom niekto iný a skrátka Ty si už na príťaž.
Ja osobne na pauzu vidím jedine dva dôvody - buď výrazné názorové nezhody, alebo prítomnosť tretej osoby. Pokiaľ toto partneri nedokážu preklenúť, resp. tu z jednej strany nie je vôľa, tak obidve tieto eventuality potom ústia do jediného - rozchodu. Obávam sa, že práve toto je Tvoj prípad. Myslím si, že nemá dostatok odvahy Ti to povedať narovinu a možno sama v sebe zvádza morálny boj. Každopádne skús to prijať, ako fakt.
Nič, ako pauza neexistuje.

uplink ku Tebe jediné - Like a Boss!

//not the only one...just the best one :wink:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Grim - wrong answer. Ak chce pauzu, tak jej ju nechaj. Len predlžuješ nevyhnutné. Zárodok tejto myšlienky je ako rakovina. Ak jej dáš utimátum, zhoršíš situáciu...10 násobne. Ženy nenávidia ultimáta, obmedzovanie, etc.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

uplink, len tolko k tebe.
Prílohy
Flawless.jpg
Flawless.jpg (46.42 KiB) 2337 zobrazení
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

...avšak trvalo mi roky, než som dospel ku tomuto "postoju". Býval som patetický, bojoval som až za hranice zdravého rozumu, dával ultimáta, vymýšlaľ fail fail stratégie, postupy, skúmal, zbytočne sa trápil, rozmýsľal, vymýšľal si falošné nádeje a hľadal ako sa zachrániť na odtrhnutom steble, robil divadlo a scény a snažil sa vzkriesiť to, po čom už ani prach neostal. Výsledok bol však vždy podobný, bolelo ešte viac, dlhšie, intenzívnejšie a raz to bolelo a zabolelo až na hranicu samotnej existencie...

...[r]evolution :) a neviem nájisť obrázok s tým velociraptorom, kde už boli len kosti a text: "I should have rather evolved, than talk about useless stuff", alebo niečo v tom zmysle.
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

dovod pauzy? for fun for sex? ci len tak mam v pi*i na lehatku?
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

To spravila aj moja segra neviem prečo hlavne že došla s revom domov...pauza je chu**** ako písal grim buď to ukončiť hned alebo proste nejako problém vyriešiť :/
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Pauza je mýtus.
lukasM
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa lukasM »

Poprosím modov, aby všetky odpovede zmazali a nechali len uplinkovu, pomože to najma dotyčnému a vlastne všetkým, ktorí sa v takejto situácii nachádzajú. Ďakujem :)

//len tak na okraj úplne súhlasíam s uplinkom
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

V rámci Voltairovho „Aj keď hlboko s vami nesúhlasím, urobím všetko pre to, aby ste mohli svoj názor slobodne hlásať“
By sa nemalo mazať nič.
Vždy je lepšie ponuknuť viacero možností a poukázať na jednu ako najlepšiu, než slepo pretláčať len tú jedinu a ostatne nenechať ani odznieť.
[pardon za môj filozoficky offtopic :smt033 ]
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

uplink klobuk dole, ja by som jej tu pauzu otrieskal o hlavu...
Loomy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Loomy »

prilis malo informacii - musis zistit preco chce pauzu, co jej vadi na vasom vztahu. a ked bude aspon trochu uprimna, tak budes vediet na com si..
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

u mna pauza zafungovala. Potreboval som sa uistit, po dvoch tyzdnoch som mal jasno a boli sme opat spolu.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

t0m4s3 napísal:u mna pauza zafungovala. Potreboval som sa uistit, po dvoch tyzdnoch som mal jasno a boli sme opat spolu.
Tak to si asi jeden z mála. Inak súhlas s Lumirom, pauza = rozchod. Odskúšané.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:u mna pauza zafungovala. Potreboval som sa uistit, po dvoch tyzdnoch som mal jasno a boli sme opat spolu.
a ste spolu až do teraz?
Napísať odpoveď