Netoci sa jedno koleso ??

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Netoci sa jedno koleso ??

Príspevok od používateľa Gothar »

To je este nic, kdesi tu bol aj obrazok ako si niekto dal retaze na predne kolesa BMWcka :)
ultimate222
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ultimate222 »

no, zas az tak zle na tom nie som :D
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

ultimate222 napísal:udelenie vodicskeho preukazu absolutne nijak nesuvisi s tymto ... podla teba by mali mat vodicak len ti, ktori sa perfektne vyznaju do aut co sa tyka motoru, suciastok a podobnych veci ? IMHO si kusok mimo ... milujem takychto majstrov sveta vo vsetkom
nevravim, ze kazdy clovek ked lezie z maternice, ze vylezie s 19-tkou vydlicovym a racnou z gola sady v zaolejovanych rukach. nechci mi povedat, ze na udrzbe pocas kurzu v autoskole niekto nemal rozdelenie naprav, ich vyznam a princip fungovania. to proste neverim tomu, ze autoskola v dnesnej dobe nema diferak s prierezmy aby si to kazdy mohol pozriet ako to funguje... to je uplny zaklad pri aute. kto nevedel pochopit princip diferaku v autoskole, to uznam. ale instruktor na 5 000 % spominal, ze ked mas zaradeny rychlostny stupen, auto sa nehybe a jedno koleso hrabe a druhe nie tak to robi diferak.

tak teda ja, podla teba "majster sveta vo vsetkom" ti to zopakujem zase, ze takychto idiotov mas na ceste tisice, tak ako niekto predomnou pisal, ze sadnut do auta a vytlacit z toho 200. vid Konček.. jeden z mnohych palmexmanov
ultimate222
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ultimate222 »

ver tomu, ze ja ked som robil autoskolu pred 3 rokmi tak ziadnu udrzbu sme nemali, nie to este vysvetlovanie diferaku
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Nič v zlom a nič proti Tebe, ale potom to tak na cestách aj vyzerá. :? Nevravím, že musia začínajúcich šoférov učiť robiť generálku, ale základné oboznámenie s princípom fungovania jednotlivých prvkov v aute by proste malo byť základom získania VP. :nono:
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

nechcem trepat ale nemohli zamrznut tie lamely ci co to je z rucnej ? mne sa to uz stalo . mal som to pojekazene a tie lamely sa zasekli a koleso sa netocilo :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

ake lamely z rucnej myslis?
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

nevolaju sa lamely ? tusim ze som mal bubny vzadu vtedy to bolo na starom aute (Astra G Caravan 2.0Di) a ked som rucnu na noc v zime zatiahol rano som ju neodbrzdil .. paku som dole dal ale tie brzdove lamely ci co to je zostali zaseknute a brzdili mi koleso .. musel som pockat bud do poobedia kym to trosku nepovoli .. skusal som to aj rozbehnut ci nepovoli ale auto sa ani neposunulo iba hrabalo .. ked auto islo prec novy majtel hovoril ze co sme s tym autom porobili ze tie lamely boli pokazene ze sa zasekavali .. viac ti povedat neviem .. ak sa slovo lamela nepouziva a je to nieco ine tak si ho nahradte v celom prispevku :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

jaj, oblozenie... na bubnoch sa volaju pakne... lamela je nieco ine... kazdopadne dotycny ma predokolku a netoci sa mu predne koleso... ale inak dobry postreh, niekedy naozaj rucne brzdy v zime zamrzaju :)
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

to som nepostrehol ze ide o predne :) sorry
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

Aj to je pravda, rucna vie v zime narobit viac neplechy ako osohu... Mne konkretne na sluzobnom Transporteri T4 nemrzli oblozenia, ale lanka rucnej brzdy... Premazanie a rozbehanie laniek povacsinou nepomohlo, lebo manzety (alebo prachovky ked chcete) uz pustali vodu tam, kde nemala byt. Ale to su kotucove brzdy, nie bubny. Ci zvyknu mrznut pakne, to neviem povedat, ale mne na vetrieske nikdy nezamrzli :D
Gyrxiur
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gyrxiur »

Je to diferak, koleso, ktore nema odpor sa kruti naplno a to s odporom vobec, ak to chces eliminovat, je taka finta, ze z lahka stlacas brzdu, tym padom budes mat odpor na oboch kolesach a budu sa krutit obe, samozrejme sa ale bude to koleso co stalo, krutit pomalsie.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

Prosím vas kedže sa tu bavíte o diferenciáli..je tam nejaký interval kedy treba v diferenciáli a rozvodovke meniť olej? A čítal som že ak má auto spojku typu Haldex že je tam aj nejaký filter čo je an tom pravdy?a kedy treba meniť olej či sa len dolieval alebo kotntroluje alebo ako to je?

//autoeditácia príspevku (18 Jan 2012, 14:02)
lebo ked mi kontrolovali olej v prevodovke pri GO ked som to auto kupil co malo vtedy nabehanych 83000 km cca aj nejaké drobné mi mechanik povedal že ked ten olej pozerali tak ževraj bol čistý tak neviem asi to nehám ešte tak či? Lebo nemám udaj o tom či sa stým olejom niečo robilo v prevodovke v rozvodovke a v diferenciali či vobec bol menený
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

V prevodovke a diferenciali sa standardne olej nemeni, ale ak sa niekto chce o auto postarat nadstandardne, tak ho vymenit moze. Niekto tu aj pisal, ze ho menil asi po 130 000 km a bolo potom citit, ze radenie ide lahsie. Proste uskodit to nemoze, ale tiez to nie je nutnost, pretoze ten olej nie je namahany tak ako keby bol v motore.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

vo vela novych autach je dokonca vymena oleja v diferenciali podmienena akrobatickymi vykonmi mechanika a dlhou časovou dotaciou servisneho ukonu - a cieleny efekt pritom minimalny - v diff. ma olej trosku ine podmienky, ako v motore - nepodlieha tolkym vplyvom degradujucim jeho kvalitu a vlastnosti :-) :-) ... diferencial nieje prakticky nic ine, ako prevodovka so stalym prevodovym pomerom - ziadne vysoke otacky, ziadne vysoke teplotne namahanie, ziadne striedave zatazenia ... priam idealne podmienky :-) - porovnatelne je to so strojnymi malo namahanymi prevodovkami, v ktorych sa naplne menia napr. po 25000 hodinach - prosim, tolko tie automobilove diferencialy nenabehaju nikdy :-) ... takze bych se na to vyprdnul :-D
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

aha takze to nemám nejako riesit
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...v prevodovke urcite olej menit treba, to, ze prevodovky maju dozivotne naplne je hlupost... rovnako to je aj s diferakmi, kde sa vsak vymeny riesia vacsinou iba pri samosvoroch...
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

dobre ale kedy sa to má meniť?po kolko km?a kedze neviem kolko to uato ma realne nabehane?tak asi vymneit ci?? ale zas ked mi mechanik vravel ze je to ciste?? tiez si osobne myslim ze dozivotna napln neexistuje lebo ten olej starne casom a straca svoje vlastnosti..takze neviem
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

to tiez nie je exaktna veda... od 15 000km pri zavodakoch po 150 000km v beznych autach... vymen, ked budes mat nejake peniaze a akurat bude auto v servise, resp. to pripoj k programu, ak mas naplanovany nejaky vacsi servis... tam to ani tak nezaboli co sa tyka financii... zase az tak to nenahli...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

v diferaku by som nemenil pri beznom aute ... samosvor je zas nieco ine

v prevodovke - po 150tkm (pokial by ale nebol vplyv na radenie, tak vobec, pac nepredpokladam, ze niektore z aut na ktorych teraz jazdim vydrzia viac, ako 200 000 v nejakom rozumnom, trvale udrzatelnom stave :-D )
Napísať odpoveď