SOPA, PIPA, ACTA a reakcia Anonov.

Diskusie na politické témy...
profik
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: SOPA & PIPA

Príspevok od používateľa profik »

Sundevil: a ved presne oto ide, ze aj ten jedinec ma chut si pozriet novy film a necakat na nejake DVD v pozicovni, ktorych uz asi ani vela nieje. Pravdupovediac u nas v meste boli pred 5-6rokmi asi 4 a teraz nefunguje asi ani jedna. To iste plati aj o hrach.
btw. nieje to moj pripad, ja este studujem a sledujem enormne mnozstvo filmov a neviem si predstavit, ze by som si ich kupovat.
91pato310
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa 91pato310 »

Ved filmy si nemusis kupovat. Stahovanie filmov je legalne. Len ich nesmies napalit a posunut niekomu inemu. Ak si to nechas len pre seba tak to nie je piratenie
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

U nas je bieda s pozicovnami. Ale keby sa u nas dalo legalne zaplatit za sluzby hulu/neflix tak im tych par dolarov mesacne s radostou dam. Pri cene do 10 dolarov mesacne by som sa uz veru nemusel trapit so stahovanim. Ale kym sa v ramci unie nedohodnu spolocne copyright podmienky tak vznik podobnej sluzby je nerealny. Samozrejme toto nahrava share serverom, lebo oni toto dokazu ponuknut. Je velmi zle ked nelegalna sluzba ma vacsiu pridanu hodnutu ako legalna. Toto plati nielen pre stahovanie. Su to vsemozne nelogicke obmedzenia poskytovatelov...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

profik: Takže sa snažíš ospravedlniť krádež tým, že na to nemáš? Stále je to krádež.
Myslím, že veľa ľudí si zvyklo na luxus, ktorý si nemôžu dovoliť a teraz to ospravedlňujú tým, že je to moc drahé.
profik
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa profik »

Nie, ale zda sa mi nelogicke platit za nieco co mozes mat beztrestne zadarmo. A uz toto tu uz bolo omielane niekolko krat, nieje "kradez ako kradez".
sundevil:tak stym uplne suhlasim, ale pochybujem, ze u nas nieco take vobec bude fungovat.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

aby som napisal nieco ku "kradezi"
vyjadrim sa hlavne k hram, filmom

vsetky tieto polozky aby ste plnohodnotne vyskusali a overili si ich musite ich kupit za plnu cenu, BEZ moznosti vratenia penazi
myslim ze vsetky fyzicky kupitelne veci su dnes "vratitelne" v nejakej lehote, teda ak si nieco kupim doma to rozbalim, a zistim ze ma "oje***" tak to predsa vratim, toto som nechcel tak chcem svoje peniaze spat

tento jednoduchy a zakladny prvok u hier/filmov nefunguje, teraz si predstavte, ze vyjde super hra, nedaju k nej ani len demo, a pytaju za nu 50e, recenzie maju zaplatene vsade uzasnych 10/10, vy si pomyslite kur*a to bude pecka, to si kupim, doma nainstalujete a hla, je to retardovana ko*ot ktora vas nebavi, je uboha, nedokoncena, zabugovana. kde su prosim vas v takomto pripade prava zakaznika? preco nas takto dokazu oje*** v podstate vsetky spolocnosti? idete do kina na film ktoreho trailer vyzeral vyborne, a zase sklamanie, totalna ko*ot ze scenar by napisal aj 5 rocny a herci podavaju vykony jak vasi kamarati ked sa rozprava o tom kolko kto mal zien, kto vam vrati peniaze? nikto!

takto sa tu dnes serie ludom na hlavy, a je to nie len tolerovane, ako vidime stoja za takymto postupom velki politici a presadzuju to ako jediny sposob

osobne, ano som "pirat" odmietam platit nehorazne sumy za pi*ov***, na druhej strane, mam velmi rad system kde sa plati mesacne, a prvy mesiac/10dni/whatever je skusobnych, pokial sa mi produkt paci, zaplatim sumu na dalsi mesiac, ak ma po mesiaci neomrzel, zaplatim zase!! nepreplacam a niesom oje***

v skratke, kupovanie hier/filmov je ako kupit nieco zabalene do vreca, pricom dovnutra sa pozriet nemozete a ak sa vam vysledny produkt nepaci, well you can go fuck yourself
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

vendo napísal:tento jednoduchy a zakladny prvok u hier/filmov nefunguje, teraz si predstavte, ze vyjde super hra, nedaju k nej ani len demo, a pytaju za nu 50e, recenzie maju zaplatene vsade uzasnych 10/10, vy si pomyslite kur*a to bude pecka, to si kupim, doma nainstalujete a hla, je to retardovana ko*ot ktora vas nebavi, je uboha, nedokoncena, zabugovana. kde su prosim vas v takomto pripade prava zakaznika? preco nas takto dokazu oje*** v podstate vsetky spolocnosti? idete do kina na film ktoreho trailer vyzeral vyborne, a zase sklamanie, totalna ko*ot ze scenar by napisal aj 5 rocny a herci podavaju vykony jak vasi kamarati ked sa rozprava o tom kolko kto mal zien, kto vam vrati peniaze? nikto!
zase len a len casovy problem

je take tazke pockat 2 tyzdne, kym hru prejdu viaceri hraci, ktori na fora napisu svoje hodnotenie? musis hrat hru v den ako ju vydaju?

je take tazke pockat 2 tyzdne, kym film uvidi viacero divakov, ktori na csfd/imdb napisu svoje hodnotenie? musis vidiet film v den premiery (pripadne este pred nou)?
meteor123
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa meteor123 »

tak beardie,ty si pockaj na hru rok,kym bude lacnejsia a pirati si dovtedy prejdu 10 hier...
beardie
Redeemer
Redeemer

ano, rozdiel by bol len v tom, ze ja by som ju neukradol, pre niekoho je to mozno nepodstatne, pre inych je to zaklad moralky ;-)
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

beardie napísal: zase len a len casovy problem

je take tazke pockat 2 tyzdne, kym hru prejdu viaceri hraci, ktori na fora napisu svoje hodnotenie? musis hrat hru v den ako ju vydaju?

je take tazke pockat 2 tyzdne, kym film uvidi viacero divakov, ktori na csfd/imdb napisu svoje hodnotenie? musis vidiet film v den premiery (pripadne este pred nou)?

ale no tak, takze aj ked vyjde novy telkac, radsej pockam rok, potom (ked uz bude 10 inych lepsich) si ho kupim ked bude overeny no nie?
naco kupit nove auto, radsej skodu 120 ktora je tu dost dlho nato aby sa vychytala. preco lepsiu a novu grafiku? radsej tu staru s stvrtinovym vykonom, hlavne ze je preverena casom

prosim ta, ze ti aj dovoli mozog napisat taku debilinu
ked nieco davam na trh ma to byt dobry a kvalitny produkt (naco mame interne testy/skusobne alfa/beta verzie) toto ma byt chyba zakaznika? ze si chce kupit novu vec ktora stoji za hovno?
alebo myslis ze by nova mliekaren uspela aj v pripade ze by prvy mesiac vyrabali skyslene mlieko a potom by ho "doladili" a uz by bolo dobre?
beardie
Redeemer
Redeemer

preco prehanas? :)
stazujes sa, ze stahujes veci, ktore su na hovno
preco nepockas par dni/tyzden, kym ini zistia, ci su kvalitne alebo nie?

ak by aj bola ta hra dokonala, kupis si ju ked vsetko otestujes = po jej prejdeni?
mY518
Novice
Novice

Príspevok od používateľa mY518 »

Ja nevidím žiadny problém v kliknutí na tlačítko "Download" a žeby ma nejak trápilo svedomie že som niečo ukradol?To nie.Stiahnem,pozriem - pripadne zahrám a mam hned čo som chcel - nemusim nič riešit a už určite nie čakat rok.
Mmartin
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Mmartin »

Okej. Venujme sa SOPE a PIPE.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

beardie napísal:preco prehanas? :)
stazujes sa, ze stahujes veci, ktore su na hovno
preco nepockas par dni/tyzden, kym ini zistia, ci su kvalitne alebo nie?

ak by aj bola ta hra dokonala, kupis si ju ked vsetko otestujes = po jej prejdeni?
neprehanam

preco mam cakat? nechapem toto, naozaj nie, to ma kazdy cakat? niekto predsa ten produkt kupit musi, a co ked ten niekto sa oje***, kto to jemu nahradi?
a samozrejme, preco si myslis ze ked ludom okolo sa to bude pacit tak automaticky aj mne? to je co za zaruka? sme jak z kopiraku ci co?

ano, ak su to dobre hry, vzdy si ich kupim (serie bg, vsetky blizz hry z cias ked som bol rad za mesacnu dvacku ako vreckove a rodicia boli radi ze nas maju cim krmit, a mnoho inych) nehovoriac o tom ze za mesacne platene hry, ktore som mal rad a aj mam, som zaplatil naozaj nehorazne peniaze v porovnani s jednorazovymi 50e hrami

naozaj mne nejde o peniaze, ide mi o ten sku*veny princip, to je jak ked ti dobierkou pride namiesto mobilu tehla, no nebol by si aj ty nasrany?
beardie
Redeemer
Redeemer

vendo napísal:preco mam cakat? nechapem toto, naozaj nie, to ma kazdy cakat? niekto predsa ten produkt kupit musi, a co ked ten niekto sa oje***, kto to jemu nahradi?
a samozrejme, preco si myslis ze ked ludom okolo sa to bude pacit tak automaticky aj mne? to je co za zaruka? sme jak z kopiraku ci co?
po svete su desattisice debilov, ktori si to radi kupia, staci sa pozriet na predajne cisla najnovsich super-hyper-mega-AAA titulov od EA, ktore su ako cez kopirak
behom par hodin az dni je plny YT gameplay videi, z toho uz vies ci je ta hra dobra alebo nie, mylim sa? sa mi zda, ze hladas vsetky moznosti ako si to ukradnut a potom nadavat, ze je to pi*ov*** :)

neviem ako ty, ale moj cas je prilis drahy na to, aby som hral taky odpad

reaguj na mna cez SS, nech sa to tu zbytocne nezasiera
UN2552
Medium Professional
Medium Professional

Re: FBI zabavila servery Megaupload, hackeri Anonymous útoči

Príspevok od používateľa UN2552 »

Lubonecko aj mne sa do zda divne :? ten facebook/twitter
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: FBI zabavila servery Megaupload, hackeri Anonymous útoči

Príspevok od používateľa typek61 »

uplink napísal:pre mňa je 9/11 stále akt kooperácie bábky bin ladina a USA,
to ti povedam ani mne to neda spavat ako to mohlo spadnut :wink:
pozeral som rozne dokumenty a mam rozne dohady ktore sa uz nedaju skumat kedze preslo 10 rokov :?

//autoeditácia príspevku (21 Jan 2012, 20:10)
Lubenečko napísal:že prečo práve facebook
kludne mozu ja aj tak neznesiem FB,nerad tam chodim.akoze obcas sranda ale fakt len obcas

//autoeditácia príspevku (21 Jan 2012, 20:12)
samizda megaupload najdlsie udrziaval data ci?
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Na dvoch forach sam sledoval diskusiu MU a naoboch sa to zvrtlo an warez diskusiu :D, kazdy ma nato iny nazor, kd opouziva warez kto nie je to jedno aj tak jeden druheho o opaku nepresvedci.
beardie
Redeemer
Redeemer

casto staci vyrast, zacat zarabat, ono to potom pravdepodobne pride samo
vidim to na sebe :)
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

Tu nejde len o warez a co uploudnute videa rozneho charakteru?(serialy, game videa, dokumenty...) a vsetko to co bolo legalne, aky toto malo zmysel? ja MU moc nepouzivam, ale niekoho, kto si to plati rocne to urcite naserie. Ked uz tak strasne FBI a Kongres chce bojovat proti piratstvu, preco nezrusili napr. take torrenty, kde je toho omnoho viac a lahsie sa to aj vyhladava? Este ze tu je tu na druhej strane anonymous, inac by si s celym svetom robili co chceli tie kapitalisticke spiny, aj ked samozrejme si robia co chcu no ohladne internetovej vojny ma USA aspon nejakeho ''konkurenta''.
Napísať odpoveď