Kúpa vysávača
Kúpa vysávača
Zdraví Vás.
Možno troška netradičná téma, ale potrebujem radu pri kúpe vysávača.
Neviem presne aké parametre sú dôležité pri kúpe vysávača, mna jedine napadá množstvo prachu ktoré sa dostava spat do ovzdusia- nezachytavaju ho filtre...
Chcel by som nesáčkový , ecena okolo 50 EUR - max. 80.
Napr. : http://www.shoppie.sk/zanussi-zan-1230/d-118248/#popis
Možno troška netradičná téma, ale potrebujem radu pri kúpe vysávača.
Neviem presne aké parametre sú dôležité pri kúpe vysávača, mna jedine napadá množstvo prachu ktoré sa dostava spat do ovzdusia- nezachytavaju ho filtre...
Chcel by som nesáčkový , ecena okolo 50 EUR - max. 80.
Napr. : http://www.shoppie.sk/zanussi-zan-1230/d-118248/#popis
Re: Kúpa vysávača
Bezsackovy vysavac sme jedneho casu mali, chvalabohu posiel. Sice usetris na sackoch, ale tej roboty co je s cistenim odpadoveho priestoru - nikdy viac.
-
Ryan Giggs
VIP
Treba si vsimat napr. saci vykon, ake to ma filtre, akcny radius atd. Vysavac za 40€ za vela stat nebude, ak mas rozpocet do 80€, tak vyberaj v tejto cenovej hladine.
Ake zlozite cistenie to moze byt, vysypem, hodim filter aj nadobu do vane a osprchujem? Tolko robota s cistenim...
Ake zlozite cistenie to moze byt, vysypem, hodim filter aj nadobu do vane a osprchujem? Tolko robota s cistenim...
Uz len ta myslienka "vysypem" - na to si ten prach vysaval, aby sa ti pri vysypani znovu rozprasil?
Filter a nadobu do vane a osprchujes - presne tak. Potom nechat vyschnut, potom ked to vyschne zase zlozit.
So sackom - vysavas, ked je plny, vytiahnes (prach ostava v nom), vlozis dalsi..
So sackom - vysavas, ked je plny, vytiahnes (prach ostava v nom), vlozis dalsi..
-
Ryan Giggs
VIP
Ano, lebo ja to vysypujem spat na koberec...
Poviem ti je to strasna robota. Aby si sa nahodou neprepracoval.
Zo sacka tiez prach unika naspat, tomu nezabranis. Mam aj taky aj taky, oboje ma svoje vyhody. Kazdy nech si vyberie podla toho co ke prenho vhodnejsie a vyhodnejsie.
Poviem ti je to strasna robota. Aby si sa nahodou neprepracoval.
Zo sacka tiez prach unika naspat, tomu nezabranis. Mam aj taky aj taky, oboje ma svoje vyhody. Kazdy nech si vyberie podla toho co ke prenho vhodnejsie a vyhodnejsie.
Zabranis, pokial ma sacok uzatvaratelny otvor - a keby zrovna nemal - menej toho prachu unikne ako pri vysypani. Jedinou vyhodou bezsackoveho je to, ze usetris na sackoch. Radsej si tych par korun za vrecka priplatim, ako by som sa mal s tym srat.
Co sa roboty tyka - zeby som sa prepracovat isiel, to nie, ale urcite to zaberie podstatne viacej casu - neviem ako u teba, ale u mna je prave spratavanie vysavaca po dovysavani najvacsou otravou - chcem mat od toho cim skor pokoj a nie sa este s niecim ondiet.
Co sa roboty tyka - zeby som sa prepracovat isiel, to nie, ale urcite to zaberie podstatne viacej casu - neviem ako u teba, ale u mna je prave spratavanie vysavaca po dovysavani najvacsou otravou - chcem mat od toho cim skor pokoj a nie sa este s niecim ondiet.
-
Ryan Giggs
VIP
To osprchovanie je otazkou ani nie minuty, a zlozenie po vysuseni par sekund. Takze ani cas to nezaberie.
Neviem ako to vysypanie prebieha u teba. U nas sme mali vo zvyku, aby sa ten prach znovu nerozviril po miestnosti (nemame dvor), tak sa ten prach ciastocne zneskodnil sprchou. To z neho spravilo chuchvalce, ktore nevylejes do syfonu, ale len do hajzlu. Nehovoriac o tom, ze na prvy pokus sa nezbavis vsetkeho toho svinstva, tak to este raz preplachujes a vylievas znovu do hajzla. Taktiez zanesene filtre vysprchovat + ked sa tam nejaky chuchvalec drzi a nie a nie sa pustit tak ho vysparchavat... A ked sa to susi, tak vysavac snad nebude rozvaleny v byte, ale upratany a po dosuseni zase nebude zavadzat nadoba a filtre, tak znovu vysavac vytiahnut, rozlozit, zlozit a schovat. Tak sa z minuty aj par sekund dostavame na 5 minut aj viac - otravnejsich nez vysavanie samo.
Rozoberame tu malickosti, ktore niekomu pridu prinajmensom usmevne - no mna neskutocne otravuju - zvlast, ked sa im da jednoducho vyhnut praktickejsim riesenim. Pisem to z pohladu, ako som to vnimal ja - niekoho nezainteresovaneho o vyhodach bezsackoveho vysavania presvedcis, ale ja to nebudem
Rozoberame tu malickosti, ktore niekomu pridu prinajmensom usmevne - no mna neskutocne otravuju - zvlast, ked sa im da jednoducho vyhnut praktickejsim riesenim. Pisem to z pohladu, ako som to vnimal ja - niekoho nezainteresovaneho o vyhodach bezsackoveho vysavania presvedcis, ale ja to nebudem
My teraz mame sackovy a vzdy mam problem s objednanim sackov- nakolko v predajni kde som kupoval vysavac uz take sacky nedrzia- tak som musel objednavat cez internet - postovne. A nakolko vysavac az tak casto nepouzivame(mame parkety)- v mojom pripade je urcite vhodnejsi bezsackovy system.
A prave z toho dovodu ze nevysavame tak casto, chcem investovat co najmenej. Ale to, aby sa prach nedostaval spat je pre mna dolezite. Aky parameter to udava? Nejaky index filtacie- ci nieco podobne? Aka hodnota sa povazuje uz za dobry? (99 % ?)
Docital som sa ze Zanussi vyraba spolahlive vysavace...Je to naozaj tak? Mohli by ste pripadne odporucit nejaky model?
-
Ryan Giggs
VIP
To ci sa niekde zachytava prach alebo nie, zavisi od konstrukcie a tvaru tej nadoby a filtra. Na zaklade skusenosti s jedinym modelom, to mozes sotva takto pausalizovat. Ak si si neracil vsimnut, tak nikoho na nic neprehovaram, len mam opacny nazor a skusenost ako ty. Mozno mas problem niekoho takeho akceptovat. Navyse Luigi sam napisal, ze chce bezsackovy. A len tak mimochodom bezsackove vysavace su aj vodne, kde prach filtruje voda alebo penovy filter. Z toho sa moze tazko prasit.
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
My mame bezsackovy vysavac a ziaden problem cistenia. Jednoducho stlacis gombik, otvoris to, oklepes a zasunies s5.KoCi napísal:Bezsackovy vysavac sme jedneho casu mali, chvalabohu posiel. Sice usetris na sackoch, ale tej roboty co je s cistenim odpadoveho priestoru - nikdy viac.
Mozem ti tu dat nazov.
-
hojko
Site Admin
Tu sa riesilo, ci sacok alebo nie: http://www.hojko.com/kupa-vysavaca-t154445.html
vysávač by som kúpil už jedine Karcher , to sú fakt super stroje
-
uplink
VIP
Ja jedine Dyson, ale tá cena...
alebo Hyla , mali sme to doma , tomu sa hovorí pure power http://www.hyla.cz/vysavac.htm ale tá cena 
P.S. za 50-80 to bude aj tak len paródia na dobrý vysávač
za tú cenu by som šiel dotohoto : http://www.mall.sk/priemyslove-vysavace ... r-wd-2-200 a pokiaľ máš koberce tak prikúpil univerzálny nástavec na koberce, ak máš domáce zvieratá tak turbokefu, má to 12l nádobu - samozrejme bezáčkový , to len tak skoro nezaplníš
P.S. za 50-80 to bude aj tak len paródia na dobrý vysávač
za tú cenu by som šiel dotohoto : http://www.mall.sk/priemyslove-vysavace ... r-wd-2-200 a pokiaľ máš koberce tak prikúpil univerzálny nástavec na koberce, ak máš domáce zvieratá tak turbokefu, má to 12l nádobu - samozrejme bezáčkový , to len tak skoro nezaplníš
To už textilné vrecké neexistujú? A ja ho každý týždeň vytrepávam
Ale zas za 5 rokov nulové náklady na nové sáčky 
-
Michaelo105
Light Professional
Textilné (nevyspytateľné) vrecká ešte samozrejme existujú. Občas ich dáva Eta.
- problém som sáčkom predídeš správnym výberom značky vysávaču
PS: akurát som sa včera smial na tým vysávačom od Zanussi, že kto si ho môže kúpiť......a ľudia sa nájdu
Pri kúpe si daj bacha, aby si potom nedal za filtre viac, akoby si dal za sáčky......
- problém som sáčkom predídeš správnym výberom značky vysávaču
PS: akurát som sa včera smial na tým vysávačom od Zanussi, že kto si ho môže kúpiť......a ľudia sa nájdu
Pri kúpe si daj bacha, aby si potom nedal za filtre viac, akoby si dal za sáčky......