Netoci sa jedno koleso ??

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Netoci sa jedno koleso ??

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

...aby nedoslo k nedorozumeniu, hovorim o prevodovom oleji....
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

narazal som na dovod, ze " s diferakmi je to rovnako a olej sa meni hlavne v samosvoroch" ...

v samosvere, v mechanicky uzamykatelnom diffe - ANO ... v beznom diferenciale - ZBYTOCNE :-)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Pravidlo autorizovanych servisov je, ze prevodovkovy olej menia pri vymene spojkoveho setu (Tzn. oblozenie, lozisko, zotrvacnik)
Mne ho menili pri 127000km a postrehol som mierny rozdiel v tom, ze teraz radim pomali malickom. Nie, ze by to bolo predtym zle ale hlavne v zime isla prevodovka trosicku tazsie.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Asi bolo oleju zima, tak stuhol :mnau:
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

niekde udavaju, ze olej v preodovke netreba menit, ze je dozivotny. ale slovko "dozivotny" je pre niektore servisy 150 000 - 200 000 km. vid VW... Ja som menil na Pajere olej v prevodovke. v pridavnej mal este paradnu farbu, ako novy, ale v prevodovke, to uz bol len nejaky oranzovy blivajz... po vymene, ide prevodovka lahsie, respektive radenie rychlosti je lahsie. este diferaky musim vymenit, len musim trosku nasetrit na ten Castrol 75W-90 lebo to pekne ukrada z vyplaty...

OT: jeden mantinel u nas v mototechne mi povedal, ze si nemam brat Castrol, ale GRAND-X .. ze to je uplne to iste, len je ina znacka. nepoviem nic, keby mi povie, ze si vezmo British Petrol to mas ako Castrol.. ale grandx rovnat ku castrolu to nie je rozum.. grandx by som asi ani do vetriesky nedal.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

grand-x vyraba omv a bali sa to kdesi tu na slovensku... cena vyborna, ale kvalita priemerna... do skodovky by som to mozno riskol...
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

aa castrol značka olejov je dobra? je to kvalita?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

vsetky znackove oleje su do beznej premavky dobre... z tych beznych druhov je to vsetko v podstate to iste, nelisia sa ani cenou... avsak vzdy sa odporuca davat ten isty olej, aky bol... ak to nie je mozne, tak aspon olej rovnakej specifikacie...
Fuxxo
Darca
Darca

Gyrxiur napísal:... je taka finta, ze z lahka stlacas brzdu, tym padom budes mat odpor na oboch kolesach a budu sa krutit obe, samozrejme sa ale bude to koleso co stalo, krutit pomalsie...
Este musim podotknut nieco ku tomuto. Neviem ako je to u inych vozov, ale VW koncern zhruba od roku 2000 robi taku fintu, ze ked stlacis brzdu, tak ti riadiaca jednotka automaticky odpoji privod paliva. Schvalne si niekto skuste rozbehnut auto na dvojocke zhruba tych 3k otacok a drzte tych 3k otacok a zlahka sliapnite na brrzdu. Za normalnych okolnosti (samozrejme na suchej ceste) by sa motor "hadal s brzdami, kto dalej dosika". Ale motor sa bude spravat ako keby ste nemali nohu na plyne. Je to robene hlavne kvoli nudzovemu brzdeniu, lebo je logicke, ze ked slapes na brzdu, tak nebudes pridavat... Cize v takomto pripade by som to zhrnul tak, ze pokail je auto so zadnym nahonom a hrabe len jedna strana, tak mierne pritiahnut rucnu aby sa pribrzdilo koleso v zabere. ESP je tiez dobra vec, ale tam je to vsetko o elektronike v spolupraci s brzdami a ABS, popripade ASR. Ale ked clovek zastane v kopci na lade a caka, ze sa pohne, lebo ma ESP, tak mu drzim palce ;)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tento system som akurat teraz v lete "testoval" a medzi stlacenim brzdy a odpojenim plynu je casovy rozdiel asi 1-2 sekundy. To by na pohnutie kolesom malo stacit.
Fuxxo
Darca
Darca

ano, to mas pravdu, to sekundove oneskorenie som spozoroval aj ja. ale myslim, ze mozem povedat za oboch, ze sme to neskusali v tom onom pripade pri hrabani na mieste. ja to velmi ani skusat nebudem, mam ESP-cko, da sa vypnut, ale najradsej by som to vyskusal na aute bez ESP..
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No teoreticky by to malo fungovat. Zaradis jedna, pustis spojku, koleso na lade sa roztoci a kratkymi stlaceniami brzdy skusis rozhybat aj druhe koleso. Ak budes brzdu drzat pridlho, tak motor asi zhasne. Chcel by som to skusit, ale momentalne su cesty v takom stave, ze bud na nich lad nie je vobec alebo je po celom povrchu. Musim hladat pozornejsie :)
Fuxxo
Darca
Darca

dujdi ku nam, tu mas minimalne 5 kopcov kde to mozes odskusat :D mozno to vyskusam, ale v dnesnom rozvrhu po sluzbe mam vymenu oleja a silenblokov na spolujazdcovej strane. netusim ako ich nalisujem, ale spravit to musim :)
Napísať odpoveď