Co si myslite o Matovicovi a Obycajnych ludoch?

Diskusie na politické témy...
Misojogi
Amateur
Amateur

Co si myslite o Matovicovi a Obycajnych ludoch?

Príspevok od používateľa Misojogi »

mne sa velmi paci ako postavili kandidatku
doraz na to aby si voic zvolil kruzkovanim
navyse je tam vela schopnych ludi z 3 sektoru
takze jesto z coho vyberat
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Co si myslite o Matovicovi a Obycajnych ludoch?

Príspevok od používateľa beardie »

OLaNO sa ukazuje byt alternativou SaSky pre ludi, ktori su konzervativni

ked budes mat 18 rokov, kludne ich vol ;-)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Vnášajú prvky väčšinového vol. systému do pomerného.
Čo sa týka reál politiky, je to zaujímavý spôsob ako dostať možno naozaj dobrých ľudí do parlamentu, ale majú nízky koaličný potenciál, pretože každý poslanec predstavuje vlastný názor. Čo nie je zle, naopak, určite lepšie ako povinné stranícke hlasovanie, ale v súčasnom stave politiky ich koaličný potenciál je naozaj takmer nulový.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Preto treba súčasný systém zmeniť a napr. úplne zrušiť systém politických strán a nahradiť ich čisto nezávislými poslancami s vlastným programom.
beardie
Redeemer
Redeemer

pre zaciatok treba spravit viac volebnych obvodov, teraz je jeden a nie je to uplne spravne
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Inak čo si o nich myslím: hlavný prínos vidím v tom, že na plnú hubu hovoria o tom, o čom iní politici buď nehovoria, resp. žiadni verejní činitelia, alebo len rôzne zahmlene. Takisto sa mi páčia ich "priame akcie," napr. ples pre plebs, bombardovanie e-mailov politikov, tlak ohľadom vyšetrenia Gorily a plno iných. Sú v podstate nepolitické kroky a kampaň, typické skôr pre občiansky aktivizmus a to je mi sympatické, nie tie trápne predvolebné kampane o hovne.

Čo sa týka názorov, tak tam už by som sa s Matovičom a aj celým tým jeho konzervatívno-kresťanským krídlom nezhodol vo viacerých veciach a postojoch.

edit: Ďalšia akcia: http://hnonline.sk/slovensko/c1-5447888 ... -s-bananom

Výstižná vec. Reakcia dinosaura ?

Kód: Vybrať všetko

Znak svojím tvarom a kompozíciou pripomínal slovenský štátny znak. Hrušovský to odsúdil. "Som sklamaný ako predseda NR SR z konania jedného z našich kolegov, ktorý dnes neprijateľným a hrubým spôsobom znevážil symbol štátnosti - znak SR," vyhlásil Hrušovský pre TASR. Zdôraznil, že ide o budovu najvyššieho zákonodarného orgánu a zo strany Matoviča došlo k zneucteniu nielen štátnosti, ale aj symbolu SR. Čo presne Matovičovi za jeho čin hrozí, zatiaľ nie je jasné. 
Neviem ako vám, ale mne je z toho zle. Ale nie z toho znaku, ale s rečí Hrušovského.

Plus chystajú ďalšiu akciu, protest, ohľadom zrušenia priestupkovej imunity a pod. To sú určite dobré veci.
Styx#
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Styx# »

Co sa tyka koalicneho potencialu, tak je (pre tieto volby) podla mna irelevantny, kedze ak sa nestane zazrak, tak vsetci vieme, kto tu bude vladnut. Staci ak budu v tychto "obcianskych" akciach pokracovat aj po volebnej kampani a trubit kazdu zlodejinu a svinstvo do sveta.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak na NR SR už nie je čo znevažovať, tí sa znevážili už sami za 20 rokov dosť.

Pozor, to s tým volením poslancov miesto strán nie je také jednoduché. Vlastne to by bol už väčšinový systém a ak by sme tu taký mali, tak okrem bratislavského obvodu má možno 147 poslancov SMER.

Áno, je to typické pre občiansky aktivizmus pretože OĽ vznikali ako politické hnutie a nie strana, v tom je malý, ale významný rozdiel. Vlastne buď dosiahnu čo chcú a zaniknú alebo sa pretransformujú na politickú stranu...čo sa vlastne deje.
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

No aj ja si myslím, že volebný systém s viacerými obvodmi by vyhovoval najmä Smeru. A myslím si tiež, že jednomandátové volebné obvody by aj z dôvodov rozdeľovania obvodov neboli šťastné. Možno nejako 3 až 12 volebných obvodov by šlo, ale stále platí to so Smerom.

A k OĽ. No myslím si, že Matovič je "attention whore", aj keď má dobré nápady, otázkou je, že či sa chce len prezentovať alebo má naozaj reálny záujem ich presadiť. Ale na druhej strane je to jedna z mála alternatív v týchto voľbách a keď zoberieme strany, čo majú reálnu šancu dostať sa do parlament je jedna z ešte menej alternatív. Takže ak nájdem štyroch ľudí, ktorým by som dal hlas, tak je možno, že toto hnutie budem voliť.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Treba dať šancu novým, to je jasné ale musia dokázať, že nebudú len búchať do stola a kritizovať a búrať ale ponúknuť aj nejaké konštruktívne riešenie.

Keby boli jednomandátové volebné obvody s väčšinovým systémom, možno aj s dvojkolovým tak by v nasledujúcich voľbách by Fico získal minimálne ústavnú väčšinu. Stačí si pozrieť mapu kde vyhral - vyhral aj v minulých voľbách skoro všade okrem BA a južných oblastiach SR. V Maďarsku takto získal Orbán ústavnú väčšinu v parlamente viac ako 68% no preferencie ani zďaleka nemal také v prieskumoch.

Pomerný systém je vhodný najmä pre strany so slabšou a celoplošnou podporou, oni si "pozbierajú" hlasy ale vo väčšinovom systéme by nemali šancu nikde získať nadpolovičnú väčšinu v obvodoch skoro nikde, možno v jednokolových voľbách ešte ako tak ale aj tam by mali oveľa menšiu šancu.
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Volebné obvody by som ale rozdelil podľa počtu obyvateľov, čiže v BA by nemohol byť jeden rovnako ako pre napr. Poprad. Takto by sa to vyrovnalo :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Volebných obvodov by malo byť toľko, koľko je mandátov, čiže 150. Ale kôr ako takéto šachovanie by mi bol sympatický dvojkomorový parlament, zmiešaný volebný systém a prekopané právomoci prezidenta.
beardie
Redeemer
Redeemer

begbeee napísal:dvojkomorový parlament
platit dalsich darmozracov? no to urcite...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Presne takúto reakciu som čakal :lol: Predpokladajme skutočne demokratický stav spoločnosti a dvojkomorový parlament, kde jedna komora je volená pomerne a druhá väčšinovo predstavuje mne najsympatickejšie riešienie.
Ale súhlasím, že za súčasnej situácie tam stačia aj 3.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Prestaňte prosím s tým vašim väčšinovým volebným systémom, na SR to nie je možné kvôli členitosti krajiny. Je mi to ľúto ale vytvoriť volebný obvod kvôli hornatosti ktorá ovplyvnila rozloženie miest nie je možné pretože by sa niektoré oblasti kvôli nízkemu počtu obyvateľov ocitli absolútne na kraji záujmu.
A už vidím nejakého chytráka ktorý mi povie že som napísal kktinu.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Ale nemala by aj tá hornatá oblasť svojho konkrétneho zástupcu, ktorého vedia voliči odkontrolovať, čo konkrétne pre hornatý región vybojoval a urobil?
A nikde nie je napísané, že obvody musia byť rovnako veľké alebo by mali byť podľa počtu obyvateľov. Som veľmi zvedavý ako by to vyzeralo, ak by BA mala v Senáte iba jedného senátora a senát by mal právo veta voči zákonom hornej komory (NR SR). Možno by finančné injekcie už konečne išli aj ďalej na východ od Trnavy...
Zas ale v čase formovania krajiny, bol pomerný systém pomerne jasnou a správnou voľbou.
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

beardie napísal:platit dalsich darmozracov? no to urcite...
Dvojkomorový parlament nemusí automaticky znamenať viac poslancov...
beardie
Redeemer
Redeemer

...ale kedze sme na Slovensku...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tak to by trebalo potom stavat uz aj novy parlament bez verejnej sutaze :) No ale dost bolo offtopicu.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Hmm vsetci okrem Prochazku odmietli diskutovat s Matovicom v Na telo. Bra reklama. :D
Napísať odpoveď