Ake sluchatká od Skullcandy

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Ake sluchatká od Skullcandy

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

To je prave o tom. Už som to pisal, zvuk sa ti zda dobry na čomkoľvek, ale len dovtedy kym nepočuješ niečo lepšie. Tiež som tak začinal, a nie len ja, každy jeden. Mal som kedysi davno Philipsy za vtedajšich 500 Sk (to bolo vtedy celkom dosť) a myslel som si ako super hraju. Prve lepšie sluchadla, ktore som potom počul boli Porty a odvtedy som tie Philipsy na hlavu nedal. Hraju hrozne, a nechapem ako som toto mohol považovať za kvalitny zvuk. To iste sa udialo s Portami, sada na nich prach i keď občas si ich ešte vypočujem. A doteraz som ich vystriedal a počul kopu. Takže asi toľko ku kvalite sluchadiel, taky je audiofilny vyvoj.
petros6613
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa petros6613 »

tak newiem teraz podla teba mi povedz ake sluchatka su fakt kvalitne co si ty pocul a mohli by mat aky taky dizajn ale to nemusi chcem ich kupit a vypocut si
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ak to chceš na doma:
Neviem ci chces otvorene alebo uzavrate. Ak potrebujes izolovat, tak z uzavretych Audio-Technica ATH-T500, z otvorenych Beyerdynamic DTX 910 alebo AKG K 540.

Nieco na hranici prenosnych a domacich Ultrasone HFI-450.

A ak to maju byť prenosne na von: AKG K 518, AKG K 450 (Q460), Audio-Technica ATH-SJ55, Audio-Technica ATH-WS50 (WS55), Sennheiser HD 229. Alebo aj tie spominane Marshall Major. Dizajn je subjektivny, to ti neporadim, nepoznam tvoj vkus.
petros6613
Medium Expert
Medium Expert

chcel by som mat niake fakt dobra na doma tam na dizajne nezalezi hlavne aby boli dobre povedz iba 1 ktore doporucujes
a jedny prenosne na von s nejakym dizajnom dobre hrali a tak.... tiez nejake 1 ktore doporucujes neviem mozno by mohli byt aj stuple
Ryan Giggs
VIP
VIP

Štuple za 100€ hraju lepšie ako prenosne sluchadla za 100€.

Z domacich podľa toho či potrebuješ izolaciu. Otvorene sluchadla hraju aj smerom von od ucha, tak ak by si tym rušil niekoho v miestnosti, tak to nie je dobra voľba. Vtedy su lepšie uzavrete. Takže ak to môžu byť otvorene, tak tie Beyerdynamic DTX910. Ak uzavrete, tak tie Audio-Technica ATH-T500.
petros6613
Medium Expert
Medium Expert

tie Audio-Technica ATH-T500 zoberem a nejake tie stuple? mozno aj skullcandy mal som titani tie boli riadne http://www.progamingshop.sk/skullcandy- ... 37057.html alebo aj http://www.progamingshop.sk/skullcandy- ... 37056.html mozno vinej farbe
Ryan Giggs
VIP
VIP

Medzi štuplami su tiež ini kandidati. Ak to ma byť tiež do 100 €, tak Sennheiser IE6 alebo IE60, VSONIC GR04 Flagship Edition (tie asi nebudu dizajnovo podľa tvojho gusta, ale hraju vyborne), alebo s dvoma meničmi q-JAYS či Apple Dual driver. Alebo taka chuťovka, priesvitne Shure SE215 s vymeniteľnym kablom.
petros6613
Medium Expert
Medium Expert

mozno tie apple tie budu asi naj a aky rozdiel medi 1 menicom a 2
Ryan Giggs
VIP
VIP

V množstve meničov. :) To je ako u reprakov, 1 vs. 2-pasmove. Jeden menič hra basy, druhy vyšky. Neznamena to však automaticky, že väčši počet meničov = lepši zvuk. Su tam tlakove meniče, vďaka ktorym je lepšie kontrolovany bas, čistejšie vyšky.
petros6613
Medium Expert
Medium Expert

Tak diki za rady
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

hojte. Vcera som si pokazil sluchatka Genius za 8 evri. Hrali slusne, aj tlmili dobre okolity hluk (mozno si myslim, ze boli dobre ale lepsie som nemal :D). Obzeram sa po niecom novom. Uprednostnujem skor vysky ako bassy. V podstate mi je jedno ci to budu spunty alebo take zahlavne, pecky nechcem. Pouzivat sa budu najma na metal/rock, filmy, budu casto prenasane/skladane tak aby kabel nieco vydrzal. Cena do tych 25e.
Dakujem
//nechcel som zakladat novu temu tak som to dal sem
Ryan Giggs
VIP
VIP

Do 25€ nejake nebasove špunty najdeš asi ťažko jedine asi Soundmagic PL21, alebo priplať tak 10-15€ za SoundMAGIC PL30 resp. Soundmagic E30. U inych vyrobcov najdeš v tejto cenovej relacii v drvivej väčšine len sluchadla s dôrazom na basy, resp. by si musel niečo čo sa u nas nepredava, hľadať v zahraniči.
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

a keby som upustil od podmienky prevazne vysky, ktore by sa oplatili? Co som tak zbezne zatial pozeral tak Creative EP - 630 , alebo tie kossy porta pro, co ma dneska kazdy druhy (u tychto by asi vadilo, ze by som hubu nepocuval sam ale vsetci co su okolo). Dalsia moznost je, ak si nevyberiem, zoberiem si geniusi za kacku :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

Porty su tiež prebasovane, tie Creativy nič moc, rozhodne horšie ako tie vyššie spominane. Pokiaľ by nebolo podmienkou menej basu, tak napr. Soundmagic E10, Audio-Technica ATH-CK303M, a-jays one, Jivo Elements. Ak chceš sluchadla za kačku, tak si objednaj z dealextreme Kanen KM-928: http://www.dealextreme.com/p/kanen-km-9 ... able-23244. Stoja 5€ (poštovne je gratis), ale hraju lepšie ako väčšina 20€ sluchadiel, napr. tie Creativy nakopu v pohode.

S hlavovym mostom Audio-Technica ATH-SJ11, alebo vyšši model SJ33.
petros6613
Medium Expert
Medium Expert

Práve som sa po dlhej dobe rozhodol kúpiť nové slúchadlá stále by sa mi oplatili tie Audio-Technica ATH-T500 alebo je v tej cenovej kategórii niečo lepšie ? Chcel by som to na doma uzavreté na všetky typy hudby ale hlavne reggae, rock, metal, roots reggae, dancehall, nejaký ten rap... :smt006
Ryan Giggs
VIP
VIP

T500 su stale vo svojej kategorii spickova kupa.
FlorQ
Star
Star

Príspevok od používateľa FlorQ »

Ahoj ryan!
Poradil by si nejake sluchatka do 30 €v takomto style :
http://www.alza.sk/sony-mdr-zx300-modra-d370504.htm
alebo bude lepsie kupit stuple?
Ryan Giggs
VIP
VIP

V tejto kategorii je jasna tutovka Maxell Retro DJ. Su ale rozmerovo trosku vacsie a budu preto menej prakticke na prenasanie. Po zvukovej stranke a aj kvalitou spracovania to ale do 50 eur nema konkurenciu.
petros6613
Medium Expert
Medium Expert

a niečo iné v tej cene nie je? či najviac sa mi oplatia tie T500?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Shure SRH440, zvukovo trošku lepšie, tie ale maju väčši pritlak tak nemusia byť pre niektoru hlavu veľmi pohodlne. Sennheiser HD 449, zvukovo porovnateľne s T500, tie ale nemaju prave najlepšiu konštrukciu, je to lacny plast. A Ultrasone HFI-450, ktore maju vyhodu skladacej konštrukcie. A u nas su drahšie, ale v ČR maju porovnateľnu cenu s T500.
Napísať odpoveď