SOPA, PIPA, ACTA a reakcia Anonov.

Diskusie na politické témy...
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: SOPA, PIPA a reakcia Anonov.

Príspevok od používateľa MP4-27 »

http://www.99percent.sk/ uz nefunguje :D preventivne zevraj :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Pravdepodobne blbý nápad, ale čo tak dať k dispozícii diela na voľné sťahovanie s tým, že stiahnutá kópia bude iba na jedno pozretie (určite sa to dá nejak docieliť, nie som ajťák), budú na nej reklamy pred aj počas a bude v slabšej kvalite t.j. úroven DVDripu.

Naoplátku, Bluerayká a DVD s bohatou možnosťou nastavenia audio výstupu, tituliek, absolútne bez reklamy, čistý film + bonusy.

Proste to otočiť, celú filozofiu.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ak sa free fileservery uplne zrusia, tak toto bude podla mna tiez jedna z ciest. Dopyt tu urcite ostane (malokto bude mat chut prejst na originalne media) a prejde sa na digitalnu distribuciu tak ako v pripade hier. On demand prehravanie by malo byt najlacnejsie, potom si viem predstavit aj nieco ako Steam - zaplatis sice trochu viac, ale budes mat doma archiv s filmami ktore si budes moct kedykolvek znova stiahnut a pozriet.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Myslim, ze nikdy to uplne nezmizne, vzdy sa najde nejaky file server, mozno pri najhorsom nejaky rusky alebo podobne, alebo len torrenty.
Mmartin
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Mmartin »

yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

:smt006 :smt006
Pascalwb
Addict
Addict

Toto je dost amaterske, ale ze strasne moc.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

jasne, ze je to amaterske, ale na tom absolutne nezalezi...preto kazdy moze byt anonymous, aj ty ! ...momentalne prebiehajuce utoky vobec nie su "hackerske" ako to oznacuju massmedia po celom svete, jedna sa len o pouzitie bezne dostupnych programov, ktore laicky povedane dokazu urobit to iste, ako keby si 1000krat za sekundu rucne kliknutim refreshoval nejaku webovu stranku...vplyvom coho sa stranka pretazi a skolabuje...to je vsetko, sleduj slovensku FB stranku anonymous, su tam dostupne presne navody "ako na to" a aj cas a ciel utoku...takze aj ty mozes byt anonymous...

podla mna toto ma sluzit najma na zamaskovanie skutocnych utokov, ktore sa len pripravuju (alebo mozno niektore uz aj prebehli)...uz teraz si neviem predstavit, ze by som bol zamestnanec nejakej informacnej sluzby alebo bezpecnostnej agentury...ved ti nielenze teraz nemaju technologie, aby tymto utokom zabranili, ale ani nemaju technologie, aby to vobec zaznamenali a monitorovali...a o ludskych zdrojoch uz ani nehovoriac, za par dni utokov praca na niekolko rokov dopredu...momentalne stovkytisic IP adries po celom svete napadaju a pretazuju webove stranky oficialnych uradov, agentur a roznych organizacii jednotlivych statov...
a ked pride cas, skutocni anonymous, profi hackeri prelomia nejake stranky a dostanu sa k velmi citlivym udajom, mozno este horsie...

ja osobne by som to prirovnal k tej znamej zaverecnej scene z filmu V ako Vendeta, spociatku vsetci idu po Vcku, vsetky statne zlozky sa ho snazia najst a zabit za kazdu cenu, poznavacim znamenim je jeho maska...no lenze tu v zavere na namesti a v uliciach uz maju vsetci ludia a vladne zlozky nevedia, ktori je pravy V a kto je len nejake decko s maskou...to iste sa deje prave teraz, len nie na ulici, ale na webe...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

• MegaUpload - Closed.
    FileServe - Closing, does not sell premium.
    FileJungle - Deleting files. Locked in the U.S..
    UploadStation - Locked in the U.S..
    FileSonic - the news is arbitrary (under FBI investigation).
    VideoBB - Closed! Will disappear soon.
    Uploaded - Banned in the U.S. and the FBI went after the owners who are gone.
    FilePost - Deleting all material (will leave executables, pdfs, txts)
    Videoz - Closed and locked in the countries affiliated with the USA.
    4shared - Deleting files with copyright and waits in line at the FBI.
    MediaFire - Called to testify in the next 90 days and it will open doors. Pro FBI
    Org Torrent - Could vanish with everything within 30 days “he is under criminal investigation”
    Network Share mIRC - Awaiting the decision of the case to continue or terminate Torrente everything.
    Koshiki - Operating 100% Japan will not join the SOPA / PIPA
    Shienko Box - 100% working China / Korea will not join the SOPA / PIPA
    ShareX BR - group UOL / BOL / iG say they will join the SOPA / PIPA
Filein
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Filein »

a ked pride cas, skutocni anonymous, profi hackeri prelomia nejake stranky a dostanu sa k velmi citlivym udajom, mozno este horsie...
Nie, skrátka nie. Anonymous nie je internetové gestapo ani SS. Je to tlupa ľudí, ktorí sa tešia na furry friday, odpisujú na shit was SO CASH, milujú Rona Paulsona, nenávidia a milujú poníky, ale určite to nie je organizácia hackerov; vôbec to nie je organizácia. Asi to má punc nejakého subverzívneho hnutia, ale hľadať v tom nejakú silu...
phatres1994
Star
Star

Príspevok od používateľa phatres1994 »

...........
Mmartin
Guru
Guru

http://www.cbsnews.com/8301-501366_162- ... test-acta/
https://docs.google.com/spreadsheet/pub ... utput=html

cez 4000 stranok blackout proti acte

//autoeditácia príspevku (24.01.12, 16:42)
Filein napísal: Nie, skrátka nie. Anonymous nie je internetové gestapo ani SS. Je to tlupa ľudí, ktorí sa tešia na furry friday, odpisujú na shit was SO CASH, milujú Rona Paulsona, nenávidia a milujú poníky, ale určite to nie je organizácia hackerov; vôbec to nie je organizácia. Asi to má punc nejakého subverzívneho hnutia, ale hľadať v tom nejakú silu...
Anonymous terajsi != Anonymous z 4chanu...

//autoeditácia príspevku (24.01.12, 16:57)
https://plus.google.com/u/0/11131408935 ... QJxDRiwAWq

Why was MegaUpload really shut down?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Neviem čo je na tom videu amatérske ? To, že to nie je po anglicky ? Je to spravené v štýle videí Anonymous, text má hlavu a pätu, nie sú tam gramatické či štylistické chyby. Takže ?
Mmartin
Guru
Guru

Pascalwb
Addict
Addict

hughito. tak mi to pripada, hlas jak z google translatora, ten v ostatnych videach pouzity nebol.
Mmartin
Guru
Guru

Pascalwb napísal:hughito. tak mi to pripada, hlas jak z google translatora, ten v ostatnych videach pouzity nebol.
Samozrejme, ze bol.

Vzdy je to text-to-speech.

//autoeditácia príspevku (24.01.12, 18:49)
Anon skupiny na twitri ziadaju o STOP utokom na polsku vlady
Attacks on Polish Sites must stop NOW
--------------------------------------

We've said it before, and we'll say it again. Cyber attacks on the Polish government and EU sites are not helping the fight against ACTA. We're in direct contact with Polish NGOs, and they've informed us that the attacks are compromising three years of hard work and harming their ability to negotiate. If you need any more proof, see this statement by the Polish prime minister Tusk:

Tusk: We won't give up, blackmail won't stop us - the Prime Minister said, referring to attacks on all of government websites. He assured that as yet we can not talk about threats to the functioning of country. I can not imagine that the Polish government, parliament or prime minister giving up when someone says, "do not sign or we will publish sensitive information about officials." I consider this method unacceptable. He said that there are ongoing security checks of pages that have been or may be attacked. According to him, they are rather annoying for government, but very effective propaganda. There is no reason to stir up alarm - reassured the Prime Minister.

http://translate.google.com/translate?s ... _ACTA.html [translated]

DDOS has brought the world's attention to ACTA and Poland. But now that thousands of Poles have taken to the streets to protest, it's time to stop and let the political process do its work. If your goal is to stop the passage of ACTA, you should halt your attacks NOW. If you just want to DDOS because you like DDOS, we suggest aiming at your high school instead.

Anonymous
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Spoiler
skener napísal:
Nemôžem súhlasiť.

Opäť znovu stará pesnička o tom že Ľudia chcú všetko zadarmo.
To je znovu kapitalistická propaganda.

1. Ktorá malá firma si za 5000euro kúpi len tak program ktorý predtím nemala a teraz sa začne učiť mesiac na takom zlozitom programe robiť.

Odpoveď ŽIADNA:

Pracoval som v troch firmách ktoré používalí relativne drahé softwari a všetci mali ten istý scénar. Keď začínali všetko bolo nelegálne a mali pokrekované programi v ktorých pracovali doma na počítačoch a vedeli v nich robiť už od školy a keď sa rozrástli a mali na to tak si to kúpili lebo už vedeli dobré za tie roky ako sa s tým robí a že sa im to zíde a dali si to aj do nákladov.
Nekúpili si konkurenčný softwar ktorý mal nekreknutu trial verziu. Ale ten ktorý mali už x rokov odskúšaný a tá firma môže hekerovi Ďakovať za to že im to crackol a že si ho nakoniec kúpili. A ty čo mali lepšiu ochranu tak ty majú o 5000eur menej ktoré mohli mať.

2. Hry a Filmy - pri tolkých sračkách ktoré sa teraz točia si snáď už nikto nemyslí samozrejme okrem distribučných spoločností že to ludia budú všetko kupovať. Luďom dáva warez slobodu voľby. Já osobne som videl X filmov a len málo z nich mi stálo za to aby som si povedal tak toto musím mať aj doma na poličke lebo to je maximálne husté.

A kúpil som si tie veci aj keď som to mal už dávno pozreté niekoľko krát a hry prejdené a niektoré som ani potom už nikdy nezapol tie hry a filmy ale proste sa teším že ich mám tu na poličke a ďakujem všetkým uplaoderom že som si ich vďaka nim mohol pozrieť a dozvedieť sa takto o nich. Inak by som sa na to vysral a nemal čas behať a zisťovac veci kade tade a nikdy by som si nekúpil to čo som si takto kúpil. Takže zrušenie warezu povedie k zníženiu tržieb a nie k zvýšeniu toľko môj názor.

3. Hudba - A čo vám už načisto šibe s tou hudbou. Pozrite sa už len na toho rytmusa ktorého ja osobne nemám rád ale ako príklad ideálny. Ak niekto robí vecí ktoré sa ľuďom páčia tak si to aj postahujú ale aj kúpia veď sa pozrite na jeho predajnosť a pritom to počúvajú ľudia ktorý vyrastajú na nete a nebol by problém pre všetkých z nich si to stiahnuť zadarmo. Ale nedeje sa to ludia to stahuju ale aj kupujú.

A kto nahráva sračky ako večšina superstaristov a podobne kde sa jedna veta opakuje stále dookola a ani hudba nestojí za moc tak sa diví že to ludia nekupujú a je frustrovaný lebo si myslí že si ho všetci stahujú zadarmo na nete a tešia sa z neho bez toho aby to kupovali a platili mu.

Prosím vás to neskutočné sračky tieto keci. Veď keď niekto natočí dobrý film alebo spravý hudbu ktorá sa chytí tak vždy je to v zisku. A keď niekto točí sračky a je frustrovaný z toho že sa mu nepredávajú tak sa začne diať to čo teraz môžeme vidieť v posledných dňoch.
@skener
Na začiatku si napísal nesúhlasím, ale nevšimol som si, žeby si poprel čo i len slovo z môjho príspevku. Tak nechápem, prečo si tento svoj osobný názor postol ako reakciu na môj post, ale budiš.

1. Programy: Stav, ktorý popisuješ platil pri súčasných trhových podmienkach. Ak budú podmienky iné software firmy sa prispôsobia. Apropo, aj dnes jestvujú programy ktoré "crackneš" len veľmi veľmi ťažko z celým týmom a aj tak je to v konečnom dôsledku na draka. A ak by skutočne chceli, spravia aj soft ktorý jednoducho nezlomíš. Myslíš si, že Microsoft by nedokázal spraviť OS bez toho aby ho do týždňa niekto nezlomil? Určite ano, ale o to nemá zatiaľ záujem.

2. Hry: To isté. Je na tvorcoch aby sa prispôsobili.

3. Hudba: DETTO.

Neuraz sa, ale tak ako drvivá väčšina ľudí myslíš rigídne. Poviem ti jedno, nech už sa zajtra stane čokoľvek v oblasti legislatívy autorských práv - na trilión percent to nepovedie k zníženiu tržieb, práve naopak. A to z dôvodu ktorý zopakujem 4 tý krát => firmy sa prispôsobia, hudobníci sa prispôsobia a aj tvorcovia hier. Nájdu si cesty ako dostať hru k tebe pod nos aby si si ju kúpil. O to sa ty neboj..

Pirátstvo v dnešnej dobe znamená/lo len istú formu "distribučného kanála" týchto "tovarov" k ľuďom. Tento kanál sa možno zmení, možno legalizuje, ale určite nezanikne.

Tie isté prachy ktoré teraz spakovali tašky a utekajú kade ľahšie si zajtra nájdu legálne cestičky ako vybudovať to isté v ružovom. A na tie traperiny s anónmi, čo si vymysleli deti odchované na hollywoode čo sa teraz idú hrať na bojovníkov za slobodu, si už o chvíľu nikto nespomenie..
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

mna by zaujimalo, preco su tak Poliaci hrrrr do ACTy...co zase na oplatku dostanu od velkeho kamarata, Ameriky...
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

ephramko napísal:mna by zaujimalo, preco su tak Poliaci hrrrr do ACTy...co zase na oplatku dostanu od velkeho kamarata, Ameriky...
Je to len na odpútanie pozornosti. Nová téma. Všetkým to vyhovuje. Nenechaj sa zase oj*bať :wink:.
Napísať odpoveď