Problém s routrom?
Problém s routrom?
Asi 3 dni máme problém s vypadavanim internetu. Ale je to o to zaujímavejšie že problém nie je asi u poskytovateľa internetu ale v routry pretože to vypadáva nejakým zvláštnym systémom. Na router máme napojené 2 notebooky cez wifi, satelit ktorý cez wifi ťahá tie nejaké kódy alebo niečo také a susedov pc cez kábel. Prvý krát sa mi ozval sused že mu nejde net čo bolo zvláštne kedže u mňa všetko fungovalo tak som reštartoval router a všetko bolo v poriadku. Neskôr som ho opäť reštartoval lebo sa mi nešlo pripojiť cez mobil tak sa opäť ozval sused že mu nejde neskôr zase nešla TV. A nejak tak sa to opakovalo stále dokola. Tak som dal obnoviť nastavenie a bavil som sa s tým dosť dlho. Už keď som si myslel že je router nefunkčný tak som zašiel do obývačky a pozerám TV ide, čo nebolo možne keďže mi ani jeden notebook ani mobil nešiel pripojiť na router. Tak som ešte raz skúsil ten tvrdy reset (či obnovenie nastavení či ako sa tomu hovorí) a teraz mi ide pripojenie cez notebooky a aj mobil no zase nejde TV a ani sused. V čom je problém?
Re: Problém s routrom?
osobne mi to príde ako keby si mal na routeri primaly dynamicky rozsah adries pridelovanych DHCP, takze - kto driv prijde ten driv mele - nastav. Routera, DHCP, a dhcp range nastav od 10 do 120 to by malo stacit