port scanning attack

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
master23
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

port scanning attack

Príspevok od používateľa master23 »

ESET mi v poslednom case od kedy som na intraku v Prahe detekuje port scanning attacky, dokonca aj DNS cache poisoning attack a tusim aj ARP (nie som si isty ci sa to tak pise).
je to vacsinou jedna kontretna IP adresa, par razi to boli aj 2 ine IP adresy.
vacsinou to bolo skenovanie portu 139- netbios.

ak sa nemylim, tak port scanning attack znamena, ze niekto hlada dieru ako sa dostat do vasho PC. nastastie,aspon dufam, ze ESET to blokuje.

co to teda vlastne znamena? niekto sa tu hra na hackera? nemal by nieco admin siete s tym robit?

a este dodam, ze som zistil aj mena tych dotycnych, len sa mi nezda, ze by dievca co studuje medzinarodny obchod vedelo robit taketo veci :D
ale raz to bol aj chalan co studuje informatiku na magisterskom stupni, tak to uz mi stalo za uvazenie. a to dievca som rozmyslal, ze len niekto chodi cez nu aby sa to nedalo zistit (nie som expert na PC, ale aspon takato je moja teoria)
dakujem za postrehy a rady.
Trapas
Light Expert
Light Expert

Re: port scanning attack

Príspevok od používateľa Trapas »

prosím nech sa niekto komu sa to už stalo alebo má o tom info vyjadrí do témy, pretože sa mi už stala podobná situácia tak som zvedavý :)

//autoeditácia príspevku (21 Jan 2012, 19:09)
a ináč ako si zistil mená tých akože hackerov :?:
master23
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa master23 »

nslookup v cmd, zadal som ich ip adresu. tam to vyhodilo akokeby ich adresu, u nas na skole ma kazdy student unikatne prihlasovacie meno vo forme xname. a prave to xname tam bolo, potom som to uz iba dal na skolskej stranke vyhladat podla xname a vyhodilo mi to tych studentov.
mARILYN mANSON
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa mARILYN mANSON »

Nazdar, potreboval by som pomôcť. Nechcel som zbytočne zakladať novú tému preto píšem sem.

Mám Win 8 a Eset smart security 7 a som na domácej sieti, mi Eset vypisuje "Blokovaný UDP Port Scanning útok" a Zdroj: a je tam vypísaná IP. Som pripojený na domácej sieti, cez ethernet kábel, takže neviem či to skutočne môže byť nejaký skutočný útok, alebo len robým paniku. Ospravedlňujem sa niesom expert. Ďakujem za pomoc.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

aka IP je tam? lokalna?
Napísať odpoveď