Štúdium na STU

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
cyko-sk
Amateur
Amateur

Štúdium na STU

Príspevok od používateľa cyko-sk »

Popri iných veciach som na Facebooku narazil na jednu page, ktorá ma zaujala názvom. CHCEME TVOJU HLAVU. To som ale ešte netušil o čo ide, a zrazu ľaľa, kampaň ako vyšitá. http://www.chcemetvojuhlavu.sk Ja ako starý odchovanec UK nemám pocit, že by som bol na tom horšie ako STU. Vy čo ste študovali, myslíte si, že naozaj je na tom tá STU tak dobre ako hovoria. Hľadal som aj tie prieskumy, ale nikde som ich nenašiel.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Štúdium na STU

Príspevok od používateľa Rubiki »

Robia si kampaň a snažia sa získať študentov... neviem čo je na tom také zlé :)
cyko-sk
Amateur
Amateur

Len či je to s tým uplatnením naozaj pravda?! A ak to robili ich žiaci, tak ostuda! http://validator.w3.org/check?uri=http: ... juhlavu.sk
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

No podľa hodnotenia VŠ v kategórii technických škôl STU skončila najlepšie.
O tom aké sú uplatnenia absolventov fakt neviem a ani ma to nejak nezaujíma.
Tá stránka ako som si všimol aj tak len odkazuje len na stránky jednotlivých fakúlt STU.
Skôr si myslím že absolvent má šancu jedine ak má aj vedomosti v odbore pretože VŠ na slovensku sú sami o sebe nekvalitné.
cyko-sk
Amateur
Amateur

Nemáš zdroj na to hodnotenie?
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Ale nechapem naco by si robili kampan, vsak aj tak maju dost studentov.
noone
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa noone »

Kvalita studentov prudko klesa. Maturantom chybaju zakladne znalosti matematiky. U nas nastupovalo do prveho rocnika 1100 a koncilo 400. Zjavne teraz ani taketo sito nestaci. Poslednych par rokov je to naozaj zle.
S uplatnenim je to velmi dobre. Pokial viem tak nasa fakulta mala 1-3% nezamestnanych absolventov. Na SK je nedostatok strojarov, informatikov, automatizerov, elektrotechnikov. Len malokto to povazuje za zaujimave zamestnanie. Pritom tieto pozicie su vacsinou platene nadstandardne.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

cyko-sk napísal:Nemáš zdroj na to hodnotenie?
http://arra.sk/hodnotenie-vysokych-skol

V každom prípade to máš jedno teraz je aj tak polovica študentov na zahodenie a rozprávať sa o uplatnení keď tí ľudia tam chodia po titul a nie po vedomosti je smutné.
cyko-sk
Amateur
Amateur

Pozri, ja som vyštudoval MATFYZ a môžem zodpovedne povedne povedač, že do praxe mi to nedalo absolútne nič. Buď veci,ktoré som už vedel, alebo nezmyselné teórie, ktoré sa 99% študentov iba nadrví a ich použiteľnosť pre nich v praxi sa rovná nule
Dinnamo13
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Dinnamo13 »

cyko-sk napísal:Pozri, ja som vyštudoval MATFYZ a môžem zodpovedne povedne povedač, že do praxe mi to nedalo absolútne nič. Buď veci,ktoré som už vedel, alebo nezmyselné teórie, ktoré sa 99% študentov iba nadrví a ich použiteľnosť pre nich v praxi sa rovná nule
On tu hovoril ohladom technických škôl,nie prírodovedných, presne ako si povedal, mal si ťažkú školu, lenže do praxe ti nič nedala, nemáš šajnu o nejakých čerpadlách, výrobných postupoch atď. (myslím si). Takže to nemôžeš porovnávať s klasickou technikou.
cyko-sk
Amateur
Amateur

Môžem, lebo mám aj aplikovanú informatiku, takže to môžem posúdiť a výsledok je rovnaký.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Tak v prípade odboru informatika sa dá porovnávať s kadečím lebo ho vyučujú prírodovedecké a aj technické školy...už len čakám kedy s tým začnú humanitné....
Študentov informatiky je vo všeobecnosti extrémne veľa. Len na FEI sa vyučujú dva rôzne informatické odbory a o FIIT ani nehovorím. Na technické školy by som sa pozeral s úplne iného uhla...nie s pohľadu informatiky ale s pohľadu odborov ako elektronika, strojárina, chemické inžinierstvo a pod...
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Niektory hovoria, ze vysoka skola nieje nato aby ta nieco ucila co vyuzijes (asi blbo povedane, ale lepsie slovo ma teraz nenapadne) ale aby ta naucila rozmyslat a hladat riesenie atd. atd.
Ozzys
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Ozzys »

STUčka je v podstate dosť kvalitná vysoká čo sa týka tých našich. Jedine čo je na nej asi mínus je ako vo vačšine chýbajúce peniaze na veci, ktoré sú nevyhnutné...
Napísať odpoveď