čo to znamená?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
balthier
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: čo to znamená?

Príspevok od používateľa balthier »

Detrox ti radi to co sa tu uz cely cas snazim povedat.Nainstaluj len jeden kit!Toto pisu v manuali k tvojej doske:
2. When enabling Dual Channel mode with two or four memory modules, it is recommended that
memory of the same capacity, brand, speed, and chips be used for optimum performance. When
enabling Dual Channel mode with two memory modules, be sure to install them in the DDR3_1 and
DDR3_3 sockets.
V skratke to znamena ked instalujes viac ako jeden modul mali by byt rovnakych parametrov ale ked sa lepsie pozries na tie obrazky jedny ram maju voltaz 1,65V a druhe 1,50V to je prvy rozdiel druhy som si vsimol az teraz ze vlastne ty mas jedny 2GB a druhe 4GB a to tiez nejde dokopy v manuali pisu ze maju byt rovnakej kapacity.Takze dalej sa uz ani nemusis cudovat ze ti dava chyby.
Nechal by som si tie 4GB a tie druhe by som predal.12GB je imho moc a na hrach to ani nepocitis a nevyuzijes ani 8GB teda ak nerobis rendering alebo podobne veci.
civoMT
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa civoMT »

ďakujem za pomoc :)
Už som to vyriešil :)
Stačilo zapojiť 2x4 vedľa seba (biely+modrý slot)
A taktiež stačilo zapojiť 2x2 (biely+modrý slot)
A je po chybách :)
S tým že keď bežím na takte 2,93 funguje 12gb
A keď dám takt 3,8Ghz tak bežia iba 2x4gb (8GB)-bežia na 1800Mhz :)
NAOZAJ ĎAKUJEM ZA POMOC
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Úprimná otázka. Načo ti je sakra 12gb, keď sa chceš hrať BF3? Máš 2 možnosti.

1.) nechaj si zaplnené iba funkčné sloty a dúfaj, že sa ďalšie vady nevyskytnú. Tých 8 GB ti BOHATO (!) stačí. Aj tak to nevyužiješ, možno z polovice.
2.) reklamuj dosku, keďže tie sloty sú očividne vadné. Ak nemáš záruku, tak začni uvažovať o výmene.

//EDIT, čítal som len prvú stranu, a nevšimol si, že tie strany sú dve - teda som si nevšimol že už si to vyriešil. My fault. :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

civoMT riesenie ala "A je to!"
Ide ti to len vdaka tomu, ze RAMky ti takto nejdu v Dual-Channel mode. Inymi slovami si "priskrtil" max. priepustnost dat. Aky to ma realny vplyv na vykon netusim, ale som toho nazoru, ze DC ma pri hrani realnejsie vyuzitie ako 12GB RAM :)

(zacinam si tu pripadat ako strasne oldschool so svojim dvojjadrom a 4GB DDR2 pamatami :D)
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa lokkju »

guru píše ďalší blábol:
"Ako som vravel vzdy ked pridavas ram treba resetnut bios do default nastaveni."

pokiaľ bfu nechal predtým bios na pokoji, tak je v DEFAULT settings. v tom prípade je takáto rada niečo ako "stlaní si lože záhořovo"...

ak sa RAM hádajú a BIOS má nastavené detekovanie podľa SPD, možno pomôže manuálne nastavenie: zvýšenie Vcc o nejakú desatinu, no môže to mať (pri dlhodobej prevádzke) následok - odchod do sillicon valley.
balthier
Light Professional
Light Professional

A co z toho ze je v default ?Ak pridava dalsie ram treba to urobit znovu reset do default pretoze niektore dosky detekuju spravne SPD az po resete.Vlastna skusenost s GIGABYTE P55A-UD3.Nie tam nepomoze ziadne manualne nastavenie vcc ale vola sa to XMP kde len vyberies profil.Chlape co prispevok to flame ziadna pomoc od teba len spam :smt070
KoCi
Darca
Darca

balthier - na druhej strane - sam mam dosku Gigabyte, ktora ked je nastavena na default (tj. ziadny manualny vyber profilu, uprava taktov, ci casovania ani nic), tak sa prisposobuje automaticky taktom pamati. Nie je to sice P55-UD3, ale o 2 generacie starsia X38-DS5, ale predpokladam, ze takuto zakladnu funkcnost z dosky len tak prenic zanic neodstrania.
balthier
Light Professional
Light Professional

KoCi-to len potvrdzuje ze kazda doska je ina a niektore maju problemy niektore nie.Ja ked som pridal ram tak sice mi bezali ale na inej frekvenciii a inych taktoch.Po nastaveni aby brala udaje z XMP sa konecne ram nastavili na spravne hodnoty po pridani presne tych istych kusoch nesiel PC nabootovat.Doskasi to z fleku nevedela nastavit.Po resete default bios ramky zobralo no zase na inych frekvenciach ale islo to ako malo este bolo treba znova nastavit podla XMP a uz to ficalo ako malo.Ja tvrdim ze treba resetovat.Nic sa tym nepokazi a hlavne som to chcel kvoli tomu ze chalan na druhej strane ocividne nevedel co robi uz len pri vybere ramiek.Som zvedavy co by mu povedal system na prime95 po dakych 3 hodinach testu pri konfiguracii aku ma teraz alebo memtest :)
KoCi
Darca
Darca

U mna na defaulte (tj vsetko nastavene na Auto), vobec XMP neberie do uvahy. Je to zalezitost, ktoru si sam musim zvolit, co uz je fixny zasah do nastaveni.
balthier
Light Professional
Light Professional

Ak ti to funguje ako ma tak ani nevidim dovod nieco menit.Stale neviem na co narazas :)Mne to nejde tak ako ma ani na novej ASrock.Musim manualne vybrat XMP inak mi idu ram na cl 9 namiesto 8.
KoCi
Darca
Darca

Isteze, ked nevyberies profil, tak pojdu na beznom casovani. Funguje to tak vsade. Narazam tym na odlisne chapanie pojmu default nastavenie - vyber profilu sa z tohoto vynima :)
balthier
Light Professional
Light Professional

KoCi napísal:Narazam tym na odlisne chapanie pojmu default nastavenie - vyber profilu sa z tohoto vynima :)
To s tebou uplne suhlasim a dalej :D ?Lebo ja som nikde nenapisal ze to tak musis robit ze to je vsade tak ako u mna len ze to v niektorych pripadoch moze pomoct :)
KoCi
Darca
Darca

A dalej? Nalej!
civoMT
Light Expert
Light Expert

Podľa EVERESTU MI TO IDE AJ TERAZ NA DC......
Prílohy
everest.jpg
KoCi
Darca
Darca

Hm, hm, hm - a urcite mas poparovane 2GB+4GB? Cele mi to pride nejako divne.
BTW skusal si pripojit aj vacsi screen s vacsimi bielymi okrajmi? Ci to uz ta nepustilo :D
civoMT
Light Expert
Light Expert

nie,
Na 1 strane som dal foto slotov,
Na doske mám: jeden biely a jeden modrý slot, vedľa mám tiež jeden biely a jeden modrý. Na prvých dvoch(biely+modrý) mám 2x4gb, na druhých dvoch(biely ,modrý) mám 2x2gb...HM..vraj je to aj takto v Dual channel ..tak neviem..

//autoeditácia príspevku (22 Jan 2012, 19:53)
Prílohy
everest.jpg
KoCi
Darca
Darca

Este jedna rada - ked robis screen nejakeho konkretneho okna, stlac ALT+Printscreen - urobi sa screen iba toho okna a nie celej plochy, ktoru sice vybielis, no neorezes, takze to potom vyzera, akoby to robil nejaky kreten :))
civoMT
Light Expert
Light Expert

ďakujem za radu :)
Napísať odpoveď