Problem s grafickym slotom na PC

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
maetoo
Light Star
Light Star

Problem s grafickym slotom na PC

Príspevok od používateľa maetoo »

Zdravim

Pravdepodobne sa mi pokazil slot pre graficku kartu na zakladnej doske.
Graficka karta je dobra, pretože som ju skušal v druhom pc a pohode šlapala.
Otazka znie. Da sa na zakladnej doske vymeniť slot grafickej karty?
Teraz trepnem možno dobru blbosť, ale neda mi to nespytať sa.
Je možne na zakladnej doske volakym spôsobom odletovať starý zly slot a priletovať funkčny slot?
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Problem s grafickym slotom na PC

Príspevok od používateľa beardie »

vola sa to 'reklamacia dosky', aj ked skor predpokladam, ze problem bude v niecom inom
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

To môže byť hocičo. Chipset, zdroj, RAM atď. Ako sa správa PC keď ho zapneš? Podľa toho môžme ísť ďalej.
K otázke. Doma to určite nevymeníš. Vymeniť sa to dá asi len na stroji. Každopádne je dosť málo pravdepodobné že sa ti pokazil slot. Nie je mechanický poškodený, alebo zanesený špinou? Prípadne nejaký prasknutý spoj zospodu dosky?
maetoo
Light Star
Light Star

beardie napísal:vola sa to 'reklamacia dosky', aj ked skor predpokladam, ze problem bude v niecom inom
Reklamacia, nie je možna pretože PC ma už cez 7 rokov, takže v zaruke už nie je.

//autoeditácia príspevku (21 Jan 2012, 16:40)
Sapo napísal:To môže byť hocičo. Chipset, zdroj, RAM atď. Ako sa správa PC keď ho zapneš? Podľa toho môžme ísť ďalej.
K otázke. Doma to určite nevymeníš. Vymeniť sa to dá asi len na stroji. Každopádne je dosť málo pravdepodobné že sa ti pokazil slot. Nie je mechanický poškodený, alebo zanesený špinou? Prípadne nejaký prasknutý spoj zospodu dosky?

Keď zapnem PC, tak vizera byť pohode, chvilu svieti červene svetlo, dokedy nenačita pracovnu plochu.
KeĎ zapnem monitor, chvilu sviti na zeleno, po chvilu sa na monitore zobrazi " NO SIGNAL" a kontrolka zmeni farbu na oranžovu a pravidelnom časovom intervali blika.
beardie
Redeemer
Redeemer

maetoo napísal:Keď zapnem PC, tak vizera byť pohode, chvilu svieti červene svetlo, dokedy nenačita pracovnu plochu.
KeĎ zapnem monitor, chvilu sviti na zeleno, po chvilu sa na monitore zobrazi " NO SIGNAL" a kontrolka zmeni farbu na oranžovu a pravidelnom časovom intervali blika.
a kvoli tomuto si chcel menit slot na doske? :roll:

podla 'symptomov' mas nastavene rozlisenie/obnovovaciu frekvenciu mimo rozsahu monitora
takze nabehni do nudzoveho rezimu, tam si nastav 800x600 a 60 Hz, potom nabehni do normalneho systemu a daj vediet ci ide
maetoo
Light Star
Light Star

už mi ani to nejde... Zapnem PC. Potom zapnem monitor, par sekund kontrolka svieti na zeleno a po par sekundach napiše "NO SIGNAL" a zmeni farbu na oranžovu.

Ozaj. Ešte som na niečo zabudol. Včera večer keď mi pc ešte ako-tak šlapal, mi pc išiel asi 30 minut. Po chvili som prišiel pri pc a sksam pohnuť s myšou, nič sa nedialo. Myslel som si, že iba sekol, tak som ho resetol. A vtedy sa to stalo. Obraz nenabehol a robil to čo som napisal vyšie.

Rozmyšlal som, čo spravim. Spomenul som si, že takto nedávno blbol kamarátovi PC. Prehodil RAM do druhého slotu a PC mu pohode !prči!. Skusil som to i ja, ale žial bez úspechu.
beardie
Redeemer
Redeemer

zobrazi sa ti aspon nieco?
maetoo
Light Star
Light Star

nie, nič sa mi nezobrazi. monitor robi to čo som napisal vyšie.

Ozaj. Ešte som na niečo zabudol. Včera večer keď mi pc ešte ako-tak šlapal, mi pc išiel asi 30 minut. Po chvili som prišiel pri pc a sksam pohnuť s myšou, nič sa nedialo. Myslel som si, že iba sekol, tak som ho resetol. A vtedy sa to stalo. Obraz nenabehol a robil to čo som napisal vyšie.

Rozmyšlal som, čo spravim. Spomenul som si, že takto nedávno blbol kamarátovi PC. Prehodil RAM do druhého slotu a PC mu pohode !prči!. Skusil som to i ja, ale žial bez úspechu.
Napísať odpoveď