AMD Phenom II X4 955 Black Edition
AMD Phenom II X4 955 Black Edition
Čavte
Prosim vas frekvencia 3.2GHz je na každe jadro alebo na všetky dokopy?
dakujem
Prosim vas frekvencia 3.2GHz je na každe jadro alebo na všetky dokopy?
dakujem
Re: AMD Phenom II X4 955 Black Edition
Vzdy sa uvadza frekvencia jadra a nie ich sucet.
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Hmmm? Ved podla toho co ja viem tak aj moj CPU nataktuje na frekvenciu 4.3 GHz tak ze kazdemu jadru zvysi o 0.25 GHz frekvenciu. Niekde som to cital ze to zvysuje frekvenciu kazdemu jadru ta aby dokopy bolo 4.3 GHz. Takze teraz neviem ci 4.3 GHz malo kazde jadro alebo vsetky dokopy.
Ci to plati len u taktovania?
Som sice trochu mimo po par hodinach hrania ale i tak nwm no
Ci to plati len u taktovania?
Som sice trochu mimo po par hodinach hrania ale i tak nwm no
nic sa nescitava, vsetky jadra bezia na rovnakej frekvencii. tj. 3.2GHz v zaklade pri 955BE..
Michaelo, tebe samozrejme kazde jadro bezi na 4.3GHz
Michaelo, tebe samozrejme kazde jadro bezi na 4.3GHz
takže vlastne ma frekvenciu 12.8Ghz, či? 
-
MichalkoOo
Zablokovaný
nie, to sa nesčítava. Udáva sa vždy frekvencia na jedno jadro. Pozri si výkon v teste napríklad na pctuning.cz . Intel core i7 3GHz je rýchlejší ako phenon 2 - 2 GHz.
jojo - uvediem ti to na priklade sekretarok.
Predpokladajme, ze mas 4 sekretarky, ktore maju strojopis na rovnakej urovni a predpokladame, ze vsetky styri jednu normostranu napisu v rovnakom case.
Ked potrebujes napisat jeden list - o co rychlejsie ho napisu 4 sekretarky oproti jednej?
Ale naopak - ked potrebujes napisat 4 listy, tak kazdej pridelis prave ten jeden list - a urcite ich napisu skor, ako keby vsetky 4 pisala jedna. Vtedy sa ich vykon laicky povedane scita.
V praxi u CPU mozes hovorit o scitovani vykonu (nikdy ale nie frekvencie) jedine v pripade, ze vyuzivas aplikaciu, ktora realne vyuziva vsetky 4 jadra naplno (pripadne 4 narocne singlethread aplikacie).
Este k tomu scitaniu frekvencie sa vratim - 4 sekretarky maju priemerne IQ 100. Znamena to, ze ich spolocne IQ je 400? Alebo je ich IQ tak vysoke, ako maximalna hodnota spomedzi vsetkych sekretarok. Ak sa ti zda IQ porovnanie scestne, prirovnaj si to k velkostiam ich prs
(motivacne obrazky sice neprikladam, ale kozatiek mas plny net)
Predpokladajme, ze mas 4 sekretarky, ktore maju strojopis na rovnakej urovni a predpokladame, ze vsetky styri jednu normostranu napisu v rovnakom case.
Ked potrebujes napisat jeden list - o co rychlejsie ho napisu 4 sekretarky oproti jednej?
Ale naopak - ked potrebujes napisat 4 listy, tak kazdej pridelis prave ten jeden list - a urcite ich napisu skor, ako keby vsetky 4 pisala jedna. Vtedy sa ich vykon laicky povedane scita.
V praxi u CPU mozes hovorit o scitovani vykonu (nikdy ale nie frekvencie) jedine v pripade, ze vyuzivas aplikaciu, ktora realne vyuziva vsetky 4 jadra naplno (pripadne 4 narocne singlethread aplikacie).
Este k tomu scitaniu frekvencie sa vratim - 4 sekretarky maju priemerne IQ 100. Znamena to, ze ich spolocne IQ je 400? Alebo je ich IQ tak vysoke, ako maximalna hodnota spomedzi vsetkych sekretarok. Ak sa ti zda IQ porovnanie scestne, prirovnaj si to k velkostiam ich prs
Nevie niekto aky chladic sa standardne predava k tomuto procesoru? Ci ten klasicky smejd co fuka prach cez pasiv do dosky alebo nejaky normalnejsi prietokovy?
je tam tento chladič: http://www.google.sk/imgres?q=AMD+Pheno ... 29,r:2,s:0
-
MichalkoOo
Zablokovaný
ten chladič je otrasný. Každému odporúčam aspoň freezera 13.
ja mam s nim teplotu 33 stupnov C
//autoeditácia príspevku (25 Jan 2012, 18:12)
pri 100% zataži až 55stupnov C
//autoeditácia príspevku (25 Jan 2012, 18:12)
pri 100% zataži až 55stupnov C
ano, lenze ked mas vykonnejsie fany v bedni a prach v izbe tak po par mesiacoch mas dosku zakakanu od prachu a fanu ubuda na vykone a pribuda na hluku. Lepsie su prietokove
A ešte by ma zaujmalo na kolko by som mohol tento procesor nataktovat (samozrejme s lepšim chladenim (možno aj s vodnym))
S dobrým vzduchovým chladením by si to mal vytlačiť na 4.3Ghz max. s vodou možno aj 4.7GHz, ale samozrejme nie je všetko len o chladení. Na také extrémne OC treba aj veľmi kvalitnú dosku a zdroj.