No zdravím,
Ešte dávnejšie som založil tému na túto otázku, kedže som ju nenašiel tak zakladám novu. TV som zatial nekúpil tak sa to pýtam znova.
Chcel by som kúpiť full HDTV, uhlopriečka stačí 107cm a chcel by som mať čo najkvalitnejší obraz za čo najlepšiu cenu. Limit je 500-600eur. Najradčej by som kúpil ledkoví LCD no neviem či tu nájdem kompromis s kvalitou obrazu.
Dajte nejaké typy
pozri rozne shopy ,pozri ceny tv ,pozri recenzie tv v tej hodnote a recenzie konkretnych tv ,kazdy ti poradi podla toho co ma doma to je u tychto veci skor pravidlo ,dalsie vec ,radsej chod do obchodu a pozri svojimi ocami co sa ti najviac paci ,upozornujem ze aj ked budes mat hociaku telku hoci aj s triple full hd a neviem co este tak obraz bude rovnaky ako na inych ked na tom planujes pozerat iptv alebo hocico ine ,samozrejme su aj konzoly aj br . no volnym okom vyberies najlepsie ,kazdopadne v tejto cene maju telky v dnesnej dobe naozaj vsetko vratane zbytocneho 3d ,lan konektoru ,usb portov az po vsetky typy vystupov .
damiamarl napísal:Najradčej by som kúpil ledkoví LCD no neviem či tu nájdem kompromis s kvalitou obrazu.
Dajte nejaké typy
Za tu cenu a pri tej uhlopriečke to u lcd obrazovy kompromis bude. U plazmy by si pochodil oveľa lepšie.
Pozri niečo z tohto: SHARP AQUOS LC-40LE630E (SHARP AQUOS LC-40LU630E - rozdiel je v dizajne), LG 42LV5500 (LG 42LV570S- rozdiel tiež v dizajne a tuneri), PANASONIC VIERA TX-L42E30E.
A ako je to u týchto kvalitovo? Lebo veľa známych čo kupovali TV im sa po krajom začal kaziť obraz. Je tam vidieť že to má všetko možné, čo z týchto uvedených je podľa teba z hladiska kvality najlepší?
Ako sa po krajoch zacal kazit obraz? Tomuto nejak nerozumiem. Ak sa pokazi, tak vsade, nie po krajoch. Ak myslis nerovnomerne podsvietenie, tak to sa casom nemeni, to je bud zle od zaciatku alebo je to ok.
Z tychto imho Sharp pripadne Panak.
myslím tým rozmazanie farieb, ktoré nebolo spôsobené zmagnetizovaním obrazovky alebo niečím podobným. Presnú príčinu neviem, tiež opísať problem. Díky tak po niečom sa rozhliadnem, ak by som natrafil na niečo ine čo sa mi bude pozdavať, napíše sem a spýtam sa na nazor
no hej. A podľa čoho viem zistiť a posudzovať kvalitu obrazu, myslím tým kontrast počet farieb a ja neviem čo ešte. Nemám v tom moc prehľad a viem posúdiť len od oka. Čo som počul vraj obraz v predajni môže klamať, tým myslím že tam sa mi môže zdať byť lepší ako by bol doma v obyvačke
Tie udaje v popisoch o odozve, kontraste atd. su irelevantne, to o obraze nepovie nič.
Obraz môžeš zhodnotiť odoka, veľa ti napovedia aj recenzie. V predajni nie su idealne podmienky pre testovanie tv, je tam veľa nevhodneho osvetlenia a tv su tiež nevhodne nastavene. Beži tam nejaky prezentačny mod. Plus nikdy nevieš čo za signal tam maju. A taktiež na veľa tv beži nejake HD demo a to vyzera dobre v podstate na každom tv.
Jedina možnosť vytipovať si par modelov, podľa odporučani či recenzii, isť do predajne vypytať si DO, pohrať sa s nastavenim a vyskušať viacero druhov signalu. A podľa toho porovnať.